Cara Membuat Kamera Depan dan Kamera Belakang di Android Mobile

Ingin memiliki kamera depan telefon pintar yang bagus? Tidak perlu membeli, baca artikel ini dan anda akan mendapat jawapannya.

Pada masa kini, semakin ramai pengguna telefon pintar suka mengambil gambar diri, bersendirian dan bersama rakan dan rakan. Ini berlaku setelah banyak pilihan telefon pintar yang mempunyai kamera depan yang bagus. Tetapi sayangnya, foto yang dihasilkan tidak sebagus gambar kamera belakang, terutama kamera depan pada telefon pintar Android dengan harga rendah.

Oleh itu, banyak orang menginginkan telefon Android yang mempunyai kamera depan terbaik. Malangnya, telefon pintar seperti itu pastinya tidak akan berharga murah. Oleh itu, apakah kaedah yang betul untuk menyelesaikan masalah seperti ini? Jaka ada jalan keluar, bagaimana anda boleh menjadikan kamera depan anda sebaik kamera belakang.

BACA JUGA
  • Hands On OPPO F1 Plus: King Selfie dengan Kamera Depan 16MP
  • 5 Telefon Pintar dengan Kamera Depan Terbaik yang Mesti Beli!

Cara Membuat Kamera Depan dan Kamera Belakang

Ya, cara yang hebat untuk menjadikan kualiti kamera depan telefon Android anda dan kamera belakangnya adalah dengan menggunakan aplikasi yang menarik. Ya, dengan menggunakan aplikasi menarik tertentu, anda benar-benar dapat menjadikan kualiti kamera depan anda sebaik kamera belakang telefon pintar yang anda gunakan. Jadi, tidak ada lagi alasan bahawa kamera depan anda jelek. Sekiranya masih teruk, itu bermakna telefon pintar anda rosak, hehehe.

1. Gunakan Aplikasi Kamera Selfie BestMe

RAWATAN PLATFORM RC Aplikasi & Pengimejan Foto

Yup, menggunakan aplikasi BestMe Selfie Camera adalah kaedah pasti untuk memaparkan hasil kamera depan yang tampan dan tampan. Aplikasi ini menyediakan pelbagai penapis kamera yang menawan, sehingga anda dapat menunjukkan diri anda dengan rakan atau diri anda di media sosial mana pun. Bagaimana untuk?

  • Buka aplikasi Bestme Selfie Camera, kemudian pilih pilihan penapis dengan tiga bulatan kecil berwarna merah, biru dan kuning.
  • Terdapat banyak pilihan penapis, tetapi menurut Jaka yang paling keren adalah kategori Defined then Deliacacy . Untuk kulit Jaka yang benar-benar Indonesia ini, penapis ini sangat sesuai. Hasilnya juga hampir dengan gambar kamera belakang.
  • Kemudian, menapis dengan kategori Glamour dan memasukkan pilihan Ruby juga akan menjadi pilihan menarik bagi anda. Walaupun anda berada di ruangan yang mempunyai intensiti cahaya yang sederhana, penapis yang satu ini cukup stabil.
  • Sekiranya masih tidak optimum, anda boleh menyesuaikan tahap kecerahan hanya dengan menggeser skrin kanan ke atas. Ia mudah, bukan?

2. Flash Menghadap Depan Yang Membuat Anda Ganas

MUAT TURUN elesbb Aplikasi Foto & Pengimejan

Sekiranya anda tidak berpuas hati menggunakan aplikasi BestMe Selfie Camera, anda masih boleh menggunakan aplikasi lain, iaitu 3F atau Front Facing Flash . Sayangnya aplikasi ini tidak terdapat di Google Play Store. Tetapi tenang, anda boleh memuat turunnya di JalanTikus. Sebelum memasangnya, pastikan anda dapat memasang aplikasi pihak ketiga melalui Tetapan> Keselamatan> tandakan "Sumber Tidak Dikenal" . Setelah dipasang, mari lihat proses di bawah.

  • Ketika anda menggunakannya pertama kali, akan ada pilihan untuk Tindakan lengkap menggunakan Kamera, pilih Hanya sekali atau Selalu.
  • Setelah memasuki kamera, pilih pilihan Siap di tengah.
  • Sekiranya anda mengambil posisi selfie terbaik, ketuk skrin di mana sahaja mengikut keselesaan anda

Nah, skrin akan bertukar menjadi putih. Jangan panik! Anda hanya perlu menekan titik merah yang sesuai dengan apa yang anda tekan sebelumnya, kemudian capai lelaki selfie terbaik anda. Sekiranya anda masih keliru, baca saja artikel Cara Membuat Flash untuk Kamera Depan Telefon Android Anda .

Untuk aplikasi Front Facing Flash atau 3F, jika anda menghadapi sedikit masalah dalam mencari foto di Galeri, maka anda boleh menggunakan aplikasi seperti File Commander atau sejenisnya. Sekiranya tidak, anda boleh mencarinya di Pengurus Fail> Gambar> Gambar Kilat Depan .

Kedua-dua aplikasi di atas dapat membuat gambar selfie anda dan lelaki kamera belakang. Terutama Lampu Hadapan Depan, sangat berkesan untuk anda gunakan dalam keadaan cahaya rendah seperti waktu malam. Bersedia untuk mengambil gambar diri sendiri dengan hasil yang baik? Berikan pengalaman anda di ruangan komen di bawah.

Artikel Berkaitan