4 Permainan Android Ini Meniru Dari Permainan PC, Nombor 1 Harus Cuba!

Permainan yang dibuat serupa juga banyak versi seperti FPS, MOBA, MMORPG dan lain-lain. Bermula dari sangat mirip dengan versi PC seperti gaya permainan

Populariti permainan PC tidak boleh menjadi aneh, sejauh seseorang membuat salinan yang serupa dengan versi PC. Pada kesempatan ini Anda akan disajikan dengan permainan Android yang meniru permainan PC.

Permainan yang dibuat serupa juga banyak versi seperti FPS, MOBA, MMORPG dan lain-lain. Bermula dari sangat mirip dengan versi PC seperti gaya permainan dan semuanya dibungkus di bawah.

BACA JUGA
  • 7 Permainan Ini Mengaku sebagai Permainan RPG Terbaik Sepanjang Masa, Adakah Anda Setuju?
  • 5 Permainan Simulasi Terbaik di Android 2017
  • 5 permainan FPS terbaik di PC untuk rakan Ngabuburit anda

Berikut adalah 4 permainan Android yang meniru permainan PC

1. Sarang Naga: Saint Haven

Di posisi pertama terdapat permainan Dragon Nest: Saint Heaven , permainan ini dibuat oleh Mobile Embedded Tecnology. Permainan ini sangat mirip dengan permainan Dragon Nest PC yang dikembangkan oleh Gemscool. Bermula dari jalan cerita dan watak hingga genre permainan, walaupun kedua-duanya diilhamkan oleh filem Dragon Nest. Untuk itu, anda yang berminat boleh memuat turunnya terus di JalanTikus.

2. Mobile Legends

Mobile Legends adalah permainan genre MOBA yang dibuat oleh Mooton yang dilancarkan untuk peranti mudah alih. Mobile Legends sendiri sedang diperdebatkan oleh pemain kerana permainan ini sangat mirip dengan permainan PC MOBA, League of Legends atau LoL yang diterbitkan oleh Garena.

Persamaan permainan yang sangat mirip dengan genre, gameplay, hero yang dimasukkan ke dalam versi mudah alih menjadikan permainan ini tiruan dari permainan LoL di PC. Bagi anda yang ingin mencuba bermain permainan, anda boleh memuat turunnya di JalanTikus.

3. Tindakan Krisis

Crisis Action sendiri termasuk dalam permainan android yang meniru salah satu permainan PC terkenal, Point Blank, yang diterbitkan oleh Garena. Walaupun mempunyai UI yang berbeza dengan Point Blank atau PB, Crisis Action mempunyai persamaan dengan permainan PB. Ini dapat dilihat dari genre, permainan, dan senjata yang dapat dianggap serupa dan tiruan PB.

4. Arena Master

Permainan Android yang meniru permainan PC terakhir adalah permainan Arena Master. Arena Game Master sendiri adalah permainan aksi kasual yang dikembangkan oleh Syarikat Nexon. Permainan ini sendiri mempunyai persamaan 60% dengan permainan Lost Saga di PC yang diterbitkan oleh Gemscool. Arena Master ini boleh dikatakan sebagai salinan Lost Saga pada peranti mudah alih dan anda boleh memuat turunnya di JalanTikus.

Kesimpulannya

Semua permainan yang disebutkan di atas adalah tiruan, tetapi jelas permainan yang disebutkan di atas mempunyai ciri tersendiri yang menjadikannya menarik untuk dimainkan.

Terdapat 4 permainan android yang secara praktikal merupakan tiruan permainan PC , semoga bermanfaat. , pastikan anda meninggalkan jejak di ruangan komen dan berkongsi dengan rakan anda.

Artikel Berkaitan