6 Aplikasi Mudah Alih-Tambah Mudah Alih, Tingkatkan Modal Beli iPhone!

Pening mencari modal untuk membeli iPhone terbaru? Gunakan 6 cadangan berikut untuk aplikasi perdagangan telefon bimbit terbaik dari Jaka, geng!

Meneteskan air liur untuk melihat barisan HP 2020 terbaik tetapi hanya boleh sedih melihat harga yang sudah setanding dengan motosikal? Jangan takut kerana anda tidak bersendirian, geng.

Seiring dengan perkembangan teknologi, harga HP, terutama syarikat unggulan HP, mengalami kenaikan harga yang tidak masuk akal dalam beberapa tahun terakhir.

Nasib baik, sekarang kita dapat menggunakan telefon bimbit lama kita untuk menambah modal untuk membeli telefon bimbit baru dengan bantuan aplikasi HP-trade-in yang akan dibincangkan oleh Jaka di sini, geng!

 • Tokopedia
 • BliBli
 • Tutamera (Aplikasi HP Exchange Erafone Add Exchange)
 • Mii Trade-In (Xiaomi Mobile App App Exchange)
 • SS.com Trade-In (Aplikasi Tambah Mudah Alih Samsung)
 • 6 Aplikasi Tambah Telefon bimbit Terbaik

  Dengan jenama HP yang kini semakin agresif mengeluarkan beberapa telefon bimbit baru dalam tempoh di bawah 12 bulan, kebanyakan kita sekarang sering menjadi telefon bimbit .

  Sebagai contoh, walaupun Real 5 Pro baru dilancarkan pada bulan Ogos 2019, ia telah melancarkan penggantinya, Real Pro 6 pada awal Mac 2020, geng!

  Oleh itu, dengan melihat trend ini yang tidak mungkin hilang, anda wajib menggunakan 6 aplikasi pertukaran HP terbaik yang akan dibincangkan oleh Jaka di sini.

  1. Laku6 (Aplikasi Tambah HP Exchange yang Dipercayai)

  Bagi anda yang mencari harga telefon bimbit iPhone yang cenderung, anda boleh mencuba aplikasi perdagangan telefon bimbit Laku6 yang menawarkan proses pertukaran HP yang sangat praktikal, geng.

  Anda hanya memuat turun aplikasi ujian untuk memeriksa keadaan telefon bimbit anda dan mengisi borang mengenai telefon bimbit anda yang akan digunakan untuk menentukan harga jual telefon bimbit. Setelah selesai, anda hanya perlu memilih dari senarai telefon yang tertera di Laku6 yang merangkumi semua jenama HP utama di Indonesia seperti Samsung dan Apple .

  Semua telefon bimbit yang dijual di Laku6 telah melalui proses pemeriksaan yang komprehensif dan untuk keselamatan pengguna, Laku6 juga menawarkan jaminan 90 hari , geng!

  Malangnya, proses pemeriksaan yang komprehensif ini menyebabkan ciri pertukaran HP terhad kepada pengguna di Jakarta pada masa ini.

  PerincianKelakuan6
  Pemaju PT. Laku6 Online Indonesia
  OS minimum Android 4.4 dan lebih tinggi
  Saiz Berbeza bergantung pada peranti
  Muat turunnya 50,000 ke atas
  Penarafan 3.3 / 5 (Google Play)
  Harga Percuma

  Muat turun aplikasi Laku6 di sini

  Kelakuan6

  2. Tokopedia

  Mengantisipasi keperluan penggunanya, aplikasi jual beli dalam talian Tokopedia dari pertengahan 2019 telah digandakan sebagai aplikasi perdagangan HP baru, geng!

  Prosesnya juga mudah kerana pengguna hanya mencari item yang mempunyai label "Can Exchange Add" dan mengikuti proses memeriksa item dan mengesahkan identiti. Oleh kerana ekosistem penjual Tokopedia sudah sangat besar, program pertukaran Tokopedia HP juga mempunyai pilihan produk yang sangat pelbagai .

  Hebatnya, produk yang memasuki program ini tidak hanya terhad pada telefon bimbit dan program ini juga dapat digunakan oleh pengguna Tokopedia di seluruh Indonesia , geng.

  PerincianTokopedia
  Pemaju Tokopedia
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz 44MB
  Muat turunnya 50,000,000 ke atas
  Penarafan 4.5 / 5 (Google Play)
  Harga Percuma

  Muat turun aplikasi Tokopedia di sini

  Tokopedia DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti

  3. BliBli

  Tidak mahu ditinggalkan oleh pesaingnya, BliBli kini juga telah menjadi aplikasi pertukaran HP CoD (cash on delivery), geng!

  Prosesnya adalah 11-12 dengan Tokopedia di mana pengguna hanya boleh mencari produk dengan label Tambah Tukar dan hanya mengikuti arahan pemeriksaan item sistem.

  Setelah proses pentadbiran selesai, pengguna hanya menunggu ketibaan kurir dari BliBli yang akan mengesahkan keadaan telefon bimbit lama anda secara langsung.

  Dengan perkhidmatan ini, anda tidak perlu membuang air kecil untuk melihat telefon bimbit kamera terbaik kerana perkhidmatan pertukaran HP BliBli dapat meningkatkan modal anda untuk membeli telefon bimbit baru, geng.

  PerincianBliBli
  Pemaju BliBli.com
  OS minimum Android 4.2 dan lebih tinggi
  Saiz 26MB
  Muat turunnya 10,000,000 dan ke atas
  Penarafan 4.4 / 5 (Google Play)
  Harga Percuma

  Muat turun aplikasi BliBli di sini

  MUAT TURUN Apl

  4. Tutamera (Aplikasi Erafone HP Add Exchange)

  Walaupun amalan membeli dan menjual dalam talian sudah menjadi kebiasaan, Jaka percaya bahawa masih ramai di antara anda yang memilih untuk membeli telefon bimbit terkini di lokasi fizikal seperti Erafone .

  Tetapi, adakah anda tahu jika sekarang ada aplikasi pertukaran HP di Erafone rasmi? Nama aplikasinya adalah Tutamera , kependekan dari Erafone trade -in , gang!

  Aplikasi ini hanya digunakan untuk menentukan harga telefon bimbit lama anda dan untuk proses pertukaran, ia mesti dilakukan di lokasi Erafone terdekat.

  Untuk mengembangkan perkhidmatan tambah pertukaran Erafone, mereka bekerja dengan Laku6, jadi jangan terkejut jika antara muka yang mereka gunakan kelihatan biasa.

  PerincianTutamera
  Pemaju PT. Laku6 Online Indonesia
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz Berbeza bergantung pada peranti
  Muat turunnya 500,000 ke atas
  Penarafan 2.9 / 5 (Google Play)
  Harga Percuma

  Muat turun aplikasi Tutamera di sini

  Tutamera

  5. Mii Trade-In (Xiaomi Mobile Add App Exchange)

  Masih merasakan bahawa harga telefon bimbit Xiaomi kompetitif terbaru belum cukup murah? Anda memang, jika diberi hati, selalu minta hati, geng.

  Nasib baik, Xiaomi baik kerana mereka juga sudah mempunyai perkhidmatan perdagangan mudah alih dalam talian Xiaomi rasmi melalui aplikasi Mii Trade-In .

  Sama dengan Tutamera, aplikasi ini hanya digunakan untuk menentukan harga telefon bimbit Xiaomi lama anda dan untuk proses pertukaran dapat dilakukan di Mi Store terdekat.

  Kerana Xiaomi sekali lagi bekerja dengan Laku6 untuk mengembangkan aplikasi ini, Mii Trade-In mempunyai antara muka yang sangat mirip dengan Tutamera.

  PerincianMii Trade-In
  Pemaju PT. Laku6 Online Indonesia
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz Berbeza bergantung pada peranti
  Muat turunnya 10,000 dan ke atas
  Penarafan 2.4 / 5 (Google Play)
  Harga Percuma

  Muat turun aplikasi Mii Trade-In di sini

  Mii Trade-In

  6. SS-Trade-In (Aplikasi Samsung Mobile Add-in)

  Bercakap tentang kualiti, hanya sedikit yang dapat menyaingi Samsung di dunia Android. Sayangnya, kualitinya diimbangi oleh harga telefon Samsung yang tidak masuk akal.

  Baiklah, untuk meringankan sedikit beban anda, jenama yang satu ini sudah menyediakan perkhidmatan pertukaran HP Samsung rasmi melalui aplikasi * SS.com Trade-In **, geng!

  Dalam perkhidmatan ini, anda tidak perlu repot-repot mengunjungi outlet Samsung terdekat kerana Samsung akan menghantar kurier untuk mengambil telefon bimbit lama anda jika tidak ada masalah.

  Seperti sebelumnya, Samsung bekerjasama dengan Laku6 untuk mengembangkan aplikasi ini sehingga mempunyai reka bentuk antara muka dan proses ujian HP yang sama.

  PerincianPerdagangan SS.com
  Pemaju PT. Laku6 Online Indonesia
  OS minimum Android 4.1 dan lebih tinggi
  Saiz Berbeza bergantung pada peranti
  Muat turunnya 10,000 dan ke atas
  Penarafan 1.4 / 5 (Google Play)
  Harga Percuma

  Muat turun aplikasi Trade-In SS.com di sini

  Perdagangan SS.com

  Itulah senarai 6 aplikasi pertukaran HP terbaik dari Jaka. Selain dapat menambah modal, aplikasi di atas juga berguna untuk mengurangkan timbunan barang di rumah anda, geng!

  Satu perkara yang perlu diingat, kerana aplikasi di atas menggunakan harga standard, jangan terkejut jika telefon bimbit lama anda dinilai dengan harga yang sedikit terlalu miring .

  Adakah anda pernah menggunakan aplikasi di atas? Bagaimana pengalaman anda dengan perkhidmatan pertukaran telefon bimbit mereka? Kongsi di ruangan komen!

  Baca juga artikel mengenai telefon pintar atau artikel menarik lain dari Fikri Harish

  Artikel Berkaitan