Bagaimana Mengetahui Siapa yang Membaca Sembang dalam Kumpulan LINE

Tidak menjengkelkan ketika berbual dalam kumpulan, tetapi adakah hanya seseorang yang hanya membacanya? Jangan sertai sembang. Baiklah, kali ini Jaka akan memberi kaedah untuk mengetahui siapa yang telah membaca sembang dalam kumpulan LINE.

Populariti LINE Messenger memang tidak diragukan lagi. Banyak ciri baru yang ditawarkan menjadikan perbincangan di LINE tidak pernah membosankan. Kerana kita boleh berbual, panggilan telefon dan video, untuk berbual dalam kumpulan dalam sembang.

Lebih menarik lagi, di LINE kita dapat membuat kumpulan sembang dengan sehingga 200 orang . Bolehkah anda bayangkan keseronokan ramai dengan 200 orang? Sedangkan WhatsApp sahaja yang dapat 100 orang. Dan sekali lagi, LINE mempunyai banyak hantaran dan banyak lagi ciri menarik yang lain. Untuk menjadikannya lebih menarik, Jaka akan memberi kaedah untuk mengetahui siapa yang telah membaca sembang dalam kumpulan LINE .

BACA JUGA
  • Simpan Memori pada Android anda dengan aplikasi LINE Lite
  • Cara Memasang Pelbagai Akaun LINE di Android
  • Cara Menyahaktifkan Pemberitahuan Jemputan Permainan di LINE

Ketahui Siapa yang Membaca Sembang di Kumpulan LINE

Dengan kemampuan untuk menampung sehingga 200 anggota, dalam kumpulan LINE, sudah pasti tidak semua akan aktif. Nah, kadang-kadang menjengkelkan jika ada orang yang kerjanya hanya membaca sembang, tetapi mereka tidak mahu membalas atau datang untuk berinteraksi. Istilah yang menarik hanya untuk menjadi pembaca senyap. Pada akhirnya, kita pasti akan merasa tidak selesa. Rasa diintai, bukan?

DOWNLOAD Aplikasi Naver Sosial & Pemesejan

Oleh itu, supaya anda dapat membezakan siapa sahaja pembaca senyap, anda mesti tahu siapa yang telah membaca sembang dalam kumpulan LINE. Nah, cara untuk mengetahui siapa yang telah membaca sembang dalam kumpulan LINE ini sangat mudah.

Gunakan LINE Lite

Untuk mengetahui siapa yang telah membaca sembang dalam kumpulan LINE, anda boleh menggunakan LINE Lite . Sepintas lalu mengenai LINE Lite, ini adalah aplikasi LINE tetapi dengan ciri terhad. Di LINE Lite anda tidak akan menemui ciri panggilan dan panggilan video, garis masa, kedai pelekat, kedai tema, dan album foto; sehingga menjadikannya lebih ringan. LINE Lite hanya tertumpu pada berbual.

DOWNLOAD Aplikasi Sosial & Pemesejan LINE Corporation

Dengan menggunakan LINE Lite, anda akan menjimatkan lebih banyak kuota anda. Dan juga Android anda menjadi lebih cekap RAM. Ayuh muat turun LINE Lite dari pautan yang disediakan Jaka. Kemudian pasang apk LINE Lite yang anda muat turun seperti biasa.

Selepas memuat turun LINE Lite, anda log masuk menggunakan akaun LINE anda. Kemudian, akaun di LINE Messenger anda akan log keluar secara automatik.

Untuk mengetahui siapa yang telah membaca sembang anda dalam kumpulan LINE, anda hanya perlu memasukkan kumpulan sembang di LINE Lite. Kemudian berbual seperti biasa.

Nanti akan ada sebilangan orang yang telah membaca sembang kami. Ia disenaraikan dalam kombinasi huruf dan angka, misalnya R 1. Ini bermaksud bahawa mesej anda telah dibaca oleh satu ahli kumpulan.

Sila klik pada teks R 1. Hasilnya akan muncul siapa yang telah membaca sembang anda.

Bukan kaedah mudah untuk mengetahui siapa yang telah membaca sembang dalam kumpulan ini? Anda hanya perlu menggunakan LINE Lite dengan ciri terhad. Sementara itu, jika anda menggunakan LINE Messenger, anda akan mendapat banyak ciri menarik, tetapi anda tidak dapat mengetahui siapa pembaca senyap dalam kumpulan LINE. Mana yang anda mahu pilih, LINE Messenger atau LINE Lite?

Artikel Berkaitan