Cara Berjaya Memasukkan Bola Pertama dalam Permainan 8 BOLA POOL

Bagi anda yang baru ingin mencuba dan bersemangat untuk mendapatkan petua dan trik menarik mengenai permainan 8 Ball Pool, melalui artikel berikut kami akan memaparkan tip dan trik pemecahan dalam permainan 8 Ball Pool.

Adakah anda suka permainan biliard menarik yang disebut 8 Ball Pool ? Atau sekarang anda sudah menjadi tuan di dalamnya? Bagi anda yang baru mencuba dan bersemangat untuk mendapatkan petua dan trik menarik mengenai permainan popular dari Miniclip, melalui artikel berikut ini kami akan menyampaikan petua dan trik pemecahan dalam permainan 8 Ball Pool.

BACA JUGA
  • [KEMASKINI Oktober 2015] 10 Juta Tablet untuk Ngegame Clash of Clans
  • Cara Membuat Permainan Android Tiada FORCE CLOSE Semasa Dimainkan
  • 5 Permainan Fenomenal Yang Menjadi Keren Setelah Dibuat Semula oleh Peminat

Dengan mengikuti petua-petua berikut dan berlatih dengan tekun, anda pasti akan memahami ke mana bola itu pergi dan tentu saja anda dapat memasukkan bola tersebut walaupun ketika pertama kali melanggar.

Jangan bergantung pada pukulan ke bola terkemuka dari posisi tengah

Memang, namanya tuah, ada orang yang ketika mereka memulakan permainan, hanya memukul bola putih dari tengah meja hingga bola depan. Namun, akan sangat sukar untuk meletakkan bola dari kolam jika anda masih bergantung pada tongkat biasa (isyarat) atau petunjuk murah, kerana kekurangan daya. Cuba menargetkan bola selain dari bola terkemuka dan letakkan bola putih (bola isyarat) selain di tengah meja.

Cuba tekan Dua Bola

Ketika anda mengarahkan bola, garis panduan akan hadir untuk membantu memberikan gambaran ke mana bola putih dan bola sasaran akan pergi. Apabila anda menjadi penembak pertama, cubalah mengarahkan bola putih ke bola tertentu dan kemudian melambung bola yang lain. Isyarat paling mudah adalah bahawa garis panduan pada akhir akan membentuk huruf V yang menunjukkan bahawa bola putih akan melambung dari arah yang lain secara drastik.

Bola Terunggul? Tiada masalah

Kaedah ini adalah cara klasik tetapi selalu menjadi andalan pelbagai pemain veteran dalam 8 undian bola. Letakkan bola putih anda di bahagian bawah meja, dan arahkan ke hujung bola ke kiri. Cuba sedikit mengarahkan pantulan bola putih ke lubang kanan bawah. Pukulan ini hampir pasti akan memasukkan bola paling atas ke lubang kanan atas, untungnya ia dapat memasukkan bola lain juga. Tetapi perlu diingat, pukulan ini mempunyai risiko untuk memasukkan bola putih anda ke lubang kanan bawah juga. Oleh itu, pada titik seterusnya kita akan menerangkan cara mencegahnya. Joss ...

Bergantung pada Putaran

Mengikuti petua sebelumnya, anda memang berisiko memasukkan bola putih ke dalam lubang ketika pertama kali melepaskan diri. Tetapi 8 Ball Pool juga menyediakan fitur putaran yang dapat membantu anda membelokkan bola putih ketika bertembung dengan bola lain. Semasa mengikuti titik sebelumnya, anda dapat menggabungkan hentakan bola putih ke bagian paling belakang bola, dan putaran belakang, yang mengarahkan batang tongkat ke arah bawah bola. Ini menjadikan bola anda cenderung bergerak ke belakang ketika bertabrakan dengan bola lain, sehingga tidak akan masuk ke dalam lubang.

Walau bagaimanapun, putaran putus ini akan menjadi lebih teruk apabila anda menggunakan tongkat yang betul (isyarat) dan bukan bagasi. Oleh itu, selalu bereksperimen dengan jenis tongkat lain.

Tongkat yang berbeza Perisa yang berbeza

Inilah salah satu faktor yang menjadikan orang baik selalu mempunyai faktor keberuntungan yang lebih tinggi berbanding orang biasa. Mereka bergantung pada tongkat dengan kemahiran yang lebih baik daripada tongkat. Tentu, pasti ada wang atau duit syiling yang dikorbankan untuk tongkat itu, tetapi jika anda sudah merasakannya, pastinya tongkat premium memberikan nuansa yang berbeza dengan tamparan pertama. Bermula dari kuasa yang jauh lebih hebat, hingga berputar lebih sejuk.

Posisi Lain Yang Perlu Mencuba

Cuba juga mengarahkan bola putih ke kiri atau kanan bola terkemuka. Tetapi jangan lupa meletakkan bola putih anda juga dalam kedudukan yang tidak biasa. Biasanya bola putih dalam kedudukan rapat dengan tepi meja mempunyai ruang menembak yang lebih besar berbanding ketika diletakkan di tengah meja. Permainan Sukan Miniclip.com MUAT TURUN

Artikel Berkaitan