5 Trik Dapatkan 1000 Pengikut di Instagram dalam 1 Hari

Berikut adalah beberapa helah yang boleh digunakan untuk mendapatkan pengikut Instagram dengan cepat dan percuma.

Instagram telah menjadi salah satu media sosial yang paling popular untuk berkongsi foto dan video yang ada sekarang.

Kerana popularitinya, tidak sedikit orang menjual untuk mengiklankan atau menyokong produk di pengguna Instagram yang mempunyai banyak pengikut.

Mendapat banyak pengikut secara percuma tentunya tidak mudah di Instagram. Walaupun begitu, ada beberapa trik yang mungkin digunakan untuk mendapatkan pengikut Instagram dengan cepat dan percuma.

BACA JUGA
 • Cara Memuat turun Foto dan Video Instagram di Android dan PC
 • Cara Mudah untuk Menyalin Kapsyen Tampal Instagram Dengan Mudah di Android
 • Artis Ini Mencuri Foto Anda di Instagram Dijual dengan harga Rp 1 Billion!

Cara Dapatkan Pengikut Instagram Dengan Cepat

1. Kandungan Unik

Foto: Kotak Imej

Membuat kandungan unik adalah salah satu kaedah terbaik untuk mempercepat pendapatan pengikut anda. Kandungan unik yang dimaksudkan adalah bahawa catatan anda mestilah berbeza daripada yang lain.

Contohnya, anda boleh membuat gambar landskap atau kenderaan dengan perspektif yang berbeza daripada biasa, biografi orang tertentu dan idea unik lain.

2. Catatan Berjadual

Foto: epignosischurch

Sekurang-kurangnya dalam satu hari anda mesti menyiarkan foto atau video baru. Setiap catatan yang anda terbitkan di Instagram, pasti mempunyai kemungkinan untuk mendapatkan pengikut baru.

Jangan terlalu banyak menerbitkan gambar atau video. Ini akan kelihatan "sampah" pada pengikut Instagram anda dan kemungkinan besar anda akan dihentikan. Sekiranya tidak diikuti, ini bermakna pengikut anda sebenarnya akan berkurang.

3. Hashtag

Foto: Gumco

Hashtag juga merupakan salah satu perkara penting yang mesti dipertimbangkan sekiranya anda ingin menambahkan pengikut Instagram dengan cepat.

Secara umum, orang yang mencari gambar atau video tertentu menggunakan hashtag (#) untuk memudahkan pencarian.

Untuk menjadikan hashtag di Instagram lebih hebat, anda boleh meneliti tentang hashtag yang kini popular dan kemudian menambahkannya ke foto atau video yang ingin anda muat naik.

Sekiranya anda belum mempunyai hashtag khas, anda boleh mendapatkan hashtag dari orang atau media popular lain untuk menjadi popular dengan cepat.

Pastikan anda meletakkan hashtag bukan pada kapsyen tetapi di ruangan komen. Ini untuk menjadikan foto atau video yang anda kongsi kelihatan lebih bersih tanpa adanya hashtag dalam kapsyen.

4. Tanda Air

gambar: JalanTikus

Tanda air (tanda air) yang boleh anda tambahkan pada foto atau video yang anda buat sendiri (asli). Jenis tanda air yang paling mudah adalah alamat Instagram anda, misalnya @jalantikusid .

Dengan menambahkan Tanda Air, anda boleh mendapat faedah bahawa apabila seseorang menyiarkan semula atau memuat turun foto video Instagram anda dan kemudian membagikannya di media sosial lain, orang yang melihat dapat secara langsung mengunjungi akaun pencipta kandungan.

Kemungkinan orang itu akan mengikuti Instagram anda jika dia sangat menyukai posting anda.

5. TambahMeFast

foto: AddMeFast

Sekiranya semua kaedah di atas telah dicuba tetapi tidak mendapat peningkatan pengikut yang ketara, anda boleh mencuba laman AddMeFast .

Laman web ini menyediakan pelbagai suka dan pengikut Instagram yang anda dapat secara percuma dan pantas.

Bukan hanya Instagram, anda juga boleh menambahkan suka, pengikut, paparan, perkongsian dan sebagainya di Facebook, Twitter, YouTube, Google+, Vine, Ask.FM, Pinterest, Soundcloud dan banyak lagi. Bagaimana untuk?

 • Lawati laman AddMeFast dan daftar melalui pautan sehingga anda akan mendapat 300 mata secara automatik .
 • Setelah mendaftar, pilih Tambah Laman / Halaman di kiri atas.
 • Isi bidang yang diperlukan:

  Type: Instagram Followers


  Countries: Wordlwide


  Username: Instagram kamu


  Total Clicks: Off


  Daily Clicks: Off


  CPC: Isi 2-10 (semakin besar, maka pertambahan follower kamu juga semakin cepat.)

 • Sekiranya demikian, klik Simpan Perubahan . Maka anda hanya perlu menunggu.

Itulah beberapa cara yang boleh digunakan untuk mendapatkan pengikut Instagram dengan cepat dan percuma. Sekiranya anda mempunyai kaedah lain, jangan lupa untuk berkongsi di ruangan komen. Semoga berjaya!

Artikel Berkaitan