Saksikan Drama Korea (2018), pengacara palsu yang genius

Penasaran dengan kisah pengacara palsu yang kacak? Ayuh, tonton drama Korea Suits (2018) episod penuh Sub Indonesia di sini!

Hari ini, produk hiburan Korea Selatan telah sampai ke seluruh pelosok dunia. Mulai dari produk elektronik, muzik, bahkan drama Korea, geng.

Salah satu drama Korea yang sibuk sejak 2018 ialah Suits . Drama ini adalah adaptasi dari siri Amerika Syarikat dengan nama yang sama.

Sekiranya anda ingin tahu bagaimana kisah drama ini berjudul Suits, jangan pergi ke mana-mana, geng!

 • Fakta Menarik mengenai Suit Drama Korea (2018)
 • Saksikan Drama Korea (2018) Sub Indo
 • Sinopsis Suit Drama Korea (2018)

  Choi Kang-seok (Jang Dong-Gun) adalah seorang peguam genius yang baru sahaja dilantik sebagai rakan kanan di sebuah firma guaman terkenal, Kang & Ham Law Firm .

  Sementara itu, Go Yeon-Woo (Park Hyung-Sik) adalah seorang pemuda miskin yang mempunyai kemahiran ingatan fotografi yang membuatnya dapat mengingat apa sahaja yang dilihatnya.

  Namun, kerana dia miskin dia tidak dapat mencapai tujuannya sebagai pengacara. Setiap hari, dia bekerja sebagai petugas parkir valet.

  Untuk membayar kos hospital neneknya, Yeon-Woo pergi menghantar ubat ke bilik hotel. Namun, di sana dia dijebak oleh polis.

  Untuk mengelakkan dikejar oleh polis, dia menyamar sebagai salah seorang calon pemohon sebagai peguam di firma guaman tempat Kang-Seok bekerja.

  Kerana kejeniusannya, Yeon-Woo diterima bekerja sebagai peguam junior di bawah Kang-Seok walaupun tidak mempunyai lesen untuk menjadi peguam.

  Keputusan itu pasti berbahaya bagi kedua-duanya. Apakah kisah seterusnya? Lihat artikel ini sehingga selesai, geng.

  Fakta Menarik mengenai Suit Drama Korea (2018)

  Sehingga anda menjadi semakin penasaran dan ingin tahu mengenai kisah drama berjudul Suits (2018), Jaka akan memberitahu anda beberapa fakta menarik dari drama ini.

  • Tidak seperti drama lain yang menampilkan adegan romantis, Suits sebenarnya menawarkan ketegangan demi ketegangan.

  • Walaupun diadaptasi dari siri TV Amerika dengan nama yang sama, kisah drama Korea agak berbeza dengan versi asalnya.

  • Sut versi Amerika berlangsung selama 7 musim sementara versi Korea hanya berjalan selama 20 episod. Sudah tentu, setiap episod akan penuh dengan konflik.

  • Walaupun jurang usia antara kedua-dua pelakon itu cukup jauh, kimia yang dikemukakan oleh dua pelakon dari pelbagai generasi, Jang Dong-gun dan Park Hyung-sik kelihatan sangat bagus.

  Saksikan Drama Korea (2018) Sub Indo

  MaklumatPakaian
  Penarafan 8.7 (Asianwiki.com)
  Genre Undang-undang
  Bilangan Episod Episod 16
  Tarikh Tayangan 25 April - 14 Jun 2018
  Pengarah Kim Jin-Woo
  Pemain Jang Dong Gun


  Jin Hee-Kyung

  Menyajikan aksi dan ketegangan, tentu saja drama Korea Suits (2018) sesuai untuk ditonton untuk lelaki dan wanita.

  Kali ini, Jaka ingin memberi anda pautan untuk menonton drama Korea Sesuai sari kata Indonesia secara sah dan selamat di bawah.

  >>> Tonton Drama Korea Sesuai dengan Subtitle Indonesia <<<

  Walaupun membawa unsur drama yang tidak biasa, drama ini tetap dapat dinikmati oleh anda yang gemar drama romantis. Pelakon juga kacak, sungguh!

  Sekiranya anda mempunyai cadangan atau permintaan untuk drama Korea terbaik lain, anda boleh menulisnya di ruangan komen, ok!

  Baca juga artikel mengenai Drama Korea atau artikel menarik lain dari Padmanaba Prameswara

  Artikel Berkaitan