MENGUJAKAN! Inilah Cara Membuat Permainan Keren Anda Sendiri di Ponsel Android Anda!

Anda mesti sering bermain permainan di Android bukan? Ingin mencuba membuat permainan anda sendiri? MENGUJAKAN! Inilah Cara Membuat Permainan Keren Anda Sendiri di Ponsel Android Anda!

Selain berkomunikasi, banyak orang juga membeli alat, terutama telefon pintar dan tablet Android untuk bermain permainan. Di Google Play Store, terdapat banyak pilihan aplikasi dan permainan yang dapat anda muat turun secara percuma. Jaka juga sering membuat artikel mengenai permainan menyeronokkan yang boleh anda mainkan di Android. Tetapi kali ini, ada sesuatu yang berbeza. Jaka ingin memberitahu anda bagaimana membuat permainan Android anda sendiri dengan hanya menggunakan telefon bimbit Android anda. MENGUJAKAN! Inilah Cara Membuat Permainan Keren Anda Sendiri di Ponsel Android Anda!

Anda dapat membuat permainan sendiri di telefon bimbit Android menggunakan aplikasi yang disebut Draw Your Gaming . Uniknya, anda tidak perlu membuat reka bentuk yang rumit atau pengekodan apa pun. Anda hanya perlu melukis kertas biasa dengan penanda berwarna, kemudian mengambil gambar. Ingin tahu bagaimana permainannya? Dengarkan dengan teliti cara pertama.

BACA JUGA
 • Lebih daripada 200 Pemain Memusnahkan Komputernya Setelah Memainkan Permainan Ini
 • TestBird, Tempat Uji Permainan Terbaik dan Percuma untuk Pembangun Permainan
 • 5 Kekosongan Kerja di Syarikat Permainan yang Boleh Anda Cuba

Cara Membuat Permainan Sendiri di Android dengan Aplikasi Draw Your Game

 • Muat turun dan pasang aplikasi Draw Your Game di bawah terlebih dahulu.
Aplikasi Produktiviti Korrisoft DOWNLOAD
 • Jadikan dunia permainan anda terlebih dahulu dengan melukis kertas HVS, dengan syarat-syarat berikut: Warna HITAM untuk lantai dan dinding, warna HIJAU untuk trampolin yang dapat membuat anda bangkit, BIRU untuk objek yang bergerak atau jatuh ketika disentuh, dan MERAH untuk objek berbahaya yang membuat anda mati apabila disentuh. Contohnya seperti yang dibuat Jaka sebagai berikut.
 • Kemudian, buka aplikasi Draw Your Game yang anda pasang lebih awal.

 • Setelah membuka aplikasi, klik "BUAT" .

 • Ikut arahan. Cuma klik butang Seterusnya .
 • Klik "OK" .
 • Kemudian, klik "GAMBAR" untuk mengambil gambar terus dari telefon Android anda. Atau klik "GALLERY" untuk membuka Galeri Mudah Alih Android anda.
 • Gambar yang baru anda buat.
 • Selepas itu, letakkan watak robot Android pada titik permulaannya. Kemudian, klik butang Main di tengah.
 • Tetap bermain!

Itulah Cara Membuat Permainan Sendiri di Telefon Android Anda . Permainan yang ditawarkan dalam aplikasi ini memang sangat mudah. Justru kreativiti anda dalam membuat peta yang diperlukan untuk menjadikan permainan ini menarik. Penempatan objek berwarna, bentuk, jalan, anda boleh merancang sendiri mengikut keinginan anda sehingga menjadi permainan yang menarik.

Bagaimana untuk Adakah anda berminat dengan aplikasi pembuat permainan keren yang sama di atas? Sekiranya tidak jelas, atau anda mempunyai maklumat lain, sila tulis pendapat anda di ruangan komen di bawah. Atau anda juga boleh berkongsi pengalaman anda membuat permainan dengan aplikasi Draw Your Game dengan Jaka dan pembaca lain melalui ruangan komen di bawah.

Artikel Berkaitan