Cara Membuat Terlihat Terakhir (Terakhir dilihat) Tanpa Aplikasi

Ingin mengelakkan orang semasa berada di WhatsApp? Anda boleh menggunakan kaedah ini sehingga WA kali terakhir dilihat semalam tanpa aplikasi, dijamin berjaya!

Sebagai salah satu aplikasi sembang yang paling popular, banyak helah yang benar-benar ingin dilakukan oleh orang ramai di WhatsApp .

Salah satu muslihat yang ingin diketahui oleh kebanyakan orang adalah bagaimana membuat WA kali terakhir dilihat semalam tanpa aplikasi, supaya lebih fleksibel ketika membuat hantu orang dan sebagainya.

Mencuba merapatkannya, Jaka akan memberikan anda helah WhatsApp yang berkaitan dengan yang terakhir dilihat. Ya, Jaka akan berkongsi cara membuat palsu yang terakhir dilihat di WhatsApp dengan mudah.

Cara Membuat Terlihat Palsu Terakhir di WhatsApp

Ciri terakhir yang dilihat membolehkan orang lain mengetahui kapan terakhir kali anda aktif atau membuka WhatsApp.

Dengan kata lain, orang yang menghantar mesej sebelum kali terakhir dilihat dan anda belum menjawab akan menyangka anda sombong atau mengabaikan mesej tersebut.

Ini sebenarnya dapat diatasi dengan mematikan ciri terakhir yang dilihat. Tetapi, situasi tertentu kadang-kadang memerlukan kita terus mengaktifkannya, misalnya, diperintahkan oleh teman wanita atau ibu bapa.

Tenanglah, anda boleh mengakali dengan membuat pernyataan yang terakhir dilihat palsu. Anda tidak perlu melakukan root pada telefon pintar, anda hanya perlu mengikuti langkah demi langkah yang akan dibincangkan oleh Jaka di bawah.

Cara Mendapatkan WA Terakhir Dilihat Semalam Tanpa Permohonan

Status terakhir kali dilihat dalam versi rasmi aplikasi WhatsApp tidak dapat diubah, anda hanya boleh mematikannya jika anda tidak mahu orang lain melihatnya.

Mematikan status terakhir dilihat dalam aplikasi WhatsApp juga bermaksud anda tidak akan dapat melihat status terakhir dilihat dari orang lain, ini dilakukan untuk menerapkan prinsip keadilan.

Nasib baik, cara yang terakhir dilihat di WA tidak berubah masih boleh dilakukan dengan bantuan salah satu aplikasi WhatsApp Mod terbaik, GBWhatsApp .

Dengan menggunakan GBWhatsApp, status terakhir anda dilihat dapat diubah sesuka hati dan anda masih dapat melihat status terakhir yang dilihat orang lain.

Berikut adalah langkah-langkah yang harus anda ikuti sebagai satu siri kaedah untuk menjadikan WA kali terakhir dilihat semalam.

  • Langkah 1 - Pasang aplikasi GBWhatsApp pada telefon pintar yang anda gunakan. Bagi anda yang tidak mempunyai aplikasi ini, anda boleh memuat turunnya secara langsung melalui pautan di bawah.
Aplikasi Sosial & Pemesejan GBWhatsapp DOWNLOAD
  • Langkah 2 - Apabila proses pemasangan selesai, segerakkan akaun WhatsApp anda di aplikasi GBWhatsApp.

  • Langkah 3 - Buka semula aplikasi GBWhatsApp, kemudian pilih ikon tiga titik di kanan atas.

  • Langkah 4 - Teruskan dengan memilih menu Privasi .
  • Langkah 5 - Pilih pilihan Sembunyikan Status Dalam Talian dari banyak pilihan yang ada.
  • Langkah 6 - Status terakhir anda dilihat secara automatik akan menunjukkan kali terakhir apabila anda menghidupkan pilihan Sembunyikan Status Dalam Talian . Oleh itu, walaupun anda membuka WhatsApp secara aktif, ciri terakhir yang anda lihat akan terus menunjukkan masa itu.

Dengan laman web status bersembunyi dalam talian yang aktif, anda akan lebih bebas menggunakan aplikasi sembang ini tanpa perlu takut dihantar.

Terlepas dari cara terakhir kali anda melihat WA tidak berubah, terdapat banyak ciri menarik lain yang boleh anda gunakan menggunakan aplikasi GBWhatsApp.

Cara menggunakan GBWhatsApp juga cukup mudah kerana antara muka aplikasi telah dibuat secara sederhana, sehingga pengguna baru dapat langsung mengetahui berbagai fitur menarik.

Kerana status WhatsApp anda yang terakhir dilihat akan terus kelihatan seperti ini, jangan lupa untuk mematikan dan mengaktifkan semula kaedah ini agar orang yang menunjukkan anda tidak terlalu curiga.

Cara untuk menjadikan WA kali terakhir dilihat lebih lama akan menetapkan semula tarikh terakhir anda yang dilihat selepas anda menyahaktifkan ciri menyembunyikan status dalam talian saya.

Itulah kaedah mudah untuk membuat palsu yang terakhir dilihat di WhatsApp . Kini anda boleh menggunakan WhatsApp dalam talian percuma bila-bila masa tanpa rasa takut untuk ditangkap oleh orang lain kerana status palsu anda yang terakhir dilihat.

Trik ini boleh dilakukan pada semua jenis telefon Android, selagi anda masih dapat menggunakan aplikasi GBWhatsApp seperti yang digunakan Jaka dalam penjelasan artikel ini.

Semoga maklumat yang dikongsi Jaka kali ini dapat bermanfaat untuk anda semua, dan sampai jumpa di artikel menarik seterusnya. Semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai Android atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan