Malu dengan Pos Sosmed Lama, Ini Cara Menghapus dengan Satu Klik

Pernah menyiarkan sesuatu yang memalukan di media sosial beberapa tahun yang lalu? Padamkan sahaja cara mudah ini.

Tempoh ABG adalah tempoh di mana kita masih tidak stabil dan mengambil tindakan hanya sesuai dengan nafsu dan ego sahaja. Begitu juga, ketika di media sosial, ABG biasanya menyiarkan perkara yang tidak semestinya perlu disiarkan .

Sekiranya anda mengalami tempoh ini, mungkin anda ingin membuang catatan tersebut di ABG yang lalu, bukan? Tetapi sayangnya, sememangnya rumit untuk mencari catatan dari beberapa tahun yang lalu.

BACA JUGA
  • 15 Cara Meretas Facebook dan Cara Melindunginya Sebelum Terlambat
  • Inilah Cara Mengetahui Harga Catatan Instagram Anda
  • 6 Cara Muat turun Video di Instagram (Android & PC), Sangat Mudah!

Cara memadam Hapus catatan lama di Sosmed dengan satu klik

Sekiranya anda ingin menghapus catatan lama di media sosial anda, seperti di Facebook, Twitter atau Instagram , ada beberapa cara mudah yang boleh anda gunakan. Ini adalah cara menghapus catatan sekolah lama dengan mudah di media sosial.

1. Twitter

Sekiranya anda ingin menghapus catatan sekolah lama anda di Twitter, anda boleh menggunakan laman Tweet Deleter yang memudahkan anda menghapus tweet anda .

Di Tweet Deleter terdapat banyak ciri yang dapat memudahkan anda menghapus tweet sekolah lama anda. Anda boleh mencari tweet anda yang mengandungi perkataan atau menyusunnya mengikut tarikh . Inilah cara menggunakannya.

1. Masukkan laman Tweet Deleter, kemudian log masuk ke akaun Twitter anda.

2. Sekiranya anda ingin menghapus tweet anda yang mengandungi kata, masukkan kata tersebut di ruang yang disediakan di sana.

3. Namun, anda juga dapat mengatur tweet yang ingin anda hapus dengan menetapkan tweet berdasarkan jenis posting, media, dan juga tarikhnya .

4. Jika demikian, anda boleh memilih tweet mana yang ingin anda hapus, kemudian klik Padam Tweet jika cukup.

5. Terdapat juga pilihan Hapus untuk menetapkan tweet mana yang akan dihapus dengan cepat . Sayangnya ciri-ciri ini memerlukan anda membayar perkhidmatan tambahan.

2. Facebook

Anda juga dapat memadam catatan Facebook dengan cepat dengan memasang sambungan Facebook Post Manager di penyemak imbas Chrome pada PC anda. Ingat, mesti Chrome, ia tidak boleh menjadi perkara lain. Inilah cara ia berfungsi:

1. Pasang sambungan Facebook Post Manager di Chrome.

2. Log masuk ke akaun Facebook anda, kemudian ke Profil dan pilih Lihat Log Aktiviti .

3. Di halaman ini anda dapat melihat aktiviti anda ketika bermain Facebook , mulai dari menyiarkan sesuatu, seperti, hingga komen akan dilihat di sini.

4. Akses sambungan yang baru anda pasang pada bar menu seperti gambar di bawah. Kemudian anda boleh memilih penapis siaran tarikh apa dan mengandungi teks yang ingin anda padamkan. Sekiranya sudah diisi, tekan Delete .

5. Penyambungan Facebook Post Manager akan melakukan pengimbasan , dan setelah selesai butang kuning akan muncul dengan kata-kata Confirm to delete , tekan dan pilih Confirm .

6. Pilih Hapus Penyerahan , dan tunggu prosesnya selesai . Begitulah senangnya menggunakannya.

3. Instagram

Anda juga boleh memadam catatan di media sosial Instagram sekaligus. Ini sangat mudah, anda hanya perlu memuat turun aplikasi Insta Cleaner untuk Instagram di Play Store.

Untuk cara menggunakannya, anda boleh membaca secara langsung dalam artikel Cara Menghapus Posting Instagram sekaligus. Kaedah itu sendiri sangat senang diikuti.

Itulah beberapa cara yang boleh anda gunakan sekiranya anda ingin menghapus catatan lama di media sosial anda . Tetapi, mungkin anda harus memikirkan semula jika anda mahu memadamkan semua catatan di media sosial. Kerana itu adalah bukti perjalanan hidup kita yang pernah kita alami. Betul, kawan?

Artikel Berkaitan