Cara Mencuri Data Telefon Pintar Android Orang Lain Lengkap dan Rahsia

Semakin canggih telefon pintar Android yang anda gunakan, semakin terdedah. Terbukti, hingga kini masih terdapat banyak kes penggodaman atau pencurian data pada peranti Android.

Kali ini, Jaka akan memberitahu anda cara mencuri data telefon pintar Android orang lain ke telefon pintar Android anda.

BACA JUGA
  • Data Anda Dicuri oleh Facebook? Inilah Cara Mudah Diperiksa
  • Cara Memulihkan Data Kad Memori yang Hilang dengan Mudah
  • Cara Memeriksa NIK KTP Elektronik (E-KTP) Dalam Talian melalui Internet | Hati-hati dengan Kad ID Palsu!

Cara mencuri data telefon pintar Android orang lain

Tidak. Jaka tidak mahu mengajar anda menjadi penjenayah dengan mencuri data. Oleh itu, berikan petua ini dengan tujuan agar anda mengetahui salah satu mod atau cara pencurian data melalui Android, dan anda dapat mencegah kemungkinan menjadi mangsa pencurian data.

Aplikasi Produktiviti SuperTools Corporation DOWNLOAD

Untuk melakukan ini, anda memerlukan bantuan aplikasi bernama CLONEit . Anda boleh memuat turun aplikasi secara langsung di pautan yang telah disediakan oleh Jaka di atas. CLONEit sebenarnya adalah aplikasi yang digunakan untuk memindahkan semua data dari satu perangkat Android ke perangkat Android yang lain. Ini biasanya dilakukan oleh seseorang semasa menukar telefon bimbit.

Malangnya, ia boleh disalahgunakan secara tidak bertanggungjawab. Oleh itu, anda tahu dan boleh lebih berwaspada, berikut adalah langkah-langkah lengkap mengenai cara mencuri data telefon pintar Android yang lain:

  • Untuk dapat melakukan ini, pastikan kedua-dua telefon pintar sudah mempunyai aplikasi CLONEit. Dalam gambar di bawah adalah telefon pintar mangsa kecurian (kiri) dan telefon pintar pelaku (kanan), yang kedua-duanya sudah dipasang CLONEit.
  • Secara bersamaan, pilih telefon pintar korban sebagai Pengirim , sementara telefon pintar pelaku sebagai Penerima .
  • Teruskan dengan menyambungkan kedua-dua peranti tersebut agar dapat disambungkan dan membolehkan data dihantar.
LIHAT ARTIKEL
  • Status dalam gambar di bawah menunjukkan bahawa kedua-dua telefon pintar Android disambungkan. Telefon pintar pelaku (kanan) dapat segera memilih data apa sahaja yang ingin dicuri.
  • Sekiranya anda memilih, pelakunya kemudian tekan Mula . Ukuran data dan anggaran masa penghantaran ditulis pada keterangan dalam aplikasi. Data dari telefon pintar mangsa akan dihantar mengikut anggaran masa yang ditulis.

Itulah cara untuk mencuri data telefon pintar Android orang lain dengan mudah dan cepat. Sekali lagi, anda memberikan petua ini bukan untuk tujuan jahat, tetapi agar anda lebih berwaspada. Jaga telefon pintar atau peranti Android anda dengan baik agar anda tidak tersinggung, kawan!

Baca juga artikel mengenai Android atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan