Tonton The Twilight Saga: New Moon (2009), Segitiga Cinta, Makhluk Gaib

Suka filem romantis tetapi bosan dengan filem biasa? Mari, tonton filem The Twilight Saga: New Moon (2009) Full Indo Movie di sini!

Terdapat banyak filem yang diadaptasi dari novel laris. Ada yang berjaya, tetapi ada yang gagal menyesuaikan cerita dengan baik.

Salah satu filem yang dianggap oleh banyak orang gagal untuk menyesuaikan novel dengan baik adalah The Twilight Saga: New Moon . Walaupun begitu, filem ini berjaya.

Filem kedua dari mentaliti The Twilight Saga memang mempunyai banyak kekurangan, tetapi jika anda peminat filem drama dan fantasi, filem ini boleh menjadi cadangan untuk anda.

 • Fakta Menarik dari The Twilight Saga: New Moon (2009)
 • Tonton The Twilight Saga: New Moon (2009) Sub Indo
 • Sinopsis The Twilight Saga: New Moon (2009)

  Cerita ini bersambung dari filem Twilight di mana akhirnya Bella Swan (Kristen Stewart) , manusia dan Edward Cullen (Robert Pattinson) , pacaran vampir.

  Hubungan mereka baik-baik saja sehingga Bella bermimpi buruk. Edward menyedari bahawa dengan berpacaran dengannya, kehidupan Bella tidak akan selamat.

  Akhirnya, Edward mengakhiri hubungan mereka dan meninggalkan bandar. Bella yang tidak menerima kemudian tertekan dan lebih bersendirian daripada biasa.

  Demi menghiburkannya, Bella pergi bersama rakannya untuk menonton filem. Semasa mereka kembali, mereka bertemu dengan sekumpulan geng motosikal punk.

  Bella teringat kali terakhir dia bertemu dengan geng motosikal, Edward menyelamatkannya. Tetapi kali ini, tidak ada Edward.

  Jacob (Taylor Lautner) , Bella, dan rakannya kemudian menonton filem itu lagi. Namun, tiba-tiba Jacob pergi tanpa alasan yang jelas. Jacob juga tidak mahu bertemu dengan Bella.

  Sehingga suatu hari, Bella diserang oleh Laurent , seorang vampir jahat. Namun, sekumpulan serigala tiba-tiba menyelamatkannya.

  Nampaknya, Jacob dan rakan-rakannya adalah Werewolf yang merupakan musuh abadi vampir. Bagaimana kisah mereka berterusan? Awasi sendiri, geng!

  Fakta Menarik dari The Twilight Saga: New Moon (2009)

  Berikut adalah beberapa fakta menarik dari filem The Twilight Saga: New Moon yang dijamin akan membuat anda semakin penasaran untuk menonton filem ini.

  • Summit Entertainment memberi lampu hijau untuk membuat filem sekuel ini hanya 1 hari selepas filem Twilight ditayangkan di pawagam.

  • Tayangan perdana filem ini diadakan pada 16 November 2009 yang bertepatan dengan kitaran bulan baru.

  • Ramai yang meragui bahawa Taylor Lautner akan kembali bermain Jacob dalam sekuel kerana badannya yang kurus. Namun, Taylor dapat meningkatkan jisim ototnya hanya dalam beberapa bulan untuk kembali ke peranan Jacob dalam sekuelnya.

  • Penggambaran di Itali memakan masa 4 hari. Filem ini sama sekali tidak menggunakan palet warna merah sehingga pemandangan di Itali.

  Tonton The Twilight Saga: New Moon (2009) Sub Indo

  TajukThe Twilight Saga: Bulan Baru
  Menayangkan 20 November 2009
  Jangka masa 2 jam 10 minit
  Pengarah Chris Weitz
  Pelakon Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner
  Genre Pengembaraan, Drama, Fantasi
  Penarafan 28% (RottenTomatoes.com)


  4.7 / 10 (IMDb.com)

  Sekiranya anda membaca bahagian ini, Jaka pasti anda akan sangat berminat untuk menonton filem The Twilight Saga New Moon.

  Tidak perlu risau kerana Jaka telah menyediakan pautan untuk anda menonton The Twilight Saga New Moon (2009) di bawah.

  >>> Menonton The Twilight Saga: New Moon Indonesian Subtitles <<<

  Demikianlah artikel Jaka mengenai filem The Twilight Saga: New Moon, yang dirilis pada tahun 2009. Walaupun penarafannya tidak bagus, tetap senang untuk ditonton.

  Jumpa di artikel Jaka seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai Menonton Filem atau artikel menarik lain dari Prameswara Padmanaba

  Artikel Berkaitan