Cara Memperbesar Bunyi MP3 Menggunakan Aplikasi Android

Muzik moden ini memang menjadi keperluan kebanyakan orang. Malah muzik boleh mempengaruhi kehidupan seseorang. Tetapi kadangkala muzik dengan format MP3 mempunyai kualiti yang rendah atau kadangkala suaranya kecil.

Mempunyai fail MP3 dengan kualiti suara rendah atau suara rendah? Tentunya ini menjadikannya benar-benar tidak selesa, terutamanya jika lagu itu digemari. Bagaimanapun, keseronokan mendengar muzik dikurangkan.

Muzik moden ini memang menjadi keperluan kebanyakan orang. Malah muzik boleh mempengaruhi kehidupan seseorang. Tetapi kadangkala muzik dengan format MP3 mempunyai kualiti yang rendah atau kadangkala suaranya kecil.

Tetapi sebenarnya anda boleh memperbesar suara MP3 melalui aplikasi Android. Inilah cara untuk meningkatkan suara MP3 dengan aplikasi Android. Lihat ini!

BACA JUGA
  • Gunakan 7 Wira ini untuk Mencuri Tuhan dalam Legenda Mudah Alih, Dijamin Menang Auto!
  • Mesti Digunakan! 5 dari Legend Tank Terbaik Mobile Legend Musim 8
  • 5 Hero Counter Martis, Pejuang Paling Lumpuh dalam Mobile Legends!

Cara Memperbesar Bunyi MP3 Menggunakan Aplikasi Android

Ketahui jenis fail muzik anda

Sumber foto: Pemain Muzik VOX

Sebelum menggunakan aplikasinya, ada baiknya anda mengetahui tentang jenis fail muzik yang biasa digunakan, iaitu MP3 dan FLAC. Kedua-duanya mempunyai kelebihan dan kekurangan, misalnya format MP3 yang bersaiz lebih kecil tetapi kurang berkualiti. Walaupun FLAC mempunyai ukuran fail yang besar, kualitinya jauh lebih baik daripada MP3.

Beban Penguat Volume MP3

Untuk menjadikan suara MP3 anda lebih besar, anda dapat menggunakan aplikasi yang disebut MP3 Volume Booster Gain Load . Aplikasi ini boleh anda muat turun secara percuma di sini.

MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio

MP3 Volume Booster Gain Load mempunyai fitur unik, yang mampu meningkatkan suara hingga 2000% . Kualiti fail yang telah diperbesar juga sebenarnya tidak menjadi rosak, tetapi sebenarnya menjadi lebih baik. Malah kualiti MP3 hampir serupa dengan fail FLAC yang kualitinya jauh lebih baik. Untuk penggunaannya cukup mudah, anda boleh mengikuti langkah-langkah berikut.

1. Buka Aplikasi

Sumber gambar: Sumber: Dokumen peribadi

Setelah memuat turun aplikasi, anda boleh segera membuka aplikasi tersebut. Pada paparan awal, MP3 Volume Booster Gain Load anda akan diarahkan ke manual pengguna atau petunjuk penggunaan. Anda boleh memahaminya terlebih dahulu atau lulus secara langsung.

2. Menambah Fail

Sumber gambar: Dokumen peribadi

Penampilan awal aplikasi ini memang cukup ringkas dan tidak banyak menu. Sekarang untuk menambahkan fail MP3 yang ingin diperbesarkan, maka anda boleh memilih menu + di sudut kanan bawah. Dan pada menu seterusnya anda hanya memilih fail mana yang akan diperbesarkan.

3. Besarkan MP3

Sumber gambar: Dokumen peribadi

Anda akan masuk ke menu utama secara automatik, sekarang anda boleh memilih berapa peratus fail yang akan anda zum masuk. Setelah fail dipilih, anda boleh mengklik Meningkatkan untuk memulakan proses. Tunggu sehingga proses selesai, proses akan berjalan sebentar bergantung pada pembesaran. Setelah selesai, anda dapat memeriksa hasilnya di file maganer, dan jika anda ingin memperbesar fail lain dengan cara yang sama seperti di atas.

Bagaimana untuk Cukup mudah, sekarang kualiti fail MP3 anda lebih baik daripada sebelumnya. Jadi itulah cara memperbesar suara MP3 dengan aplikasi Android. Dalam aplikasi ini juga ada versi berbayar yang memiliki lebih banyak fitur daripada versi gratis. Semoga bermanfaat.

Artikel Berkaitan