7 Filem Permainan Kisah Instagram Paling Menarik, Dijamin Membuat Anda Keras!

Bosan dengan penapis IG yang begitu? Cubalah beberapa penapis permainan Instagram yang menyeronokkan dalam artikel ini. Dijamin menjadikan cerita anda berbeza dari yang lain

Populariti Instagram tidak berkesudahan. Lebih-lebih lagi, pada masa ini terdapat begitu banyak penapis popular yang boleh anda gunakan di Instagram Story anda.

Bukan hanya untuk menjadikan wajah anda kelihatan unik, beberapa penapis IG bahkan menawarkan permainan interaktif yang boleh anda mainkan dengan rakan anda.

Nah, jika anda ingin mengetahui beberapa cadangan penapis permainan Instagram yang menyeronokkan dan lucu, pertimbangkan artikel Jaka berikut, ya!

 • Kuiz Ketua
 • Kebenaran atau Berani
 • Sebutkannya
 • Ngaji Yuk
 • Bales Pantun
 • Baca dengan pantas
 • 7 Penapis Permainan Cerita Instagram Paling Menyeronokkan

  Untuk bermain permainan penapis Cerita Instagram, sudah tentu anda mesti memasang aplikasi Instagram terlebih dahulu, geng.

  Sekiranya anda menggunakan telefon Android, anda boleh memuat turunnya di Google Play Store . Anda juga boleh memuat turun secara langsung melalui pautan di bawah untuk menjadikannya lebih pantas, geng.

  MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan Instagram

  Anda boleh mendapatkan permainan penapis Instagram Story secara percuma, dengan syarat anda mesti mengikuti akaun pembuat penapis terlebih dahulu.

  Tenanglah, geng. Dalam artikel ini, Jaka akan memberitahu anda nama permainan saringan di Instagram, bersama dengan nama akaun pembuat penapis.

  1. Jangan sekali-kali Ga

  Permainan penapis Instagram pertama ialah Ever Ga . Never Ga adalah penapis yang dibuat oleh pengguna Instagram dengan nama pengguna @ferdaysss .

  Penapis ini akan mengemukakan soalan mengenai suatu peristiwa. Anda mesti menjawab soalan dengan "Never" atau "Never".

  Walaupun mudah, anda boleh menggunakan permainan saringan di Instagram untuk mendedahkan rahsia teman wanita atau sahabat anda.

  2. Kuiz Ketua

  Penapis seterusnya ialah Head Quiz . Anda boleh mendapatkan penapis ini dengan mengikuti akaun Instagram dengan nama pengguna @karetsatu .

  Sekiranya anda biasa dengan pertunjukan permainan di TV yang ikonik dengan ungkapan "Mungkin!" Penapis ini lebih kurang sama.

  Untuk bermain memerlukan 2 peserta. Salah seorang dari mereka mesti meneka gambar yang muncul di atas kepalanya. Sangat menarik, bukan?

  3. Kebenaran atau Berani

  Adakah anda tahu permainan Truth or Dar e? Nah, tapis permainan di Instagram yang satu ini akan menawarkan jenis permainan yang sama, geng.

  Untuk memainkannya, pertama anda harus menyentuh pilihan Kebenaran atau Berani di skrin anda. Selepas itu, akan ada soalan atau cabaran yang harus anda lakukan.

  Cara mendapatkan permainan Instagram Story ini sangat mudah, sungguh. Anda hanya perlu mengikuti akaun dengan nama pengguna @aldisaw , maka anda boleh menyimpan penapis, geng.

  4. Sebutkan

  Kanak-kanak berusia 90-an pasti sangat biasa dengan permainan kanak-kanak yang disebut ABC 5 Basic . Nah, penapis yang disebut Mention ini akan mengundang anda untuk mengenang kembali masa kecil anda.

  Anda akan dicabar untuk mengatakan beberapa perkataan dari kategori yang sama, misalnya nama negara, dengan huruf pertama yang sama.

  Untuk mendapatkan penapis permainan, anda mesti mengikuti akaun Instagram dengan nama pengguna @ fahrezaos , geng. Mesti cuba, deh!

  5. Yuk Al-Quran

  Permainan saringan di Instagram ini dijamin menjadikan anda yang hidupnya penuh dosa segera bertaubat. Sebabnya, penapis yang disebut Ngaji Yuk ini akan menguji kemampuan anda membaca Al-Quran.

  Sekiranya anda seorang kanak-kanak ketika dia memilih dan menarik ketika dia belajar Al-Quran, pasti anda akan mengalami masa yang sukar, geng. Sebabnya, saringan ini menghendaki anda membaca Al-Quran dengan lancar.

  Sekiranya anda ingin menguji kemahiran mengajar anda, anda boleh terus mengikuti akaun Instagram anda dengan nama pengguna @ramnsvrif untuk mendapatkan penapis yang satu ini.

  6. Pantes Bales

  Pantun adalah warisan budaya Indonesia, yang sering kita dengar dalam acara tradisional Betawi. Dalam rancangan komedi, para pelakon juga sering menggunakan sajak sebagai bahan jenaka.

  Sekiranya anda benar-benar suka memainkan balasan pantun, anda boleh mencuba penapis permainan Instagram bernama Bales Pantun yang dibuat oleh pengguna IG @ariandryian .

  Cara bermain sederhana tetapi agak sukar, geng. Anda mesti meneruskan ayat yang diberikan oleh saringan sehingga menjadi sajak yang menarik.

  7. Baca dengan pantas

  Secara umum, seseorang yang mempunyai tahap pendidikan tinggi dapat membaca 300 hingga 1000 perkataan dalam satu minit. Walaupun kedengarannya sederhana, lidah kita dapat terseliuh dan salah membaca.

  Berminat untuk berlatih membaca laju? Tidak perlu bersusah payah, anda boleh menggunakan penapis yang disebut pembuatan akaun Quick Read dengan nama pengguna @anggawards .

  Anda mesti membaca ayat yang muncul dengan cepat. Malangnya, ayat ini mengandungi kata-kata yang berlabel serupa sehingga agak rumit apabila harus dibaca dengan cepat.

  Itulah artikel Jaka mengenai 7 penapis permainan Instagram Story yang paling menarik untuk anda cuba. Bukan hanya membuat keseronokan, anda juga boleh menggunakan tujuh penapis ini untuk mendekati kumpulan yang menghancurkan.

  Semoga artikel Jaka sebentar dapat menggembirakan anda, geng! Jangan lupa tinggalkan jejak komen yang boleh anda tulis di ruangan di bawah.

  Baca juga artikel mengenai Instagram atau artikel menarik lain dari Prameswara Padmanaba

  Artikel Berkaitan