16 Jam Tangan Terbaik Terbaik pada tahun 2020, Harga Bermula dari Rp. 90 Ribu!

Keliru memilih jam tangan pintar murah yang kaya dengan ciri? Nah, Jaka mempunyai cadangan smartwatch 2020 murah terbaik yang patut dipertimbangkan.

Pernahkah anda membayangkan bahawa anda mempunyai alat mahal seperti Apple Watch atau Samsung Galaxy Watch , geng?

Pasti sejuk sekali! Tetapi sayangnya tidak semua anda mempunyai anggaran yang lebih banyak untuk membeli rangkaian jam pintar terbaik ini, kerana harganya agak mahal.

Oleh itu, kali ini Jaka akan memberikan cadangan jam tangan pintar terbaik dan terbaik pada tahun 2020 yang mempunyai ciri-ciri lengkap dan reka bentuk yang anggun. Ingin tahu, ada apa?

 • Lenovo Watch 9 - Rp.320,000
 • Honor Band 5 - IDR 349,000
 • HUAWEI Band 4 - IDR 359,000
 • Xiaomi Mi Band 4 - IDR 349,000
 • Jam pintar murah lain yang terbaik ...
 • Cadangan Jam Tangan Pintar Terbaik dan Berkualiti, Harga Tidak Sehingga 1 Juta!

  Sebilangan besar jam tangan pintar yang disyorkan oleh Jaka kali ini adalah jam tangan pintar terbaik di bawah 1 juta untuk tahun 2020. Sebilangannya bermula pada 90 ribu, anda tahu.

  Walaupun mempunyai tanda harga yang murah, namun jam pintar yang disyorkan oleh Jaka mempunyai ciri-ciri penting khas jam tangan pintar, geng.

  NOTE:


  Daftar harga smartwatch murah di bawah ini diambil dari berbagai toko online yang ada di Indonesia, terbaru hingga 30 April 2020. Harga sewaktu-waktu biasa berubah.

  1. Cognos Smartwatch A1 - IDR 100,000

  Mengusung reka bentuk yang hampir sama dengan Apple Watch, Cognos Smartwatch A1 mungkin menjadi pertimbangan bagi anda yang mencari smartwatch murah di bawah 500 ribu, geng.

  Walaupun dibeli dengan harga yang rendah, tetapi jam tangan pintar yang satu ini dilengkapi dengan pelbagai ciri menarik yang dapat menampung keperluan penggunanya.

  Ciri-ciri ini seperti pedometer, pemantauan tidur, membuat panggilan telefon, bermain muzik, membaca dan menghantar mesej, penggera, untuk melayari media sosial.

  Bukan itu sahaja, jam pintar ini juga dilengkapi dengan lensa kamera beresolusi 0.3MP dan memori dalaman 64MB.

  SpesifikasiJam Tangan Cognos A1
  Skrin Paparan TFT 1.54 inci
  Ciri Pedometer, Pemantauan Tidur, Peringatan Tidak Sedap, Penggera Anti-hilang, Penggera, SMS
  Pensijilan -
  Sambungan Bluetooth 3.0
  Bateri 380mAh

  2. Lenovo Watch 9 - Rp.320,000

  Dilengkapi dengan reka bentuk yang ringkas tetapi tetap kelihatan menawan, Lenovo Watch 9 sesuai untuk anda yang mencari jam tangan pintar murah untuk wanita atau pasangan dengan teman wanita, geng.

  Dengan bantuan jam tangan pintar ini, anda dapat memantau pelbagai aktiviti seperti mengira jarak larian, menunggang basikal, berenang, hingga mendaki.

  Di samping itu, anda juga boleh menggunakan Lenovo Watch 9 sebagai butang rana ketika anda ingin mengambil gambar dari kamera telefon pintar, geng.

  Mengenai keserasian, Lenovo Watch 9 dapat disambungkan ke kedua-dua peranti HP Android dan iPhone.

  SpesifikasiJam Tangan Lenovo 9
  Skrin Paparan LED 1.5 inci
  Ciri Pedometer, Anti-lost, Pedometer, Sleep Sleep, Stopwatch, Notification, Alarm, SMS
  Pensijilan -
  Sambungan Bluetooth 5.0
  Bateri -

  3. Band Kehormat 5 - IDR 349,000

  Jam tangan pintar murah terbaik seterusnya ialah Honor Band 5, yang dijual dengan harga hanya 300 ribu orang.

  Walaupun Honor Band 5 sebenarnya hanya smartband, bukan smartwatch, peranti boleh pakai ini dilengkapi dengan pelbagai ciri yang juga terdapat pada smartwatch.

  Selain dapat melihat waktunya, Honor Band 5 juga mempunyai fitur untuk pengesanan denyut jantung masa nyata, pemantauan kualiti tidur, pelacak telefon bimbit, alat pengukur langkah, dan pengawal muzik.

  SpesifikasiBand Kehormat 5
  Skrin Paparan AMOLED 0,95 inci
  Ciri Pedometer, Sensor Denyut Jantung, Pengawal Muzik, Pencari Telefon, Pemberitahuan, Monitor SpO2
  Pensijilan -
  Sambungan Bluetooth 5.0
  Bateri 100mAh

  4. HUAWEI Band 4 - IDR 359,000

  Kemudian ada HUAWEI Band 4, yang merupakan cadangan smartwatch murah seterusnya yang boleh anda pertimbangkan.

  Kerana jalur pintar murah ini telah menggunakan teknologi Plug and Charge yang membolehkan anda mengecas bateri dengan menghubungkannya secara langsung ke penyesuai pengecas.

  HUAWEI Band 4 sendiri menyediakan 9 mod sukan untuk memantau setiap pergerakan yang anda lakukan, serta teknologi TruSleep 2.0 yang berfungsi untuk memantau kualiti tidur.

  Malangnya, peranti yang boleh dipakai ini tidak mempunyai cukup ciri sokongan lain untuk mengawal telefon pintar anda, geng.

  SpesifikasiHUAWEI Band 4
  Skrin Paparan TFT 0.96 inci
  Ciri Pedometer, Cari Telefon Saya, Shutter Jauh, Pemberitahuan, Penjejakan Denyut Jantung
  Pensijilan -
  Sambungan Bluetooth 4.2
  Bateri 91mAh

  5. Xiaomi Mi Band 4 - IDR 349,000

  Menjadi salah satu siri peranti dpt dipakai yang paling popular, Xiaomi Mi Band 4 bukan sahaja menyajikan pelbagai ciri menarik tetapi juga reka bentuk yang lebih segar dan elegan.

  Berbanding dengan generasi pendahulunya, Xiaomi Mi Band 4 mendapat sejumlah peningkatan seperti kehadiran ciri NFC, skrin AMOLED yang lebih luas, dan teknologi AI yang semakin berkemampuan.

  Walaupun tidak dilengkapi dengan pensijilan IP, tetapi Xiaomi Mi Band 4 dapat dibawa menyelam hingga kedalaman 50 meter, geng tersebut.

  Selain itu, tidak hanya dilengkapi dengan berbagai fitur untuk olahraga dan fungsi kesehatan, Mi Band 4 juga menawarkan fitur untuk menampilkan pemberitahuan telepon, SMS, dan aplikasi di ponsel Anda.

  SpesifikasiXiaomi Mi Band 4
  Skrin Paparan TFT 0.96 inci
  Ciri Pedometer, Pemantauan Tidur, 6 Mod Latihan, Pemberitahuan, Penjejakan Denyut Jantung, Ramalan Cuaca, Buka Kunci Telefon, Cari Telefon Saya
  Pensijilan -
  Sambungan Bluetooth 5.0
  Bateri 135mAh

  Jam pintar murah lain yang terbaik ...

  6. Kawasan pancaragam - Rp.299.000

  Bukan hanya bersaing di dunia telefon pintar, tetapi sekarang juga mengeluarkan dunia pintar yang berharga 200 ribu dengan nama dunia band , di sini.

  Sama seperti kebanyakan jalur pintar, Band Realme dilengkapi dengan skrin 0,96 inci yang boleh dikendalikan dengan pad sentuh kapasitif di bahagian bawah.

  Realme Band sudah mempunyai sijil IP68 yang menjadikannya kalis air dan tahan debu. Ciri-cirinya juga cukup lengkap, seperti sensor nadi, tracker sukan, pemantauan tidur, dan pemberitahuan.

  Untuk mengecas, anda bahkan tidak memerlukan kabel tambahan. Dengan harga yang sedikit berbeza, ia pasti akan menjadi pesaing serius dari kumpulan Xiaomi Mi Band 4, geng.

  Spesifikasidunia band
  Skrin Paparan TFT 0.96 inci
  Ciri Pedometer, Pemantauan Tidur, 9 Mod Latihan, Pemberitahuan, Penjejakan Denyut Jantung, Ramalan Cuaca, Buka Kunci Telefon, Cari Telefon Saya
  Pensijilan -
  Sambungan Bluetooth 4.2
  Bateri 90mAh

  7. M2 Heart SmartBand - Rp98,000

  Jam tangan pintar murah seterusnya yang disarankan oleh Jaka agar anda dapat pulang tanpa membuat dompet berlubang adalah M2 Heart SmartBand .

  Jam tangan pintar ini mempunyai ciri-ciri canggih seperti monitor degup jantung, alat pelacak tidur, peringatan panggilan, dan banyak lagi, anda tahu.

  Hanya dengan mengeluarkan wang saku sebanyak 98 ribu rupiah , anda dapat memiliki M2 Heart SmartBand. Jadi, bagi anda yang mencari jam tangan pintar yang murah di bawah 100 ribu, tunggu apa lagi, geng!

  SpesifikasiJalur Pintar Jantung M2
  Skrin Paparan OLED 0.42 inci
  Ciri Pedometer, Sensor Denyut Jantung, Penjejak Tidur, Peringatan Panggilan, Pemberitahuan, Penggera, SMS
  Pensijilan IP67
  Sambungan Bluetooth 4.0
  Bateri 70mAh

  8. Jam tangan pintar F1 Wearfit - IDR 95,000

  Seterusnya terdapat F1 Wearfit Smartwatch , smartwatch murah yang dilengkapi dengan pelbagai ciri canggih. Kali ini anda akan mendapat ciri tekanan darah, selain monitor detak jantung.

  Tidak berhenti di situ, jam ini juga mendakwa dapat mengesan tahap oksigen dalam darah. Tidak tahu sejauh mana tepatnya, tetapi mengapa tidak selagi harganya murah, bukan?

  Selain itu, jam tangan pintar dan murah ini juga dilengkapi dengan sijil IP67 yang menjadikannya tahan terhadap air sehingga anda dapat mengambilnya untuk berenang.

  SpesifikasiJam tangan pintar F1 Wearfit
  Skrin Paparan OLED 0.66 inci
  Ciri GPS, Pedometer, Sensor Denyut Jantung, Penjejak Tidur, Peringatan Panggilan, Pemberitahuan, Penggera, SMS, Anti Hilang
  Pensijilan IP67
  Sambungan Bluetooth 4.0
  Bateri 80mAh

  9. Xiaomi Mi Band 3 - Rp 275,000

  Dikenali melalui produk gagdet berkualiti dengan harga berpatutan yang dibuat olehnya, siapa yang tidak mengenali jenama China, Xiaomi?

  Selain menjual telefon bimbit Xiaomi dengan harga murah yang terkenal, ternyata ada juga jam tangan pintar berkualiti murah dengan harga yang menggoda, anda tahu.

  Xiaomi Mi Band 3 mempunyai pelbagai ciri seperti monitor denyut jantung, alat pelacak senaman, dan monitor tidur yang mempunyai ketepatan yang cukup tepat.

  Anda boleh menggunakan jam tangan pintar ini sepenuhnya dengan bantuan aplikasi yang tersedia di Google Play, terutamanya semasa anda bersenam.

  Untuk harganya, Xiaomi Mi Band 3 kini berada dalam lingkungan 200-300 ribu . Cukup menggoda!

  SpesifikasiXiaomi Mi Band 3
  Skrin Paparan OLED 0.78 inci
  Ciri NFC, Pedometer, Sensor Denyut Jantung, Pemantauan Tidur, Peringatan Panggilan, Pemberitahuan, Penggera, SMS, Peringatan Sedentari
  Pensijilan IP67
  Sambungan Bluetooth 4.2
  Bateri 110mAh

  10. Lemfo E07 - Rp.599.000

  Dengan reka bentuk dan sokongan yang sporty untuk pelbagai ciri menarik, Lemfo E07 nampaknya berharga dengan harga yang cukup mesra, geng!

  Lemfo E07 sendiri dilengkapi dengan ciri GPS dan sijil IP67 yang selamat untuk berenang.

  Untuk ciri-ciri lain, jam pintar ini juga dilengkapi pedometer, pemantauan tidur, kawalan kamera, dan banyak lagi.

  Selain itu, anda juga akan dimanjakan dengan skrin OLED kecil dengan animasi sederhana dan interaktif.

  SpesifikasiLemfo E07
  Skrin Paparan OLED 0.96 inci
  Ciri GPS, Pedometer, Kamera Jauh, Pemantauan Tidur, Peringatan Panggilan, Pemberitahuan, Penggera, SMS, Anti Hilang, Peringatan Aktiviti
  Pensijilan IP67
  Sambungan Bluetooth 4.0
  Bateri 90mAh

  11. Cognos DZ11 - IDR 135,000

  Cognos DZ11 ini adalah jam tangan pintar yang murah dengan bahan aluminium anodized premium dan skrin LCD warna yang ramping .

  Jam pintar ini mempunyai sistem operasi berasaskan Android interaktif dan pastinya dapat disambungkan ke telefon pintar anda.

  Anda boleh mengawal telefon pintar anda dengan jam tangan semasa anda bersenam. Begitu juga dengan ciri penuh untuk memastikan latihan anda lebih cekap. Sungguh baik!

  SpesifikasiCognos DZ11
  Skrin Paparan LCD IPS 1,22 inci
  Ciri OS Android, Kad SIM, Kamera 0.3MP, Pedometer, Kamera Jauh, Pemantauan Tidur, Peringatan Panggilan, Pemberitahuan, Penggera, SMS, Anti Hilang, Peringatan Aktiviti
  Pensijilan -
  Sambungan Bluetooth 3.0
  Bateri 280mAh

  12. Lenovo Smart Band G03 - Rp239,000

  Telah kekal digadang sebagai pesaing siri Mi Band Xiaomi, Lenovo Smart Band G03 juga dilengkapi dengan ciri-ciri keren yang tidak kurang menarik, geng.

  Jam tangan pintar yang murah ini mempunyai ramuan berkualiti dalam bentuk Bayer Anticorrosive yang didakwa tidak menyebabkan alahan.

  Anda juga dapat menggunakan jam tangan ini ketika berenang dengan kedalaman menyelam maksimum hingga 30 meter. Wah, betul-betul?

  Harganya cukup berpatutan iaitu 200-300 ribu. Hayo, yang mana anda lebih keliru?

  SpesifikasiLenovo Smart Band G03
  Skrin Paparan OLED 0.91 inci
  Ciri Pedometer, Monitor Denyut Jantung, Pemantauan Tidur, Peringatan Panggilan, Pemberitahuan, Penggera, SMS
  Pensijilan IP67
  Sambungan Bluetooth 4.0
  Bateri 110mAh

  13. imoo Watch Phone Y1 - Rp.599,000

  Mencari jam tangan pintar yang murah untuk anak-anak, adik-beradik, keponakan dan keponakan? Sekiranya ada, beli imoo Watch Phone Y1 yang kini dijual dengan harga 500 ribu.

  Jam tangan pintar kanak-kanak ini mempunyai ciri-ciri yang cukup lengkap mulai dari panggilan suara, carian masa nyata, sembang keluarga, pedometer, pengesanan gerakan, dan banyak lagi.

  Terima kasih kepada pelbagai ciri menarik dan berguna, imoo Watch Phone Y1 sangat selamat digunakan pada kanak-kanak.

  Spesifikasiimoo Watch Telefon Y1
  Skrin Paparan LCD IPS 0.91 inci
  Ciri Mencari Masa Sebenar, Sembang Keluarga, Pedometer, Stop Watch, Auto On Off, Motion Detect
  Pensijilan IPX8
  Sambungan Bluetooth 4.0
  Bateri 680mAh

  14. Xiaomi Amazfit Beep - IDR 649,000

  Untuk kegunaan lebih maju, syarikat China ini juga mempunyai jam tangan pintar bernama Xiaomi Amazfit Beep yang mempunyai harga yang berpatutan.

  Jam pintar ini mempunyai layar yang cukup melegakan dan dapat menampung sejumlah maklumat yang dapat anda sesuaikan sendiri, geng.

  Mempunyai reka bentuk sporty seperti Apple Watch, Amazfit Beep dilengkapi dengan pelbagai ciri dan sijil IP68 yang menjadikannya tahan terhadap air.

  SpesifikasiBunyi Xiaomi Amazfit
  Skrin Paparan LCD IPS 1,28 inci
  Ciri GPS, Pedometer, Monitor Denyut Jantung, Pemantauan Tidur, Peringatan Panggilan, Pemberitahuan, Penggera, SMS
  Pensijilan IP68
  Sambungan Bluetooth 4.0
  Bateri 190mAh

  15. I-One U8 - IDR 100,000

  I-One U8 adalah jam tangan pintar yang mempunyai model sederhana tetapi dilengkapi dengan ciri-ciri yang tidak kurang menarik daripada jam tangan pintar lain yang murah.

  Anda akan mendapat jam tangan dengan layar LCD yang mempunyai halaman antara muka yang cukup menarik dan ciri-ciri sokongan seperti pedometer, peringatan panggilan, pemberitahuan, dan penggera.

  Lebih menarik lagi, jam pintar ini murah juga mempunyai ciri penyegerakan kamera yang boleh berfungsi sebagai kamera tanpa wayar di mana aktiviti kamera di telefon bimbit dapat diselaraskan dengan I-One U8.

  SpesifikasiI-One U8
  Skrin Paparan LCD TFT 1,48 inci
  Ciri OS Android, Kamera, Pedometer, Peringatan Panggilan, Pemberitahuan, Penggera, SMS
  Pensijilan -
  Sambungan Bluetooth 3.0
  Bateri 230mAh

  16. Onix Smartwatch X6 - Rp150,000

  Onix Smartwatch X6 adalah jam tangan pintar yang murah dengan reka bentuk skrin bawah yang mengikut pergelangan tangan anda untuk penggunaan geng yang selesa.

  Ia tidak mempunyai monitor denyut jantung seperti ciri lain, tetapi anda masih dapat menikmati fitur menarik lain seperti pedometer, pemantauan tidur, peringatan panggilan, pemberitahuan, kamera 0.3MP, dan lain-lain.

  Malangnya, smartwatch murah ini belum dilengkapi dengan pensijilan penilaian IP yang menjadikannya agak berisiko jika diundang untuk berenang.

  SpesifikasiOnix Smartwatch X6
  Skrin Paparan LCD IPS 1.54 inci
  Ciri Kamera 0.3MP, Pedometer, Pemantauan Tidur, Peringatan Panggilan, Pemberitahuan, Penggera, SMS, Peringatan Sedentari
  Pensijilan -
  Sambungan Bluetooth 3.0
  Bateri 450mAh

  Nah, itu adalah beberapa cadangan jam tangan pintar murah terbaik pada tahun 2020 yang tidak akan membuat poket anda pecah, geng.

  Walaupun dibeli dengan harga yang rendah, tetapi sebenarnya jam tangan pintar di atas dilengkapi dengan pelbagai ciri yang tidak kalah menarik. Jadi, anda sudah tahu yang mana satu untuk dibeli?

  Baca juga artikel mengenai Smartwatch atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi .

  Artikel Berkaitan