Dedahkan! Inilah Cara Untuk Melihat Orang Yang Menyimpan Foto Kami Di IG

Kepo, ingin tahu bagaimana melihat siapa yang menyimpan foto kami di IG? Ketahui cara melihat orang yang menyimpan catatan kami di Instagram di sini!

Pernahkah anda terfikir bagaimana mengetahui siapa yang menyimpan foto kami di Instagram?

Dari sekian banyak catatan foto dan video pendek yang anda muat naik / muat naik ke akaun anda, adakah anda pasti tidak ada yang akan bertanya kepada anda? Penasaran pasti, bukan?

Untuk memeriksa siapa sahaja yang menyimpan foto kami di Instagram, caranya sangat mudah. Segera, anda mengikuti langkah di bawah.

 • Bagaimana untuk melihat berapa banyak orang yang menyimpan gambar kami di IG
 • Bagaimana untuk mengetahui siapa yang menyimpan foto kami di Instagram
 • Bagaimana melihat orang yang menyimpan gambar kami di Instagram

  Instagram melancarkan satu ciri yang membolehkan anda mengetahui siapa yang menyimpan foto dari akaun Instagram lain pada tahun 2016.

  Namun, anda sebagai pemilik akaun hanya dapat mengetahui siapa yang memberi komen dan menyukai catatan anda, tanpa mengetahui siapa yang menyimpan catatan anda.

  Ini agak menjengkelkan kerana ia tidak dapat mengesan siapa yang menyimpan foto kami dan untuk apa ia digunakan.

  Nah, bagaimana melihat orang yang menyimpan foto kami di IG, ada cara mudah untuk mengetahui, iaitu dengan menggunakan ciri Profil Perniagaan.

  Pernahkah anda mendengar Profil Perniagaan di Instagram?

  Ya, dengan menukar profil Instagram anda ke profil perniagaan, anda dapat melihat berapa banyak orang yang menyimpan foto anda di IG dan juga mengetahui bagaimana orang lain berinteraksi dengan profil anda.

  Cara Mengubah Profil Instagram ke Profil Perniagaan

  Semua akaun Instagram dapat menikmati ciri Profil Perniagaan ini, tanpa memerlukan sejumlah pengikut dan seumpamanya.

  Dengan menggunakan ciri Profil Perniagaan ini, anda akan dapat melihat rangkaian catatan, interaksi, jumlah orang yang menyimpan catatan anda, dan sebagainya dengan lebih terperinci.

  Inilah cara mengubah akaun Instagram anda menjadi akaun perniagaan. Tetapi sebelum ini, jika akaun Instagram anda masih bersifat peribadi, akaun tersebut akan menjadi umum.

  • Langkah 1 - Masukkan akaun Instagram anda, kemudian ketik ikon profil .

  • Langkah 2 - Pada halaman profil, klik ikon tiga garis besar di sudut kanan atas. Kemudian pilih Tetapan .

  • Langkah 3 - Setelah tetingkap pilihan baru dibuka, pilih menu Akaun kemudian klik Tukar ke Akaun Profesional .
  • Langkah 4 - Klik Teruskan sehingga pilihan Yang paling sesuai menggambarkan anda muncul ? dan pilih yang paling sesuai sama ada pencipta atau perniagaan.

  Memilih salah satu daripada pilihan ini tidak akan mempengaruhi jenis pandangan yang akan anda terima, jadi memilih mana yang tidak menjadi masalah.

  • Langkah 5 - Masukkan alamat e-mel anda . Kemudian klik Seterusnya dan klik OK sekali lagi . Kemudian, sambungkan akaun perniagaan anda di Instagram dan Facebook. Sekiranya anda tidak mahu dihubungkan, klik Jangan Sambungkan ke Facebook .

  Nah, sekarang akaun Instagram anda telah menjadi akaun perniagaan.

  Dengan ini, anda sudah dapat melihat pelbagai siaran yang anda muat naik setiap hari.

  Walaupun cara untuk mengetahui siapa yang menyimpan catatan kami di Instagram tidak terperinci kepada orang itu, sekurang-kurangnya anda tahu berapa banyak orang yang melihat catatan yang anda buat.

  Melalui Insight yang diberikan ini, anda dapat menjangkakan catatan yang dibuat lebih baik dan jika anda ingin menjadi selebriti, Insight ini akan sangat membantu.

  Bagaimana untuk melihat berapa banyak orang yang menyimpan gambar kami di IG

  Untuk melihat berapa banyak orang yang menyimpan foto anda di Instagram, berikut adalah langkah-langkahnya:

  • Langkah 1 - Log masuk Instagram, kemudian buka halaman profil Instagram anda.

  • Langkah 2 - Klik pada salah satu foto yang hampir disimpan.

  • Langkah 3 - Di bawah catatan gambar anda, klik Lihat Dapatan .

  Dari sini, anda dapat melihat berapa banyak orang yang menyimpan foto kami di Instagram. Maklumat ini hanya akan diperoleh apabila anda menukar akaun IG anda ke Profil Perniagaan.

  Ya, itulah cara untuk mengetahui orang yang menyimpan catatan kami di Instagram secara umum dan ringkas. Dengan ini, sekurang-kurangnya anda tahu bahawa seseorang menyimpan catatan Instagram anda.

  Dalam Pandangan Pandangan, anda juga dapat melihat tera , jangkauan total , dan keterlibatan yang dapat digunakan sebagai penanda aras untuk berapa banyak orang melihat siaran anda.

  Bagaimana untuk mengetahui siapa yang menyimpan foto kami di Instagram

  Sayangnya, hingga kini belum ada cara untuk melihat siapa yang menyimpan foto kami di Instagram kerana ini akan melanggar privasi orang.

  Memang benar bahawa hanya melihat berapa banyak orang yang menyimpan foto kami di Instagram tidak memuaskan, tetapi sekurang-kurangnya anda dapat mengetahui sama ada seseorang sebenarnya menyimpan catatan anda.

  Sehingga kini, Instagram tidak menyediakan ciri untuk melihat siapa yang menyimpan foto kami secara khusus. Sekiranya memang anda merasa terganggu, ubah saja akaun IG anda ke Peribadi.

  Begitulah cara dia melihat siapa yang menyimpan catatan foto kami di Instagram. Walaupun anda tidak tahu pasti, sekurang-kurangnya rasa ingin tahu mengenai ada atau tidaknya sesuatu yang menyimpan foto anda dapat dijawab.

  Sentiasa gunakan ciri-ciri di media sosial dengan lebih bijak dan berhati-hati. Pastikan untuk sentiasa menjaga kerahsiaan perkara yang anda hantar di media sosial.

  Semoga bermanfaat dan jangan lupa untuk mengikuti perkembangan berita mengenai teknologi di JalanTikus.com!

  Baca juga artikel mengenai Instagram atau artikel menarik lain dari Andini Anissa .

  Artikel Berkaitan