Cara Membuat Foto Skate Pedang Goblin dengan Selamat dan Mudah!

Adakah anda mahu bergaul di media sosial dengan foto pedang Goblin? Tidak perlu rumit. Ayuh, buat foto yang ditebuk oleh pedang Goblin dengan mudah dan selamat!

Sekiranya anda menggunakan Facebook, Path, atau Instagram secara aktif, pastinya anda sering melihat foto orang ditikam akhir-akhir ini, bukan? Nah, tren foto tusukan pedang Goblin ini memang sangat ramai di media sosial. Adakah anda pernah membuatnya?

Jadi sekarang, mari sertai penyuntingan foto Goblin! Tidak tahu bagaimana? Tenang, JalanTikus akan memberi anda kaedah mudah untuk mengedit foto pedang Goblin yang ditikam dengan selamat tanpa perisian hasad!

BACA JUGA
  • Cara Mudah Mengedit Foto Head Upin Ipin di Android
  • Cara Membuat Foto dan Klip Video Coldplay di Smartphone Android
  • 35 Aplikasi Penyuntingan Foto 2016 Terkini

Dia berseru Edit Foto Goblin

Untuk makluman, pedang Goblin ini diambil dari sebuah drama Korea bernama Goblin yang telah diperkatakan baru-baru ini. Foto ini dapat dibuat menggunakan aplikasi penyuntingan foto Meitu .

Cara Membuat Foto Goblin dengan Meitu

Ikuti langkah di bawah untuk membuat foto Goblin menggunakan Meitu:

  • Muat turun dan pasang aplikasi Meitu .
Meitu Browser Apps, Inc. MUAT TURUN
  • Buka aplikasi Meitu, kemudian pilih foto yang ingin diedit sehingga kelihatan menusuk oleh pedang Goblin.
  • Luncurkan sehingga anda menemui tab Pelekat . Kemudian masukkan Stiker Stiker dan muat turun pelekat pedang Goblin. Oh ya, ada banyak pelekat lain yang boleh anda gunakan di Meitu, bukan hanya pedang Goblin.
  • Kemudian gunakan dan tetapkan pelekat pedang di foto anda.

Sekiranya dirasakan sesuai, klik Simpan & Kongsi . Dan mulailah berkongsi foto terbalik Goblin anda di media sosial. Sangat mudah, bukan?

Cara selamat menggunakan Meitu

Baru-baru ini, berita beredar mengenai aplikasi penyuntingan foto Meitu, yang mencuri data pengguna. Adakah anda takut data anda akan dicuri ? Sekiranya demikian, gunakan kaedah berikut untuk mencegah Meitu mencuri data anda:

LIHAT ARTIKEL
  • Masukkan menu Tetapan pada Android anda, kemudian pilih Aplikasi .
  • Cari seterusnya untuk aplikasi Meitu. Di Pengurus Aplikasi Meitu, ubah Kebenaran . Keluarkan izin kebenaran untuk mengakses Telefon dan Penyimpanan jika anda sudah selesai mengedit foto Goblin.

Oleh itu, Meitu tidak akan mempunyai akses untuk mencuri data pada telefon pintar anda. Mudah dan selamat bukan cara membuat foto Goblin di Android ini?

Semoga berjaya!

Baca juga artikel mengenai Penyuntingan Foto atau artikel lain dari Epi Kusnara.

Artikel Berkaitan