Cara Bermain Permainan Berat dengan Intel HD Graphics

cara bermain permainan berat dengan lancar menggunakan Intel HD Graphics. Oleh itu, anda tahu bagaimana dan bagaimana bermain permainan berat di komputer riba atau PC anda ...

Bagi anda yang masih menggunakan komputer lama / komputer riba atau mempunyai komputer riba dengan harga yang menjimatkan, pasti sedar bahawa kebanyakan komputer riba menggunakan cip grafik Intel sebagai landasan dapur untuk paparan.

Malangnya, GPU hanya sesuai digunakan dalam keperluan sehari-hari seperti menaip, menonton filem, atau bermain permainan ringan. Tetapi jika anda ingin bermain permainan berat, bolehkah anda menggunakan Intel HD Graphics ? Sudah tentu saya boleh. Melalui artikel berikut, kami akan memberi anda petua atau cara untuk bermain permainan berat dengan lancar menggunakan Intel HD Graphics. Oleh itu, anda semua tahu bagaimana dan bagaimana bermain permainan berat di komputer riba atau PC anda dengan lancar.

BACA JUGA
  • Bagaimana Meningkatkan Prestasi Intel HD VGA Onboard Menjadi Seperti ATI Radeon
  • Ingin Membeli Intel Compute Stick? Berikut adalah 6 kekuatan dan kelemahan yang perlu anda ketahui
  • Hebat, Intel Mempamerkan Ukuran Baju Butang

Cara Bermain Permainan Berat Cukup Dengan Grafik Intel HD

1. Sentiasa Gunakan Pemacu Terkini

Penyelesaian pertama ini, walaupun cukup klise untuk dibincangkan, masih banyak orang yang melupakannya. Intel dan pengeluar cip grafik lain sentiasa mengemas kini pemacu grafik mereka secara berkala. Adalah berguna untuk memberikan penyelesaian sekiranya pemandu sebelum ini mempunyai pepijat atau gangguan yang cukup menjengkelkan.

Secara lalai, pemacu dapat dikemas kini secara automatik melalui Windows Update. tetapi jika ia tidak dimuat turun secara automatik, maka anda masih boleh melakukannya secara manual melalui laman rasmi dari Intel.

2. Laraskan Sifat Grafik

Seterusnya adalah cara untuk mengoptimumkan tetapan Intel HD Graphics melalui Graphics Properties . Klik kanan Desktop, kemudian pilih Properti Grafik . Di dalamnya, pilih menu 3D .

Ubah pilihan Tetapan Umum ke Tetapan Khusus , dan pindahkan senarai semak Anti-Aliasing ke Matikan Anti-Aliasing . Apabila fitur Anti-Aliasing dihidupkan, ia sebenarnya berfungsi untuk melicinkan grafik melengkung sehingga tidak kelihatan patah atau bersudut. Tetapi ia dapat mengurangkan kerangka dan keseluruhan prestasi permainan.

Alternatif lain untuk meningkatkan prestasi grafik Intel HD Graphics adalah memindahkan Tetapan Umum ke kedudukan Performance .

3. Laraskan Tetapan Kuasa

Buka semula halaman utama dari Graphics Properties , dan pilih Power . Dalam pilihan Plugged In , pindahkan senarai semak ke tetapan Prestasi Maksimum untuk prestasi permainan yang lebih baik.

Sekiranya anda terpaksa bermain permainan berat dalam mod bateri pada komputer riba, anda juga dapat mengoptimumkan tetapannya. Pilih Pada Bateri , kemudian pindahkan senarai semak dari Pelan Kuasa Grafik ke mod Prestasi Maksimum . Pindahkan juga pilihan Hayat Bateri Dipanjangkan untuk Permainan ke mod Lumpuhkan .

4. Zum Keluar dalam Tetapan Paparan Permainan

Akhirnya, anda juga perlu mengurangkan semua tetapan yang berkaitan dengan paparan (Grafik / Paparan) dalam permainan yang ingin anda mainkan. Turunkan semua pilihan ke mod Rendah sehingga permainan dapat memperoleh bingkai lebih baik sesaat dengan mengorbankan kualiti gambar.

Oleh itu, kami membuat maklumat ini tentang bagaimana petua atau cara bermain permainan berat cukup untuk memanfaatkan komputer riba yang menggunakan Intel HD Graphics . Adakah langkah yang kita lupakan? Jangan lupa juga memberikan pendapat anda dalam komen di bawah.

Artur Kuzyakov DOWNLOAD Pemacu & Telefon Pintar Aplikasi

Artikel Berkaitan