Tonton filem Habibie & Ainun 3 (2019) Full Movie | Kisah Pelabuhan Akhir Ainun!

Penasaran dengan kisah BJ Habibie dalam filem ini? Ayuh, tonton filem penuh Habibie & Ainun 3 (2019) di sini!

Adakah anda ingin menonton filem Indonesia dengan genre drama selain Imperfect? Sekiranya ya, mungkin filem Habibie & Ainun 3 boleh menjadi alternatif lain yang boleh anda tonton hujung minggu ini, geng.

Merupakan filem ketiga dalam siri filem Habibie & Ainun, Habibie & Ainun 3 menawarkan cerita mengenai kehidupan isteri muda dari Presiden Indonesia ke-3, BJ Habibie.

Nah, sebelum anda menonton filem ini di pawagam, pertimbangkan terlebih dahulu sinopsis filem berikut Habibie & Ainun 3.

 • Fakta Menarik Filem Habibie & Ainun 3
 • Tonton Filem Habibie & Ainun 3
 • Sinopsis Filem Habibie & Ainun 3

  Mula ditayangkan secara serentak di pawagam di negara ini hari ini (19/10), filem Habibie & Ainun 3 lebih memfokuskan kisah Ainun (Maudy Ayunda) di masa mudanya.

  Di mana Ainun muda dikenali sebagai wanita pintar yang menjadi idola di sekolahnya dan menjadi sasaran banyak pelajar lelaki, termasuk Habibie (Reza Rahadian) .

  Di kolej, Ainun menjadi pelajar perubatan yang cukup terkenal di persekitaran kampus dan sekali lagi menjadi idaman setiap lelaki.

  Achmad (Jefri Nichol) , seorang lelaki yang tampan dari keluarga ternama yang sangat mengagumi Ainun.

  Pelbagai cara dia lakukan untuk mencairkan hatinya, tetapi Ainun tetap setia menunggu Habibie yang belajar di Aachen.

  Lalu apa yang menjadikan Habibie sebagai pelabuhan terakhir perjalanan cinta Ainun? Tonton filem untuk mengetahui jawapannya, geng!

  Fakta Menarik Filem Habibie & Ainun 3

  Di sebalik kisah yang ditawarkan oleh pengarah filem Hanung Bramantyo, mungkin ada di antara anda yang ingin tahu tentang perkara-perkara menarik yang disimpan semasa proses pembuatannya.

  Nah, di sini Jaka telah mengumpulkan beberapa fakta menarik dari filem Habibie & Ainun 3 yang menarik untuk dilihat di bawah.

  • Demi membuat wajah Reza terlihat sangat mirip dengan sosok Habibie yang masih muda, kesan CGI adalah langkah terpilih untuk mewujudkannya.

  • Kesan CGI dilakukan dalam bentuk wajah Reza yang kemudian dipasangkan dengan badan seorang pelajar sekolah menengah.

  • Maudy Ayunda dipilih untuk menggambarkan sosok Ainun kerana dianggap sesuai dan sesuai untuk mewakili watak Ainun.

  • Jefri Nichol mengakui bahawa dia harus meletakkan foto Maudy sebagai kertas dinding di telefon bimbitnya untuk membina kimia.

  • Reza mengakui bahawa sukar untuk menggambarkan sosok Habibie yang masih muda sehingga dia harus membayangkan untuk membayangkan sosok Habibie sebagai remaja hingga usia tua.

  Tonton Filem Habibie & Ainun 3

  MaklumatHabibie & Ainun 3
  Ulasan (Bilangan pengulas) N / A
  Jangka masa 2 jam 1 minit
  Genre Drama


  Percintaan

  Tarikh Tayangan 19 Disember 2019
  Pengarah Kabir Khan
  Pemain Maudy Ayunda


  Reza Rahadian

  Nah, bagi anda yang ingin tahu dan ingin menonton filem ini bersama teman wanita, rakan baik atau keluarga anda, anda boleh menonton filem Habibie & Ainun 3 di bawah.

  >>> Menonton filem Habibie & Ainun 3 (2019) <<<

  Itu adalah sinopsis dan beberapa fakta menarik mengenai filem Habibie & Ainun 3 yang kini ditayangkan di pawagam, geng.

  Apa lagi filem menarik yang membuat anda penasaran dengan jalan cerita? Tulis jawapannya di bahagian komen di bawah, ya!

  Baca juga artikel mengenai Menonton Filem atau artikel menarik lain dari Shelda Audita .

  Artikel Berkaitan