5 Aplikasi Penulisan Android Terbaik yang Mesti Anda Miliki di Telefon bimbit anda

Penggunaan telefon pintar Android hari ini bukan hanya untuk komunikasi, anda juga dapat menggunakannya untuk bermain permainan, membuat foto yang indah, atau bahkan menulis apa sahaja yang anda mahukan.

Penggunaan telefon pintar Android hari ini bukan hanya untuk komunikasi, anda juga dapat menggunakannya untuk bermain permainan, membuat foto yang indah, atau bahkan menulis apa sahaja yang anda mahukan. Oleh itu, anda memerlukan aplikasi yang menyokong, salah satunya adalah aplikasi penulisan terbaik di Android.

Sekarang, untuk aplikasi penulisan Android itu sendiri, Jaka mempunyai beberapa rujukan menarik dan bagus untuk anda mencuba telefon pintar Android anda. Kira-kira, mana yang menarik untuk anda ya?

BACA JUGA
  • 6 Aplikasi Terbaik untuk Menonton TV pada Telefon Android
  • 10 Aplikasi TV Dalam Talian Terbaik untuk Android & PC pada tahun 2020, Percuma!
  • Cara Menonton Saluran TV di Luar Negara Tanpa Kos pada Telefon Android

5 Aplikasi Penulisan Android Wajib di Telefon bimbit Anda

1. Simpan Nota Saya: Pad Kata & Buku Harian

Aplikasi penulisan jurnal yang boleh anda gunakan adalah Keep My Notes: Wordpad & Diary . Dengan cara ini, anda dapat mengunci nota penting pada telefon pintar anda. Oleh itu, tidak ada lagi tangan yang tidak peduli yang ingin mengintip apa yang anda tulis.

2. Nota Notepad ColorNote Yang perlu dilakukan

Aplikasi Android seterusnya untuk penulisan ialah ColorNote Notepad Notes To do . Aplikasi ini akan memberi anda ciri-ciri menarik seperti menyusun semua jenis penulisan dengan warna. Kemudian, anda juga boleh memasang nota melekit yang diletakkan di kawasan skrin utama. Menarik kan?

3. OneNote

Siapa yang tidak mengetahui aplikasi OneNote ? Ya, anda boleh menggunakan aplikasi penulisan terbaik di Android dengan pelbagai ciri menarik. Bahagian yang terbaik adalah, aplikasi ini disatukan dengan produk Microsoft lain seperti Word dan Excel untuk memudahkan kerja anda.

4. Evernote

Melalui aplikasi Evernote , anda boleh menulis apa sahaja yang anda mahu tulis, dan juga memasukkan foto, lakaran, audio, dan video. Sebenarnya, anda boleh menyusun nota anda dengan baik. Oleh itu, apabila anda mencarinya, anda boleh mendapatkan teksnya dengan mudah.

5. Google Keep

Sekiranya anda seorang profesional, anda boleh menggunakan Google Keep untuk menulis setiap nota yang ingin anda tulis. Sebenarnya, anda boleh mencatat dalam bentuk bunyi dan aplikasi penulisan ini akan menjadikannya sebagai tulisan. Menarik kan?

Sekarang, anda sudah tahu aplikasi apa yang boleh anda gunakan untuk menulis. Nah, setelah anda membuat kertas, anda boleh menyiarkannya di Nulis.BaBah anda tahu. Anda melayari laman web //nulis.babe.news/ kemudian membuat akaun, dan menghantar artikel di sana.

Pastikan juga anda membaca artikel yang berkaitan dengan aplikasi atau tulisan menarik lain dari Jofinno Herian.

Artikel Berkaitan