5 Permainan Supercell yang Mesti Anda Main | Sangat menarik!

Adakah anda suka bermain permainan produksi Supercell? Kali ini Jaka akan memberitahu anda semua permainan Supercell yang mesti anda mainkan kerana ia sangat menarik!

Sebutkan salah satu permainan mudah alih yang paling popular! Jaka pasti bahawa di antara anda pasti ada seseorang yang menjawab Clash of Clans atau Clash Royale .

Kedua-dua permainan ini memang termasuk dalam barisan permainan yang paling banyak dimuat turun di Play Store. Permainan ini dikembangkan oleh Supercell .

Sehingga kini, ada 5 permainan Supercell yang dapat anda mainkan secara percuma di Android dan iOS. Ada apa-apa?

 • Clash Royale
 • Hari yang mudah
 • Pantai boom
 • Bintang Pergaduhan
 • 5 Permainan Supercell Terbaik 2019

  Beribu pejabat di Helsinki, Finland, Supercell adalah salah satu pembangun permainan mudah alih yang paling berjaya di dunia.

  Ditubuhkan pada Mei 2010, syarikat ini melancarkan permainan pertama mereka untuk penyemak imbas dengan judul Gunshine.net . Malangnya, permainan ini tidak dapat dimainkan sekarang.

  Pada tahun 2011, Supercell memutuskan untuk menumpukan perhatian pada permainan mudah alih, yang ternyata merupakan keputusan yang tepat.

  Permainan yang dikeluarkan oleh Supercell selalu berjaya di pasaran. Malah permainan terbaru yang dilancarkan pada akhir tahun lalu telah dimuat turun lebih daripada 50 juta kali.

  Jadi, permainan super menyeronokkan apa yang dibuat oleh Supercell? Mari kita sama-sama mendengar!

  1. Clash of Clans

  DOWNLOAD Permainan Strategi Supercell

  Perkara pertama yang akan dibincangkan oleh Jaka adalah, tentu saja, Clash of Clans . Permainan ini adalah permainan paling berjaya yang dihasilkan oleh Supercell dengan lebih daripada 500 juta muat turun.

  Sebagai permainan strategi, anda mesti membuat sejenis kampung dan bergabung dengan klan untuk melatih pasukan anda dan menyerang pemain dari klan lain untuk mendapatkan emas, piala, dan sebagainya.

  Dikeluarkan pada tahun 2012, terdapat beberapa jenis pasukan yang dapat anda mainkan seperti Barbarians , Giants , Dragons , hingga pasukan Dark Elixir seperti Minions dan Valkyries.

  MaklumatPertembungan kaum-kaum
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.6 (48,072,446)
  Saiz 97MB
  Pasang 500,000,000+
  Android Minimum 4.1

  2. Clash Royale

  DOWNLOAD Permainan Strategi Supercell

  Terinspirasi oleh kejayaan Clash of Clans, Supercell mencipta permainan Clash Royale . Dengan watak-watak dalam permainan CoC, permainan ini adalah gabungan permainan kad dan pertahanan menara.

  Clash Royale dibebaskan pada tahun 2016, di mana pemain mesti dapat menghancurkan menara musuh dalam masa tertentu. Siapa pemenang yang lebih pantas.

  Anda boleh menyusun kad mengikut strategi anda. Kemenangan akan dihadiahkan dengan piala dan hadiah berupa peti atau emas.

  Terdapat beberapa tahap yang boleh anda lalui. Selain itu, terdapat 4 jenis kelangkaan kad yang boleh anda gunakan: Biasa , Langka , Epik , dan Legenda .

  MaklumatClash Royale
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (25,335,876)
  Saiz 81MB
  Pasang 100,000,000+
  Android Minimum 4.1

  3. Hari Hay

  DOWNLOAD Permainan Simulasi Supercell

  Bagi anda yang suka permainan santai yang jauh dari bunyi letupan, Jaka akan mencadangkan permainan ladang Hay Day ini .

  Dilancarkan sebelum CoC pada tahun yang sama, anda akan menguruskan ladang yang boleh anda isi dengan pelbagai jenis tanaman dan ternakan.

  Anda boleh membuat pelbagai objek atau penyediaan makanan dari bahan yang telah anda kumpulkan dari kebun dan ladang anda.

  MaklumatHari yang mudah
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (10,576,776)
  Saiz 99MB
  Pasang 100,000,000+
  Android Minimum 4.0.3

  4. Pantai Boom

  DOWNLOAD Permainan Strategi Supercell

  Pada tahun 2013, Supercell melancarkan permainan baru untuk pasaran Kanada yang berjudul Boom Beach . Baru pada bulan Mac 2014, permainan ini dilancarkan secara rasmi ke seluruh dunia.

  Permainan ini adalah permainan strategi di mana anda harus mempertahankan pulau dengan mengatur pasukan dan bangunan di pantai. Ia lebih kurang seperti permainan CoC, geng!

  MaklumatPantai boom
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (5,704,417)
  Saiz 96MB
  Pasang 50,000,000+
  Android Minimum 4.0.3

  5. Bintang Pergaduhan

  DOWNLOAD Permainan

  Akhirnya, permainan terbaru dari Supercell adalah Brawl Stars . Permainan ini adalah permainan pemain PvP 3 di mana anda akan melawan pemain dari pelbagai negara.

  Anda akan menjadi penyerang yang harus mengalahkan musuh untuk meningkatkan pangkat dan piala.

  Karakter perampas mempunyai enam tahap kekurangan: League Rewards , Rare , Super Rare , Epic , Mytchic , dan Legendary .

  MaklumatBintang Pergaduhan
  Ulasan (Bilangan pengulas) 4.5 (2.804.939)
  Saiz 99MB
  Pasang 50,000,000+
  Android Minimum 4.3

  Adakah anda pernah bermain permainan Supercell , geng? Anda fikir yang paling menarik? Tulis di ruangan komen, okey?

  Baca juga artikel mengenai permainan atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah

  Artikel Berkaitan