Senarai Harga Kamera GoPro & Spesifikasi 2020 Terkini | Sesuai untuk aktiviti lasak!

(Kemas kini terkini) Senarai harga kamera GoPro Hero 5, Fusion, 6, 7 dan Hero +, baru atau kedua atau kedua, berserta spesifikasi lengkap dan ulasan video.

Adakah anda ingin merakam aktiviti yang melampau dan mencabar dan menangkapnya dalam filem?

Kamera poket terbaik tidak akan mencukupi dan anda memerlukan kamera aksi seperti GoPro , geng!

Untuk membantu anda mencari kamera GoPro yang sesuai, anda boleh menggunakan senarai harga kamera GoPro yang akan dibincangkan di bawah sebagai rujukan.

 • Harga Kamera Wira GoPro 2018
 • Harga Kamera GoPro Hero 7
 • Harga Kamera GoPro Hero 8
 • Harga Kamera GoPro Max
 • Bonus: HP yang disyorkan dengan Kamera Kelas Profesional Terbaik (Kemas kini 2020)
 • Video: Mesti Ada! 5 Kamera Aksi 4K Harga Di Bawah 1 Juta
 • Harga Kamera GoPro Terkini 2020

  Walaupun GoPro sekarang mempunyai banyak persaingan di pasar kamera aksi, GoPro masih dianggap geng yang terbaik.

  Berkat perkembangan teknologi, kini kamera HP juga semakin canggih tetapi masih tidak dapat dibandingkan dengan kamera digital.

  Bagi anda yang mencari kamera GoPro terbaik, berikut adalah senarai harga kamera GoPro 2020 terkini yang telah diringkaskan dari pelbagai sumber.

  Note:


  Beberapa seri kamera aksi GoPro sudah tidak diproduksi lagi. Pada artikel ini Jaka akan membahas lineup kamera GoPro di 2020, yakni Hero 2018, Hero 7, Hero 8 dan GoPro MAX, geng.

  1. Harga Kamera GoPro Hero 5

  Secara rasmi, semua kamera GoPro dari sebelum 2018 tidak lagi dijual, tetapi tentu saja ia masih boleh didapati dalam aplikasi jual beli dalam talian di Indonesia.

  Sudah tentu, agak sukar untuk mencari barang yang masih baru untuk produk lama seperti ini dan membeli barang terpakai mempunyai bahaya , gengnya sendiri.

  Tetapi, untuk kesempurnaan, di sini Jaka masih akan memberikan perbincangan ringkas mengenai harga kamera GoPro Hero 6 dan harga GoPro Hero 5.

  Di samping itu, Jaka juga ingin mengingatkan bahawa spesifikasi kamera ini tentunya telah kehilangan daya saing dengan kamera GoPro yang lebih baru, kumpulan itu.

  JenisHarga
  GoPro Hero 5 Hitam IDR 2,500,000
  GoPro Hero 6 Hitam Rp.3.300.000

  2. Harga Kamera GoPro Hero 2018

  Menghadapi pesaing yang mengeluarkan produk dengan harga murah, GoPro akhirnya melancarkan GoPro Hero 2018 yang mempunyai harga yang ekonomik.

  Walaupun begitu, kamera ini masih dilengkapi dengan beberapa ciri yang telah menjadi barisan produk GoPro Hero khas seperti kemampuan kalis air, geng.

  Sudah tentu, anda harus mengorbankan beberapa perkara untuk mendapatkan harga kamera GoPro termurah, salah satunya adalah resolusi yang terhad kepada 1080p .

  Selain itu, kerana kamera ini tidak dilengkapi dengan pemproses GP1 , ciri penstabilan gambar di sini tidak secanggih seperti kamera GoPro Hero yang lain.

  JenisWira GoPro (2018)
  Kualiti gambar 10MP
  Kualiti video 1080p / 60fps
  Pemantapan Video Piawai
  GPS -
  Bateri Boleh ditanggalkan
  Siaran langsung -
  Harga Rp.2.499.000

  3. Harga Kamera Wira GoPro 7

  Untuk pasaran arus perdana, GoPro kini mempunyai siri GoPro Hero 7 yang terdiri daripada 3 produk, GoPro Hero 7 White , GoPro Hero 7 Silver dan GoPro Hero 7 Black .

  Ketiga-tiga produk ini mempunyai pasaran masing-masing, jadi mereka yang mencari harga kamera GoPro yang murah juga tidak akan dilupakan.

  GoPro Hero 7 White menempati harga termurah GoPro Hero 7 dan mempunyai lensa resolusi 10MP dengan kemampuan video sehingga 1440p / 60fps.

  Di kelas menengah terdapat GoPro Hero 7 Silver yang dilengkapi dengan lensa 10MP dengan kemampuan video sehingga kualiti 4K / 30fps dan ciri GPS .

  Kelas teratas diduduki oleh GoPro Hero 7 Black yang dilengkapi dengan lensa 12MP, keupayaan video hingga 4K / 60fps dan beberapa ciri canggih lain.

  Menduduki kasta tertinggi, harga GoPro kalis air ini mahal tetapi dilengkapi dengan ciri-ciri canggih Hypersmooth Video Stabilization , geng!

  JenisGoPro Hero7 PutihGoPro Hero7 PerakGoPro Hero7 Hitam
  Kualiti gambar 10MP 10MP 12MP + HDR
  Kualiti video 1080p / 60fps 1080p / 60fps


  4K / 30fps

  1080p / 240fps


  4K / 60fps

  Pemantapan Video Piawai Piawai Hypersmooth
  GPS - Ya Ya
  Bateri Terbina dalam Terbina dalam Boleh ditanggalkan
  Siaran langsung - - 720p
  Harga Rp.2,999,000 Rp.3,999,000 Rp.4,299,000

  4. Harga Kamera GoPro Hero 8

  Pada bulan Oktober 2019, GoPro akhirnya melancarkan GoPro Hero 8 , yang kini hanya terdiri dari satu kamera, GoPro Hero 8 Black .

  Kamera ini membawa reka bentuk badan baru di mana di bahagian bawah sudah ada pemasangan diri sehingga pengguna tidak memerlukan selongsong tambahan.

  Sebagai kamera GoPro terbaik pada masa ini, kemampuan GoPro Hero 8 Black bahkan dapat ditingkatkan dengan siri Mod yang dikeluarkan bersama, geng!

  Harga kamera GoPro 4K ini tentunya tidak murah tetapi kualitinya menunjukkan bahawa GoPro masih berada di atas pesaingnya hari ini.

  JenisWira GoPro 8
  Kualiti gambar 12MP
  Kualiti video 4K / 60fps


  1080p / 240fps

  Pemantapan Video Hypersmooth 2.0
  GPS Ya
  Bateri Boleh ditanggalkan
  Siaran langsung 1080p
  Harga Rp.6,999,000

  5. Harga Kamera GoPro Max

  Adakah anda merindui sesiapa di sini dengan kamera GoPro Fusion 360 terbaik ? Anda boleh melompat dengan gembira kerana sekarang ada pengganti, geng!

  Bersama dengan GoPro Hero 8 Black, GoPro juga melancarkan GoPro Max yang juga mempunyai kemampuan video 360 darjah untuk kandungan VR .

  Kali ini, GoPro meletakkan GoPro Max sebagai kamera serba boleh kerana ia juga dapat merakam video standard dan tanpa had pada 360 darjah.

  Selain itu, harga kamera GoPro 2019 dipasang pada harga yang lebih rendah daripada harga kamera GoPro Fusion ketika pertama kali dilancarkan, geng.

  JenisGoPro Max
  Kualiti gambar Foto 16.6MP 360
  Kualiti video 1080p / 60


  5.6k / 30fps 360 video

  Pemantapan Video Max Hypersmooth
  GPS Ya
  Bateri Boleh ditanggalkan
  Siaran langsung 1080p
  Harga Rp.8,699,000

  Bonus: HP yang disyorkan dengan Kamera Kelas Profesional Terbaik (Kemas kini 2020)

  Sebagai tambahan kepada cadangan kamera GoPro, mungkin yang anda perlukan adalah telefon pintar dengan kamera terbaik yang juga dapat digunakan sebagai alat komunikasi.

  Sekarang untuk cadangan HP dengan kamera terbaik kelas profesional, anda boleh membaca artikel berikut: HP yang disyorkan dengan Kamera Terbaik di Dunia (Kemas kini 2020) .

  LIHAT ARTIKEL

  Video: Mesti Ada! 5 Kamera Aksi 4K Harga Di Bawah 1 Juta

  Inilah cadangan kamera GoPro terbaik bersama dengan harga dan spesifikasi lengkap. Adakah anda menemui yang sesuai dengan keperluan anda?

  Sekiranya anda mencari kamera DSLR atau tanpa cermin, anda juga boleh menyemak catatan Jaka lain yang membincangkan pelbagai jenama, seperti Canon, Nikon, Sony dan lain-lain.

  Baca juga artikel mengenai Kamera atau artikel menarik lain dari Fanandi Ratriansyah

  Artikel Berkaitan