10 Permainan Objek Tersembunyi Android Terbaik 2018 | Fokus Amalan!

Koleksi cadangan untuk permainan objek tersembunyi Android terbaik 2018 yang anda bebas bermain, baik untuk mempertajam otak dan melatih fokus. Lengkap dengan ulasan dan treler permainan.

Sebilangan besar permainan hari ini hanya mementingkan keseronokan, tetapi adakah permainan yang dapat menajamkan otak ?

Sudah tentu ada lelaki, sebenarnya banyak. Contohnya permainan teka-teki atau permainan objek tersembunyi . Permainan seperti ini bukan hanya menyeronokkan, tetapi juga bagus untuk melatih kepantasan dan fokus anda dalam berfikir.

Nah, Jaka telah menyediakan cadangan permainan Android objek tersembunyi 2018 terbaik yang boleh anda mainkan secara percuma! Mari lihat senarai permainan yang lengkap.

 • Ejen Alice
 • Artifak Tersembunyi
 • Mimpi ngeri dari dalam: Hati Terkutuk
 • Misteri Bukit Pantai
 • Manor Misteri
 • Jurang Masa: Misteri Objek Tersembunyi
 • Abyss: The Wraths of Eden
 • Detektif Bandar Jenayah
 • Bandar Tersembunyi
 • 10 Permainan Objek Tersembunyi Android Terbaik 2018

  Bagi anda yang ingin memuat turun dan bermain permainan dalam senarai ini, anda boleh menyalin tajuk permainan dan mencarinya di Play Store .

  Pemuat turun & Internet Aplikasi Google Inc. MUAT TURUN

  Semua permainan Jaka yang disenaraikan di bawah adalah percuma untuk anda muat turun dan mainkan. Walau bagaimanapun, dalam satu situasi anda perlu membayar dalam permainan untuk dapat terus bermain.

  Anda boleh melompat ke permainan tertentu dengan mengklik tajuk permainan dalam Jadual Kandungan di atas.

  1. CSI: Jenayah Tersembunyi

  Siapa yang tidak biasa dengan permainan CSI: Hidden Crimes ?

  Jaka pasti anda tahu mengenai permainan objek tersembunyi ini. Bukan hanya menarik, anda juga dapat mengasah kemahiran berfikir dan juga fokus anda ketika bermain permainan ini.

  Anda akan memainkan peranan sebagai detektif yang ditugaskan untuk menyelesaikan kisah jenayah seperti pembunuhan. Menurut Jaka, CSI: Hidden Crimes adalah permainan objek tersembunyi terbaik untuk Android 2018.

  Jadi, muat turun permainan sekarang dan cuba bermain lelaki!

  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 12+
  Saiz Permainan 87MB
  Android minimum 4.0.3 dan ke atas

  2. Ejen Alice

  Sesuai dengan tajuknya, anda akan menjadi Ejen Alice yang tugasnya menyelesaikan pelbagai misteri. Tentunya dengan kisah yang kemas dan sentuhan romantik dalam gaya drama Korea sehingga hehe

  Anda boleh bermain dengan pelbagai bentuk teka-teki, jadi bukan hanya stagnan dalam mencari barang, kawan. Anda juga akan dimanjakan dengan visual yang kemas!

  Mari bermain permainan objek tersembunyi percuma pada lelaki Android anda.

  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 12+
  Saiz Permainan berbeza-beza
  Android minimum 4.0.3 dan ke atas

  3. Artifak Tersembunyi

  Seperti filem misteri, anda akan dibawa oleh permainan Artifak Tersembunyi untuk mengikuti detektif Alex dan Rhianna dalam menyelesaikan artifak misteri di bandar-bandar untuk mendapatkan harta karun.

  Anda harus memeras otak anda dan mempraktikkan tumpuan anda pada objek tersembunyi untuk dapat memainkan permainan ini. Kisah drama yang dipersembahkan sangat menarik dan menegangkan!

  Ingin tahu? Mari memuat turun dan bermain permainan sekarang!

  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 3+
  Saiz Permainan 29MB
  Android minimum 4.0.3 dan ke atas

  4. Mimpi buruk dari dalam: Hati yang Terkutuk

  Nightmares from the Deep: The Cursed Heart adalah permainan objek tersembunyi yang disyorkan oleh Jaka untuk anda mencuba lelaki. Selain mempunyai kisah menarik, anda juga dapat menikmati pemandangan yang indah di setiap lokasi.

  Permainan ini adalah permainan objek tersembunyi PC terbaik, dan sekarang anda boleh memainkannya di Android! Tenang, kualiti permainan dan ciri-cirinya masih sama dengan versi PC.

  Anda akan merasa menonton filem aksi yang menarik semasa bermain permainan ini. Permainan objek tersembunyi misteri ini sesuai untuk anda mainkan pada masa lapang.

  Jangan percaya? Main permainan dengan segera!

  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 7+
  Saiz Permainan 15MB
  Android minimum 2.3 dan ke atas

  5. Misteri Bukit Pantai

  Nah, jika sudah ada tajuk misteri, ini pasti mempunyai suasana tegang, kawan-kawan. Coastal Hill Mystery menceritakan kisah legenda yang wujud di sebuah kampung di Coastal Hill.

  Suatu ketika, kekuatan kegelapan menyelimuti kota dan semua warga mula kehilangan harapan. Hanya anda yang boleh menyelamatkan lelaki bandar ini!

  Selain mencari barang, anda juga dapat bertarung dengan monster yang memerintah kota. Mari bertualang dalam permainan Coastal Hill Mystery secara percuma dengan memuat turun permainan di Google Play.

  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 3+
  Saiz Permainan 37MB
  Android minimum 4.1 dan ke atas

  6. Misteri Manor

  Seterusnya adalah Mystery Manor , anda ditugaskan untuk menyelesaikan misteri kehilangan Mr.X yang meninggalkan pesanan pelik.

  Dengan pelbagai watak menarik, anda akan dijemput untuk mencari Mr. X dan cari item tertentu dan selesaikan teka-teki logik .

  Terdapat 4 mod yang berbeza dalam pencarian objek dan terdapat banyak tempat dan bilik yang berbeza. Permainan Android luar talian ini anda boleh bermain di mana sahaja tanpa memerlukan sambungan internet. Bagus!

  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 3+
  Saiz Permainan 38MB
  Android minimum 4.0.3 dan ke atas

  7. Jurang Masa: Misteri Objek Tersembunyi

  Pengembaraan yang sangat menarik untuk mencari objek yang hilang yang akan anda temui di Time Gap: Hidden Object Mystery.

  Anda akan menjelajah dunia dengan petualangan peta interaktif dan mendedahkan pelbagai fakta dari objek yang anda temui.

  Beberapa tokoh legenda terkenal akan muncul dari Monalisa ke Einstain. Jalan cerita yang menarik dan pengakhiran yang tidak dijangka akan menjadikan permainan ini lebih mencabar dan menguji ketangkasan anda.

  Terdapat lebih dari 100 tahap dalam 3 mod permainan. Anda juga dapat menikmati permainan mini yang disediakan untuk meningkatkan keseronokan mencari benda yang hilang.

  Mari memuat turun Time Gap: Misteri Objek Tersembunyi dan rasakan kegembiraannya!

  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 12+
  Saiz Permainan 85MB
  Android minimum 4.0 dan ke atas

  8. Abyss: The Wraths of Eden

  Permainan objek tersembunyi Abyss: The Wraths of Eden akan membawa anda terjun ke laut dalam untuk menyelesaikan misteri dan mencari benda yang hilang.

  Anda akan mendapat pengembaraan bawah laut yang menarik dan mencabar di sini. Pelbagai objek yang tidak dijangka juga akan dijumpai di kedalaman laut.

  Terdapat 40 lokasi bawah laut yang eksotik dan mempesona yang boleh anda terokai dengan kawalan permainan yang mudah.

  Bukan hanya itu, terdapat 22 permainan mini yang pasti akan membuat anda lebih teruja untuk menyelesaikan misteri dan teka-teki di Abyss: The Wraths of Eden. Mari bermain permainan lelaki!

  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 7+
  Saiz Permainan 16MB
  Android minimum 2.3 dan ke atas

  9. Detektif Bandar Jenayah

  Ingin tahu bagaimana rasanya menjadi detektif?

  Anda boleh merasakannya dengan bermain permainan Crime City Detective ini . Anda akan menjadi Detektif Gelap yang ditugaskan untuk mengenal pasti fakta-fakta jenayah di sekitar bandar.

  Seperti mencari telefon bimbit yang hilang di rumah, anda akan mencari bukti yang tersebar di satu lokasi. Anda memerlukan mata yang tajam untuk bermain permainan ini!

  Anda juga boleh bermain permainan teka-teki yang menyeronokkan sebagai permainan mini seperti 'mach 3'. Adakah anda lebih ingin tahu tentang permainan ini? Mari memuat turun Detektif Crime City!

  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 3+
  Saiz Permainan 90MB
  Android minimum 4.0 dan ke atas

  10. Bandar Tersembunyi

  Hidden City adalah permainan objek tersembunyi Android dengan tema dunia fantasi. Mengisahkan tentang sebuah kota tersembunyi yang penuh dengan perkara-perkara ajaib, anda datang untuk mencari rakan anda yang tersesat.

  Dalam permainan ini, anda boleh mengunjungi lebih dari 50 lokasi unik dan lebih dari 3000 pencarian menunggu anda selesai. Mari bermain permainan Hidden City!

  PerincianSpesifikasi
  Penarafan Dinilai untuk 7+
  Saiz Permainan 100MB
  Android minimum 4.0.3 dan ke atas

  Itulah cadangan 10 permainan objek tersembunyi Jaka yang mesti anda cuba mainkan pada masa lapang. Bukan hanya menarik, permainan ini juga dapat menajamkan otak anda.

  Tajuk permainan mana yang menjadi kegemaran anda? Tulis pendapat anda di ruangan komen, sampai jumpa di artikel seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai Permainan Android atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi .

  Artikel Berkaitan