Cara Mengetahui Lokasi Seseorang Melalui Aplikasi Cari Rakan Saya

Inilah Cara Mengetahui Lokasi Seseorang Dalam Masa Nyata Melalui Aplikasi Cari Rakan Saya!

Di zaman digital yang sangat canggih ini, mengetahui lokasi seseorang itu mudah. Anda boleh berkongsi lokasi anda dengan mudah kepada orang lain melalui aplikasi sembang. Memudahkan anda apabila janji bertemu di suatu tempat.

Tetapi, adakah anda ingin mengetahui lokasi orang, sama ada keluarga, rakan, dan juga teman wanita dalam masa nyata? Sekiranya ada, JalanTikus mempunyai kaedah untuk mengetahui lokasi orang lain dalam masa nyata dengan menggunakan aplikasi Find My Friends .

BACA JUGA
  • 3 Cara Mudah Mengesan Lokasi WhatsApp Nombor Orang Lain | Terbukti Tepat!
  • Bagaimana mengetahui lokasi pemadaman elektrik di Jakarta dalam waktu nyata

Cara Mengetahui Lokasi Seseorang Melalui Aplikasi Cari Rakan Saya

Untuk sebab tertentu, mengetahui lokasi seseorang dalam masa nyata tentunya sangat membantu. Contohnya, untuk mengetahui lokasi anak-anak anda atau lokasi kekasih. Supaya anda dapat mengawal orang tersayang dengan lebih mudah menggunakan aplikasi Find My Friends .

Muat turun Aplikasi Cari Kawan Saya

Telefon pintar menjadikan semuanya mudah. Bukan hanya untuk komunikasi dan wujud di media sosial. Telefon pintar juga boleh digunakan untuk mengesan lokasi orang lain. Sudah tentu anda memerlukan bantuan aplikasi Find My Friends, supaya anda dapat mengetahui lokasi orang tersayang dalam masa nyata.

MUAT TURUN Aplikasi Keselamatan Keluarga

Cara Menguruskan Aplikasi Cari Rakan Saya

Tanpa kebenaran daripada pihak yang berkenaan, jelas melanggar privasi. Begitu juga dengan aplikasi Find My Friends . Ahli keluarga atau teman lelaki anda juga mesti memasang aplikasi Find My Friends pada telefon pintar mereka. Nah, setelah aplikasi Find My Friends berjaya dipasang, langkah-langkah berikut.

  • Buka aplikasi Find My Friends pada telefon pintar Android anda.
  • Selepas itu, anda mesti Log masuk . Sekiranya anda tidak mempunyai akaun, klik Next dan daftar terlebih dahulu. Ikut sahaja apa yang diminta.
  • Selepas itu, anda menjemput rakan, ahli keluarga, atau teman lelaki melalui kod yang tertera.
  • Seketika, kedudukan mereka juga muncul dalam masa nyata.

Caranya, sangat mudah untuk tidak menggunakan aplikasi Find My Friends untuk mengesan keberadaan seseorang. Selain menampilkan posisi, aplikasi Find My Friends juga menampilkan berapa peratus bateri pada telefon pintar sasaran. Pastikan, anda hanya menambahkan orang yang sangat anda percayai, seperti rakan rapat, ahli keluarga, atau teman lelaki ke kalangan anda. Bukan orang asing atau seseorang yang baru anda temui. Selamat mencuba!

Artikel Berkaitan