Cara Membuat Foto 3D di Facebook, Mudah & Sangat Terkini

Adakah gambar profil anda normal? Adakah anda mahu mengganti sesuatu yang lebih sejuk? Mula-mula, ikuti sahaja cara menjadikan foto 3D di Facebook yang paling mudah dan terkini!

Anda sudah tahu bahawa semasa melepaskan ciri terbaru mereka yang menjadi topik hangat dan dibincangkan di seluruh dunia?

Ya, menurut tajuk artikel ini, Facebook sekarang membolehkan kami memuat naik gambar 3D!

Malangnya, tidak semua telefon bimbit dapat merasakan ciri ini. Bolehkah Jaka tidak mengalahkannya? Sudah tentu saya boleh!

Cara Membuat Foto 3D di Facebook

Sebenarnya memuat naik gambar 3D ke Facebook hanya boleh dilakukan pada iPhone yang mempunyai ciri Focus / Dual Camera seperti iPhone 7+, iPhone 8+, iPhone X, iPhone Xs / Xs Max, dan sebagainya.

Namun, ada juga fitur baru dari Facebook yang membolehkan anda memuat naik foto 360 darjah dan hasilnya serupa dengan memuat naik foto 3D khusus untuk iPhone mahal itu.

Bolehkah saya memuat naik foto dari kamera 360 darjah sahaja? Jawapannya adalah tidak! Anda boleh mencuba petua ini.

Berikut adalah langkah-langkah bagaimana membuat foto 3D di Facebook!

Langkah Membuat Foto 3D di Facebook.

  • Langkah pertama , Kemas kini versi Facebook terkini anda.
Facebook, Inc. Aplikasi Sosial & Pemesejan MUAT TURUN

Anda mesti mengemas kini versi Facebook terbaru anda pada telefon pintar anda, kerana hanya yang diperbaharui yang dapat merasakan ciri ini.

  • Langkah kedua , ambil foto mod panorama di telefon bimbit anda.

Sekarang, untuk membuat foto 3D atau 360 darjah di Facebook, kita tidak memerlukan kamera 360 darjah , sebaliknya gunakan mod foto panorama.

Sebagai catatan, bagi pengguna Android yang masih menggunakan satu kamera , mereka mesti terlebih dahulu memasang aplikasi Cardboard Camera dari Google .

Kerana hanya dengan aplikasi ini, gambar panorama anda dapat berubah menjadi 3D di Facebook!

Anda boleh memuat turun aplikasi Cardboard Camera di bawah:

Aplikasi Foto & Pengimejan Google Inc. MUAT TURUN

Sekiranya untuk pengguna iPhone dengan siri 4s ke atas atau Android dengan kamera dwi / kamera ganda, tidak perlu memasang apa-apa .

Anda boleh mengambil gambar mod panorama terus dari iPhone atau telefon Android anda. Untuk memuat naik gambar 3D ke Facebook.

  • Langkah ketiga , muat naik ke Facebook

Muat naik gambar panorama anda ke Facebook seperti biasa.

  • Selesai!

Lelaki yang sangat keren! Anda hanya perlu menggerakkan telefon bimbit ke kiri dan ke kanan sehingga foto yang anda muat naik bergerak secara semula jadi atau nampaknya mempunyai kesan 3D.

Itu adalah petua dari Jaka tentang cara membuat foto 3D di Facebook. Betul-betul senang lelaki?

Sila cuba petua ini sekarang!

Sila kongsi dan komen artikel ini untuk terus mendapatkan maklumat, petua & trik serta berita mengenai teknologi dari Jalantikus.com

Baca juga artikel mengenai Ciri Rahsia atau artikel menarik lain dari Naufal .

Artikel Berkaitan