5 Permainan Menjana Wang Terbaik 2017

Permainan pada masa ini tidak cukup untuk dinikmati sebagai hiburan semata-mata, sebilangan pengembang cuba menawarkan sesuatu yang boleh menjadi tarikan untuk permainan yang dibuatnya

Permainan pada masa ini tidak cukup untuk dinikmati sebagai kemudahan hiburan semata-mata, sebilangan pemaju cuba menawarkan sesuatu yang boleh menjadi tarikan untuk permainan yang dibuatnya, salah satunya adalah sistem ganjaran yang dapat ditukar dengan wang sebenar. Sekarang, sebagai tambahan kepada pemaju yang mendapat keuntungan, pemain yang memainkannya juga akan mendapat faedah yang sesuai.

Baiklah, kali ini saya akan memberikan sebaris permainan yang boleh menjana wang sekiranya anda berhasrat untuk memainkannya. Ingin tahu? Mari kita merujuk terus kepada perkara berikut.

BACA JUGA
  • 7 Permainan Ini Mengaku sebagai Permainan RPG Terbaik Sepanjang Masa, Adakah Anda Setuju?
  • 5 Permainan Simulasi Terbaik di Android 2017
  • 5 permainan FPS terbaik di PC untuk rakan Ngabuburit anda

5 Permainan Menjana Wang Terbaik 2017

Kemuliaan Pasaran

Market Glory adalah permainan dengan jalan cerita untuk membangun negara dari awal, bermula dari membangun ekonomi, politik, ketenteraan, dan sosial untuk kemajuan negara. Playing Market Glory juga memerlukan strategi yang tepat untuk menjalankan pemerintahan yang ideal.

Selain dapat bertukar sumber dengan negara lain, pemain di sini juga harus membina ketenteraan yang kuat, dan bahkan melabur untuk meningkatkan pendapatan. Beberapa pencapaian yang dihasilkan pemain dapat ditukar dengan euro. Wang tersebut akan dihantar melalui akaun paypal . Cara mendaftarkannya cukup mudah, kerana hanya memerlukan e-mel. Kini Market Glory boleh dimainkan di platform mana pun, termasuk Android.

Mata Web

Points Web adalah laman web yang menyediakan banyak permainan di dalamnya. Permainan yang anda mainkan di laman web secara langsung akan memberikan mata yang dapat ditukar dengan hadiah berupa wang atau kredit. Terdapat pelbagai permainan yang dapat anda mainkan, jadi anda tidak perlu risau jika anda bosan dengan salah satu permainan tersebut. Oh ya, semakin banyak permainan yang dimainkan semakin cepat mata akan dikumpulkan, cubalah memburu sekarang!

Ruang Bawah Tanah & Khazanah

Dungeons & Treasures adalah permainan yang menyajikan pengalaman penerokaan bawah tanah, jadi pemain mesti berusaha mengumpulkan harta karun yang terkubur di dalam tanah untuk ditukar dengan wang sebenar. Setiap emas yang dihasilkan dapat ditukar dengan wang, perhitungannya ialah setiap 100 ribu emas yang dikumpulkan dapat ditukar dengan harga Rp 1.500.

Jangan putus asa dengan jumlah ini, kerana rata-rata setiap bulan pemain dapat menghasilkan 20 juta Emas hingga 1 Miliar Emas atau setara dengan wang dalam jumlah Rp 150 ribu hingga Rp 2 juta . Ditambah lagi dengan acara dan bonus yang pasti akan menambah jumlah pendapatan anda lebih banyak lagi.

Oh Tanaman!

Oh Tanaman! adakah satu permainan menarik yang akan memberi anda hadiah dalam bentuk bitcoin , adakah anda tidak percaya? Jadi, permainan dalam permainan ini sebenarnya lebih mirip dengan permainan Plants vs Zombie , tetapi pemain di sini mesti melawan tanaman jahat, bukan zombie.

Setiap minggu, pemain yang dapat memasuki 20 teratas akan mendapat hadiah dalam bentuk bitcoin percuma. Di samping itu, pemain juga boleh mendapatkan bitcoin percuma melalui sejumlah pencarian dan acara yang diberikan, seperti menjalankan beberapa misi dan mengklik iklan.

Bandar Emas

Sama seperti Market Glory, di Golden Towns pemain juga dijemput untuk membina bandar, seperti kilang, lebuh raya, perumahan, tentera, dll. Di samping itu, pemain juga diberi ciri untuk berdagang dan melakukan serangan antara negara lain. Tetapi perkara yang paling penting dari permainan ini adalah membina lombong emas, kerana lombong inilah yang dapat menghasilkan wang maya untuk ditukar dengan wang sebenar.

Itulah 5 permainan terbaik yang boleh menjana wang . Adakah anda ingin mencubanya? Tetapi sebelum itu, jangan lupa untuk berkongsi artikel ini dengan rakan anda dan juga komen di bawah. Semoga bermanfaat.

Artikel Berkaitan