10 Aplikasi Mewarna Terbaik di Android untuk Orang Dewasa

Pewarnaan adalah aktiviti yang berkesan untuk menghilangkan tekanan. Berikut adalah 10 aplikasi pewarna terbaik di Android untuk orang dewasa.

Apabila anda dewasa, anda pasti akan mengalami beban hidup yang semakin berat. Padat setiap hari dengan pelbagai aktiviti boleh menjadikan minda tidak jelas malah menyebabkan tekanan. Untuk menghilangkan ini, anda boleh melakukan pelbagai aktiviti seperti mewarna.

Mewarnai sekarang anda boleh melakukannya dengan mudah pada telefon pintar Android. Buku pewarna dewasa yang menjadi pilihan boleh menjadi penyelesaian menghilangkan tekanan yang kuat. Di sini Jaka mengesyorkan 10 aplikasi pewarna terbaik di Android untuk orang dewasa. Mari kita cuba!

BACA JUGA
  • Ingin Menjadi Master Photoshop? Gunakan Alat Imbasan Warna ini!
  • Jangan Panik, Inilah Cara Memperbaiki Warna Merah pada Samsung Galaxy S8
  • Bagaimana untuk membuat status berwarna di Facebook sekarang!

10 Aplikasi Mewarna untuk Orang Dewasa di Telefon Pintar Android

1. Permainan Makmal Aplikasi

App Labs Games adalah salah satu pembangun yang menyediakan pelbagai aplikasi mewarna di Android, yang boleh anda muat turun secara percuma. Pembangun ini menyediakan pelbagai tema buku mewarna mulai dari tumbuh-tumbuhan, haiwan, keluarga, dan fantasi.

2. Buku Mewarna Dewasa

Dibangunkan oleh Color Park, aplikasi mewarna ini untuk orang dewasa sangat sesuai untuk anda gunakan semasa bersantai. Buku Mewarnai Dewasa memberikan pelbagai ilustrasi, seperti mandala, haiwan dan tumbuhan. Terdapat juga pelbagai palet warna yang boleh anda gunakan untuk menjadi kreatif.

3. Colorfly: Permainan Mewarnai

Colorfly: Coloring Games adalah salah satu aplikasi pewarnaan terbaik yang dikembangkan oleh Free Coloring Games. Yang berbeza adalah katalog warna yang pelbagai dan sentiasa dikemas kini. Bagi anda yang ingin menjadi lebih kreatif, terdapat juga beberapa ilustrasi yang boleh dibeli dalam aplikasi.

4. Buku Mewarnai Colorfy Percuma

Saya begitu cantik, aplikasi Colorfy tidak pernah mendapat gelaran Aplikasi Terbaik Tahun 2016 oleh Google dalam kategori Terindah. Selain dapat berkreatif dengan rakan dan keluarga, anda boleh berkongsi karya yang anda buat di Pinterest dan Instagram.

5. Buku Mewarna 2017

Buku Mewarna 2017 menyajikan pelbagai ilustrasi baru yang boleh anda buat dan tentu saja memuat turun secara percuma. Sayangnya, aplikasi mewarna dewasa yang dikembangkan oleh Coloring Games Free menghendaki anda menyimpan hasil kerja anda di Google Drive.

6. Colorfit

Sama seperti App Labs Games, pembangun Colorfit menyediakan aplikasi mewarna di android yang dapat dinikmati oleh kanak-kanak, orang dewasa dan keluarga. Colorfit dilengkapi dengan pelbagai tema, seperti haiwan, tumbuh-tumbuhan, mandala, dongeng, bahkan puteri.

7. WarnaMe

Selain anda boleh memuat turun secara percuma, aplikasi ColorMe di Android ColorMe menyediakan lebih dari 100 halaman mewarna dengan pelbagai tema seperti tumbuhan, haiwan, zodiak, dan sebagainya. Hebatnya, aplikasi mewarna ini juga bebas dari iklan yang menjengkelkan.

8. Warna

Aplikasi pewarnaan terbaik Colory akan memberi anda kebebasan dalam memilih tema ilustrasi yang ingin anda warnakan. Mempunyai kawalan yang cukup mudah, aplikasi ini menyediakan 11 tema dengan sokongan untuk lebih dari 500 gambar dan corak yang dapat anda kerjakan.

9. Buku Mewarna Percuma untuk Orang Dewasa

Dengan penampilannya yang sederhana, Buku Mewarna Percuma untuk Orang Dewasa memberikan pengalaman mewarna dengan kawalan yang mudah. Walaupun boleh dimuat turun secara percuma, akan ada beberapa iklan dalam aplikasi yang tidak terlalu mengganggu.

10. Dalam Buku Mewarnai Warna

Buku Mewarnai InColor boleh dikatakan mempunyai prestasi yang hebat berbanding dengan aplikasi mewarna orang dewasa yang lain. Dengan sokongan kemas kini setiap hari, aplikasi ini juga menyokong alat penyegerakan, penggredan, dan alat penyiram Google Drive sehingga anda dapat membuat warna anda sendiri.

Nah, itu 10 aplikasi pewarna dewasa di telefon pintar Android. Di samping menghilangkan tekanan, aplikasi ini sesuai untuk anda gunakan bersama rakan atau keluarga. Berminat untuk mencuba salah satu aplikasi pewarna terbaik di atas? Jangan lupa untuk berkongsi pengalaman anda di ruangan komen.

Baca juga artikel mengenai aplikasi atau artikel menarik lain dari Satria Aji Purwoko .

Artikel Berkaitan