Tonton Filem Karate Kid (2010) | Belajar Kung Fu Untuk Melawan Buli!

Ingin melihat aksi budak lelaki belajar kung fu untuk melawan buli? Mari, saksikan filem Sub Karya The Karate Kid (2010) penuh di sini.

Menjadi mangsa buli sangat menyakitkan, lebih-lebih lagi jika pembuli yang bersangkutan ternyata menjadi seniman bela diri, geng!

Itulah kenyataan yang dapat dilihat dalam filem The Karate Kid (2010) di mana seorang pelajar perpindahan bernama Dre menjadi mangsa buli di sekolah barunya.

Tema buli itu sendiri sering dibangkitkan dalam filem tetapi filem ini mengambil pendekatan berbeza yang menunjukkan bahawa tingkah laku buli boleh berasal dari tingkah laku orang dewasa.

Terpesona dengan kisah filem The Karate Kid (2010) yang sering dijadikan panutan bagi mangsa buli? Baca sahaja sinopsis berikut yang telah disediakan oleh Jaka, geng!

 • Fakta Menarik Filem Karate Kid (2010)
 • Tonton Filem Karate Kid (2010)
 • Sinopsis filem The Karate Kid (2010)

  Filem Karate Kid (2010) mengisahkan tentang budak lelaki Dre Parker (Jaden Smith) yang mesti bersedia berhijrah dari tanah kelahiran Amerika Syarikat ke China .

  Setelah ibunya, Sherry Parker (Taraji P. Henson) mendapat pekerjaan di bandar Beijing , Dre meninggalkan semua rakannya di Detroit untuk tinggal bersama ibunya.

  Seperti yang anda duga, Dre agak sukar untuk menyesuaikan diri dengan budaya Cina yang sangat berbeza dengan Amerika Syarikat.

  Nasib baik, dia bertemu dengan Meiying (Wenwen Han) , pemain biola yang akhirnya menjadi kawan Dre.

  Sayangnya, hubungan Dre dan Meiying menarik perhatian Cheng (Zhenwei Wang) , seorang ahli kung fu yang dekat dengan keluarga Meiying.

  Marah dengan hubungan Dre dan Meiying yang semakin erat, Dre segera menjadi mangsa buli Cheng dan rakannya yang merupakan pelajar ahli kung fu Li (Yu Rongguang) .

  Aksi buli mereka memuncak semasa lawatan lapangan di Kota Terlarang di mana Cheng dan rakan-rakannya memukul Dre sebelum Dre diselamatkan oleh Han (Jackie Chan) .

  Melihat kemampuan Han kung fu, Dre meminta Han untuk mengajarnya kung fu dan perjalanan Dre bermula dalam mempelajari kung fu untuk dapat mempertahankan dirinya.

  Bolehkah Dre mempertahankan dirinya menggunakan kemahiran kung fu? Dan bagaimana dengan hubungan antara Dre dan Meiying?

  Fakta Menarik Filem Karate Kid (2010)

  Dengan kerjasama antara Hollywood dan China , filem The Karate Kid (2010) mempunyai beberapa fakta menarik yang akan dibincangkan oleh Jaka di sini!

  • Filem ini adalah pembuatan semula filem ikonik dengan nama yang sama yang pertama kali dikeluarkan pada tahun 1984.

  • Tidak seperti filem asli yang sememangnya berputar dalam seni mempertahankan diri karate , pembuatan semula ini berputar dalam seni mempertahankan diri kung fu.

  • Pada mulanya, pengedar filem Sony merancang untuk menggunakan judul The Kung Fu Kid tetapi penerbit Jerry Weintraub memutuskan untuk terus menggunakan judul The Karate Kid.

  • Seperti filem asal yang mempunyai pemandangan ikonik yang dililitkan, dililitkan , filem ini mempunyai pemandangan jaket, jaket yang mempunyai fungsi yang sama.

  • Filem ini adalah filem pertama yang dibenarkan untuk difilemkan di Kota Terlarang China selepas biografi The Last Emperor dari tahun 1987.

  • Perkara di atas boleh berlaku berkat penglibatan pelakon Jackie Chan dalam produksi filem yang sangat dihormati di China.

  Tonton Filem Karate Kid (2010)

  TajukAnak Karate (2010)
  Menayangkan 11 Jun 2010
  Jangka masa 2 jam 20 minit
  Pengeluaran Columbia Pictures, Sony Pictures, Overbrook Entertainment
  Pengarah Harald Zwart
  Pelakon Jaden Smith, Jackie Chan, Taraji P. Henson, et al
  Genre Aksi, Drama, Keluarga
  Penarafan 66% (RottenTomatoes.com)


  6.2 / 10 (IMDb.com)

  Bagi anda yang sudah berminat dengan kisah buli inspirasi yang ditawarkan dalam filem ini, anda boleh menonton filem The Karate Kid (2010) melalui pautan di bawah, geng!

  >>> Tonton Filem Karate Kid (2010) <<<

  Walaupun ramai menganggap filem pembuatan semula ini tidak autentik seperti filem asalnya, sebenarnya _The Karate Kid (2010) berjaya meraih keuntungan besar.

  Jadi, walaupun sekarang kita masih sering melihat filem pembuatan semula seperti Charlie's Angels (2019) yang masih berjalan sekarang.

  Adakah anda pernah menonton filem ini? Bagaimana anda fikir filem ini dibandingkan dengan filem asalnya? Kongsi secara langsung di ruangan komen!

  Baca juga artikel mengenai filem atau artikel menarik lain dari Fikri Harish

  Artikel Berkaitan