10 Aplikasi Menonton Filem Terbaik untuk Android Percuma

Menonton filem kini boleh dilakukan dengan mudah di mana sahaja dan bila-bila masa menggunakan telefon pintar. Berikut adalah 10 cadangan untuk aplikasi menonton filem Android terbaik untuk anda.

Filem adalah salah satu hiburan yang paling dicari apabila orang merasa bosan. Seiring berkembangnya teknologi, menonton filem kini merupakan aktiviti yang dapat dilakukan dengan mudah kapan saja dan di mana saja, dengan menggunakan telefon pintar .

Berbagai aplikasi kini tersedia untuk anda menonton filem atau siri TV kegemaran anda di telefon pintar anda. Inilah Jaka, memberikan sepuluh cadangan untuk aplikasi menonton filem terbaik untuk pengguna Android anda.

BACA JUGA
  • 20 Aplikasi Kamera Android Terbaik 2020 | Foto Tambah Kece!
  • 10 Aplikasi Kecergasan Android Terbaik untuk 2017
  • 10+ Aplikasi Android PERCUMA Terbaik 2017 Edisi

10 Aplikasi Menonton Filem Terbaik

1. HOOQ

Siapa yang tidak pernah mendengar permohonan yang satu ini? HOOQ adalah aplikasi untuk streaming video atas permintaan perkhidmatan yang secara rasmi beroperasi di Indonesia. Aplikasi ini menyediakan beribu-ribu filem dan siri televisyen dari dalam dan luar negara yang boleh anda tonton. Lagi seronok, semua filem dan siri yang ada dijamin dengan kualiti HD.

Aplikasi Hiburan HOOQ DOWNLOAD

2. Kotak Paparan

Tidak kurang dari HOOQ, ShowBox juga merupakan salah satu aplikasi menonton filem yang paling popular dan banyak digunakan oleh pengguna Android. Selain menyediakan banyak filem dan siri TV, anda juga akan menikmati pelbagai ciri menarik yang disediakan oleh aplikasi ini.

Produktiviti Aplikasi MUAT TURUN

3. SnagFilms

SnagFilms juga merupakan aplikasi yang menyediakan ribuan pilihan filem bebas , rancangan TV dan dokumentari yang dapat anda tonton secara percuma. Dikeluarkan sejak 2007 , aplikasi ini juga disukai oleh pengguna kerana jarang 'terganggu' oleh banyak iklan yang muncul.

Aplikasi Produktiviti SnagFilms MUAT TURUN

4. Flipps

Juga salah satu aplikasi kegemaran pengguna Android untuk menonton filem, Flipps juga mempunyai kelebihan menyediakan acara sukan langsung, alias sukan untuk anda, termasuk peminat sukan . Hadir sejak 2014 , aplikasi ini juga berfungsi dengan laman berita yang dipercayai seperti BBC dan CNN .

Produktiviti Aplikasi Flipps Media Inc. MUAT TURUN

5. MegaBox HD

Seperti namanya, aplikasi menonton filem ini pastinya menyediakan pelbagai filem dan siri TV dengan HD alias berkualiti terbaik. Kelebihan MegaBox HD adalah ciri penapis untuk menapis filem dan siri TV berdasarkan penilaian dan tahap populariti yang disyorkan kepada anda.

Aplikasi Mega Box HD Browser Muat turun MUAT TURUN

6. Pemandangan

Viewster adalah salah satu aplikasi untuk menonton filem yang cukup popular. Walaupun tidak sebesar Netflix , aplikasi yang satu ini juga menyediakan pelbagai filem dan siri TV yang boleh anda muat naik secara percuma . Di samping itu, aplikasi ini mempunyai ciri-ciri untuk menapis bahasa.

DOWNLOAD Aplikasi Produktiviti Viewster

7. Keretakan

Aplikasi ini mempunyai kelebihan yang menjadikannya pilihan beberapa orang berbanding aplikasi lain. Ya, Crackle adalah aplikasi menonton filem yang dapat diakses di hampir semua peranti, iaitu telefon pintar, TV pintar ke konsol permainan. Sudah tentu, juga dengan pelbagai pilihan filem dan siri TV yang ada.

DOWNLOAD Aplikasi Crackle Produktiviti

8. TV Tubi

Memiliki layar yang serupa dengan desktop , aplikasi yang disebut Tubi TV ini dapat diakses dengan nyaman pada berbagai perangkat seperti telefon pintar dan tablet karena telah dioptimumkan untuk versi mudah alihnya. Setiap kali anda memainkan filem atau siri TV, aplikasi ini akan memaparkan maklumat lengkap seperti tarikh tayangan, tempoh hingga genre filem.

Aplikasi Pelayar TV Tubi MUAT TURUN

9. Popcornflix

Diberikan nama yang identik dengan makanan ringan ketika menonton filem, Popcornflix juga merupakan salah satu aplikasi pilihan kegemaran pengguna Android ketika mereka ingin menonton filem atau siri TV kegemaran. Aplikasi ini juga mempunyai ciri-ciri menarik, salah satunya membuat senarai main filem dan siri TV yang ingin anda tonton dalam waktu tertentu.

Aplikasi Penyemak Imbas Skrin Media Ventures, LLC DOWNLOAD

10. Yidio

Salah satu aplikasi yang juga menyediakan perkhidmatan menonton filem dan siri TV kegemaran, Yidio dilengkapi dengan antara muka paparan yang menarik. Selain mudah digunakan kerana antara muka yang mudah digunakan, aplikasi ini juga menyaring filem berdasarkan penilaian, genre dan sumbernya.

Yidio Browser Apps LLC MUAT TURUN

Itulah 10 aplikasi menonton filem Android terbaik untuk anda peminat filem dan siri TV. Dengan aplikasi di atas, keinginan anda untuk selalu menonton dapat dipenuhi kapan saja dan di mana sahaja kerana anda boleh melakukannya melalui telefon pintar. Semoga berjaya dan berjaga-jaga!

Baca juga artikel mengenai filem atau artikel menarik lain dari Reynaldi Manasse .

Artikel Berkaitan