Cara Membuat & Memasang Secreto di Media Sosial (FB, IG, WA, Twitter)

Adakah anda ingin mengetahui komen orang lain mengenai anda? Anda boleh menggunakan Secreto. Inilah cara membuat Secreto dan memasangnya di IG, WA, FB, dan Twitter!

Adakah anda ingin tahu bagaimana komen orang mengenai diri anda? Tetapi kadang-kadang orang lain ragu untuk memberitahu yang sebenarnya kepada anda kerana malu.

Sekarang ada jalan penyelesaian, geng. Anda boleh menggunakan Secreto , laman mesej rahsia yang membolehkan sesiapa sahaja memberi komen tanpa dikenali.

Sekiranya anda tidak tahu apa itu Secreto dan cara kerjanya, tenangkan Jaka akan memberitahu anda semuanya. Di sini Jaka memberikan petua mengenai cara membuat Secreto lengkap dengan memasangnya di media sosial anda seperti Facebook, Instagram, WhatsApp, atau Twitter.

 • Cara Memasang Secreto di Instagram
 • Cara Memasang Secreto di Whatsapp
 • Cara Memasang Secreto di Twitter
 • Inilah Cara Melihat Mesej Secreto
 • Apa itu Secreto?

  Secreto adalah laman perkhidmatan pesanan rahsia. Laman web ini akan disatukan dengan media sosial yang anda miliki seperti Instagram, Facebook, WhatsApp dan Twitter. Secreto akan membenarkan sesiapa sahaja mengulas orang lain tanpa diketahui identiti mereka .

  Dengan Secreto, anda dapat mendengar komen yang jujur ​​dari semua orang mengenai diri anda. Anda juga dapat mengetahui komen mereka dari pengagum rahsia yang tidak berani bercakap secara langsung.

  Sekarang, setelah mengetahui apa itu Secreto, Jaka akan memberitahu anda cara membuat Secreto yang paling mudah. Adakah anda ingin tahu? Inilah ulasannya!

  Cara Membuka Akaun Secreto

  Cara membuat ID Secreto baru sangat mudah, praktikal, dan anti-rumit. Ikuti panduan Jaka di bawah!

  Langkah - 1 : Sila buka penyemak imbas anda dan masukkan alamat laman web Secreto, anda boleh klik di sini . Selepas itu anda akan memasuki laman utama Secreto.

  Langkah - 2 : Selepas itu untuk membuat akaun Secreto, anda akan diminta memasukkan Bahasa dan Nama anda . Setelah semua diisi, klik Enter .

  • Apabila proses memuat selesai, anda akan memasuki laman Utama Secreto . Anda akan menemui pautan yang boleh anda salin dan sebarkan ke semua akaun media sosial anda . Orang lain akan memberi komen atau menghantar mesej rahsia kepada anda melalui pautan ini.

  Tugas anda seterusnya adalah menyebarkan pautan , supaya anda dapat menerima mesej yang jujur ​​dari rakan atau peminat rahsia anda . Boleh melalui Instagram, Whatsapp, Facebook, Twitter, atau sembang kumpulan.

  Itulah cara untuk membuat Secreto. Sangat mudah, bukan?

  Cara Memasang Secreto di Instagram

  Setelah anda mengetahui cara membuat Secreto, anda akan tahu cara memasang Secreto di akaun Instagram anda. Bagaimana caranya? Inilah panduannya!

  Langkah - 1 : Untuk memasukkannya di Instagram, anda mesti membuka tab profil Instagram anda kemudian, klik Edit Profil .

  Langkah - 2 : Selepas itu tampal pautan dari Secreto dan masukkan ke ruangan laman web . Kemudian simpan dengan mengklik ikon semak di sudut kanan atas.

  Langkah - 3 : Pautan Secreto sudah terpasang di profil anda. Anda boleh memberitahu semua rakan atau pengikut anda untuk memberi komen melalui pautan tersebut.

  Selesai! Itulah cara untuk memasang Secreto ID pada akaun IG anda. Betul senang kan? Siapa tahu, anda boleh mengetahui petua dan trik untuk menjadi terkenal seperti mesej rahsia yang muncul di akaun Secreto anda.

  Cara Memasang Secreto di Whatsapp

  Anda juga boleh berkongsi pautan ini di Whatsapp, geng. Kaedahnya sama seperti membuat status biasa .

  Salin pautan Secreto ke status Whatsapp. Anda boleh menambahkan maklumat menarik sehingga orang lain memberi komen melalui pautan Secreto anda.

  Seperti itu, bagaimana memasang pautan Secreto di WA anda. Sangat mudah, bukan?

  Cara Memasang Secreto di Twitter

  Sama seperti di IG atau WhatsApp, anda juga boleh berkongsi di akaun media sosial anda yang lain, seperti Twitter.

  Twitter, yang baru-baru ini menjadi popular lagi, kerana posting atau videonya yang lucu, adalah sebab mengapa banyak penggunanya juga mementingkan pendapat orang lain mengenai diri mereka sendiri.

  Kaedahnya sama seperti membuat status biasa . Salin pautan Secreto ke dalam Twitter Twitter. Anda boleh menambahkan maklumat menarik sehingga orang lain memberi komen melalui pautan Secreto anda.

  Seperti itu, bagaimana memasang pautan Secreto di WA anda. Sangat mudah, bukan?

  Inilah Cara Melihat Mesej Secreto

  Lalu bagaimana anda melihat semua mesej yang telah dihantar kepada anda? Sebenarnya jalannya sangat mudah, geng.

  Anda hanya perlu log masuk ke akaun Secreto anda melalui Secreto ID yang telah anda buat. Selepas itu, anda akan segera disajikan dengan koleksi mesej rahsia di ruangan Utama , tepat di bawah Kongsi Pautan .

  Itulah cara untuk melihat mesej Secreto. Anda akan mengetahui pelbagai mesej rahsia yang dihantar kepada anda. Hebat, bukan?

  Mesej Tanpa Nama di Secreto, Baik atau Buruk?

  Seperti yang anda ketahui, Secreto menawarkan tanpa nama, yang bermaksud bahawa tidak ada yang tahu siapa yang menghantar mesej kepada anda.

  Di satu pihak, ciri ini dapat membolehkan anda atau orang lain meluahkan perasaan mereka kepada anda tanpa perlu mengetahui.

  Tetapi berhati-hatilah, kerana tanpa nama, orang boleh menghantar mesej negatif, terutama kepada mereka yang membenci anda atau mempunyai masalah dengan anda.

  Jadi bagi anda yang menggunakan aplikasi ini, sediakan akal dan hati anda, ya! Selain itu, jangan jadikan aplikasi ini sebagai pembuli kepada orang lain!

  Itulah cara untuk membuat Secreto dan meletakkannya di media sosial sehingga terkini . Ia mudah? Anda boleh mencubanya di PC dan telefon pintar, jadi mari mencubanya sekarang.

  Baca juga artikel mengenai Secreto atau artikel menarik lain dari Chaeroni Fitri .

  Artikel Berkaitan