Bukan Laman Dalam, Ini adalah 10 Tapak Larangan Paling Mengerikan di Dunia!

Laman web terlarang di dunia yang dahsyat ini pasti dibuat oleh mereka yang bertanggungjawab dan menyalahkan fungsi internet.

Melalui internet, semua maklumat dapat diperoleh dengan mudah dan cepat. Walaupun sekarang internet bukan sekadar media mencari maklumat, pelbagai transaksi digital mula berlaku. Bayangkan bagaimana kehidupan kita jika tidak ada internet pada masa ini?

Tetapi tidak selalu positif, internet juga boleh menjadi tempat yang mengerikan. Ini berlaku kerana ada pihak yang tidak bertanggungjawab yang menyalahgunakan fungsi internet, seperti menyediakan laman web yang dilarang di dunia yang mengerikan.

BACA JUGA
  • 10 Laman Rahsia yang TIDAK DAPAT Diketahui Pengguna Google
  • Penggodam, psikopat hingga pembunuh, ini adalah 5 fakta mengerikan di Deep Web
  • 5 Laman Penting Untuk Menghilangkan Kebosanan dan Tekanan Kerana Tugas

Tapak Larangan Paling Mengerikan di Dunia

Tanpa memasuki Deep Web ada juga laman web mengerikan yang dapat diakses dengan bebas. Sebahagian daripadanya telah ditutup atau disekat, tetapi ada yang masih dapat diakses dengan menipunya. Terdapat juga laman web yang mengerikan yang ...

1. Opentopia

Di Opentopia, anda dapat mengakses ribuan kamera pengawasan yang tersebar di beberapa tempat di beberapa negara. Walaupun anda tidak dapat mengakses semua kamera, anda boleh memilih sama ada anda ingin melihat kamera pengawasan di rumah atau bangunan tertentu.

Dengan Opentopia , jelas batas privasi menjadi semakin berat sebelah. Bolehkah anda bayangkan jika laman web yang menakutkan ini digunakan oleh orang yang tidak bertanggungjawab untuk mengintip orang tertentu?

LIHAT ARTIKEL

2. Kulit Manusia

Barangan fesyen yang diperbuat daripada kulit selalu mahal. Tetapi, apa yang berlaku jika ia terbuat dari kulit manusia? Nah, laman Kulit Manusia mempunyai beg, dompet, dan kasut yang terbuat dari kulit manusia. Dikatakan bahawa ada beg yang dijual seharga Rp 395 juta di laman web ini. Ngeri?

3. Panduan Bunuh Diri

Orang yang lebih kecewa atau murung dilarang sama sekali membuka laman Panduan Bunuh Diri . Kerana sesuai dengan namanya, laman web ini siap mengajar anda panduan untuk membunuh diri. Lebih mengerikan, laman web ini bahkan menggambarkan peratusan risiko dan kejayaan cara membunuh diri tertentu. Gila!

4. Pro Ana

Hampir sama dengan Panduan Bunuh Diri, Pro Ana juga merupakan laman web yang menakutkan yang menawarkan kaedah membunuh diri. Perbezaannya adalah Pro Ana menawarkannya dengan cara yang lebih lembut, iaitu melalui diet gaya hidup anoreksik dan bulimik yang ekstrem.

Gaya hidup ini membolehkan anda tidak makan berhari-hari untuk cepat kurus. Kabarnya ada akses ke laman web ini yang mati kerana mengikuti panduan di forum ini.

5. Hurtcore

Hurtcore adalah laman web yang menakutkan yang siap untuk menyajikan anda pelbagai foto gore atau jahat yang penuh dengan keganasan dan darah. Laman web ini mendapat keributan kerana peredaran video penyiksaan wanita Jepun.

6. Cannibal Cafe

Jadi laman web yang paling dikecam di banyak negara, Cannibal Cafe, yang ditubuhkan pada tahun 1994, adalah forum khas untuk kanibal. Bukan sekadar tempat perbincangan, transaksi dilarang di laman web ini juga sering berlaku!

Di Cannibal Cafe, semua pengguna boleh membeli daging manusia secara dalam talian! Lebih mengerikan, pengguna boleh menawarkan untuk dimakan oleh orang lain. Ngeri, kan?

7. Creepypasta

Sehingga kini Creepypasta adalah laman cerita seram dalam talian yang paling popular. Namun, pada tahun 2014 terdapat seorang remaja berusia 14 tahun yang menikam rakan sekelasnya kerana terlalu aktif di laman web terlarang di dunia.

Pada tahun yang sama, dilaporkan ada seorang anak yang dapat membakar rumah dan seluruh keluarga di dalamnya. Dia juga ternyata menjadi pengunjung Creepypasta. Sejak itu, laman web ini lebih mengerikan dan dilarang.

8. Maklumat Kerosakan Pesawat

Siapa yang tidak merasa ngeri ketika mendengar rakaman terbaru mangsa nahas itu? Nah, dilaporkan di laman Plane Crash Info terdapat rakaman kejadian pesawat yang terhempas sejak tahun 1960 untuk anda dengarkan. Beraninya awak?

9. Rent-a-Hitman

Seperti namanya, anda boleh menyewa pembunuh upahan di Rent-a-Hitman . Anda boleh menyewa pembunuh bayaran untuk pelbagai tujuan, dari mencederakan mangsa hingga membunuhnya di tempat. Betul-betul ngeri kan?

Tetapi di sebalik layanan buruk yang ditawarkannya, laman web ini mempunyai kelebihan. Pembunuh kontrak mana yang tidak boleh digunakan untuk sasaran di bawah usia 16 tahun dan 10 tokoh popular di dunia.

10. Shaye Saint John

Pernahkah anda membayangkan bagaimana rupa laman web lama? Cuba periksa Shaye Saint John . Apa yang membuat laman web ini mengerikan adalah kisah di sebalik kegigihan penampilan laman web lama ini hingga kini.

Yang mengatakan, Shaye Saint John adalah watak fiksyen dalam bentuk boneka menyeramkan yang dibuat oleh Eric Fournier. Dikatakan, Shaye adalah model super yang mengalami kemalangan. Setelah Fournier meninggal pada tahun 2010, laman web ini ditinggalkan sehingga sekarang.

Bagaimana, anda berani mengakses laman web terlarang yang paling menakutkan di dunia lebih awal? Anda tidak boleh menjadi bodoh, takut jika anda salah masuk dan tidak kuat, anda akan memberi kesan negatif.

Ayuh, berhati-hatilah di internet!

Artikel Berkaitan