Apa itu Leonflix? Inilah Cara Memuat turun dan Menggunakan Aplikasi Pengganti IndoXXI!

Penasaran dengan aplikasi untuk menonton LeXXX pengganti IndoXXI? Ayo, pertimbangkan terlebih dahulu bagaimana memuat turun dan bagaimana menggunakan Leonflix secara lengkap di bawah, geng.

Anda sangat bertuah kerana dapat hidup di era ini, deh! Kini anda dapat dengan mudah mengakses banyak kandungan menarik dan bermanfaat, termasuk untuk mencari tayangan filem yang berkualiti.

Bermula dari menonton filem seperti Netflix , hingga mereka yang ingin mencari video lucu di YouTube dan TikTok . Semua boleh diakses terus melalui telefon pintar atau peranti komputer riba, geng.

Tetapi sayangnya, beberapa aplikasi di atas adalah premium jadi anda perlu membayar yuran langganan untuk menikmati kandungan di dalamnya.

Sebagai alternatif, akhir-akhir ini aplikasi Leonflix untuk peminat filem dapat digunakan secara percuma. Lalu, bagaimana memuat turun dan menggunakan Leonflix ?

 • Apa itu Leonflix? Aplikasi Filem Penggantian IndoXXI?
 • Cara Menggunakan Leonflix untuk Menonton Filem Secara Percuma
 • Soalan Lazim: Soalan Lazim Mengenai Memuat turun Leonflix Terkini!
  • Adakah Aplikasi Android dan iPhone Leonflix Tersedia?
  • Adakah Aplikasi Leonflix Percuma Digunakan?
  • Adakah Aplikasi Leonflix Selamat Ditonton?
 • Apa itu Leonflix dan bagaimana memuat turun dan menggunakannya?

  Setelah menyekat laman web untuk menonton filem seperti IndoXXI , nama aplikasi Leonflix baru-baru ini dibincangkan di internet kerana ia menawarkan ciri yang serupa dan pastinya percuma.

  Dari sekian banyak perbincangan di dunia maya, Leonflix menyediakan tempat untuk menonton filem berkualiti HD secara percuma .

  Oleh itu, dalam artikel ini Jaka akan mengkaji secara lengkap apa itu Leonflix dan bagaimana menggunakannya untuk anda yang masih ingin tahu dan tidak memahaminya, geng.

  Apa itu Leonflix? Aplikasi Filem Penggantian IndoXXI?

  Leonflix adalah aplikasi menonton filem yang sepertinya mengikuti jejak Netflix. Ini dapat dilihat dari akhiran "-flix" akhiran.

  Sumber foto: leonflix.net (Leonflix adalah aplikasi enjin carian siri filem dan TV, buka aplikasi penyedia streaming filem seperti Netflix.)

  Berdasarkan maklumat di laman Leonflix (//leonflix.net/), pencipta aplikasi ini menjelaskan bahawa perkhidmatan tersebut bukan penyedia kandungan video atau filem seperti Netflix.

  Tetapi Leonflix adalah mesin carian canggih yang serupa dengan Carian Google yang terhad untuk mencari kandungan filem dan siri TV, geng.

  Selain mencarinya, anda juga dapat menggunakan Leonflix untuk bermain dan menonton filem dan siri TV secara langsung dalam aplikasi.

  Pada pandangan pertama aplikasi ini juga kelihatan seperti Kodi , hanya mempunyai antara muka (antara muka pengguna) yang lebih sederhana sehingga anda tidak perlu bersenang-senang dengannya lagi.

  Cara Menggunakan Leonflix untuk Menonton Filem Secara Percuma

  Seperti yang dinyatakan Jaka di atas, salah satu titik penjualan utama Leonflix adalah kemudahan penggunaan dan perkhidmatan yang dapat digunakan secara percuma.

  Untuk menolong anda, di sini Jaka telah menerangkan secara lengkap cara menggunakan Leonflix Windows untuk PC atau komputer riba anda. Ayuh, lihat lagi!

  Langkah 1 - Muat turun Windows Leonflix Terkini

  • Pertama, anda boleh memuat turun versi terbaru aplikasi Windows Leonflix yang anda dapat melalui pautan di bawah.
  • Sementara untuk pengguna peranti berasaskan MacOS, Linux, dan Raspbian, anda boleh memuat turun laman web rasmi secara langsung.
  Aplikasi Hiburan Leonflix MUAT TURUN

  Langkah 2 - Pasang Aplikasi Leonflix pada PC / Komputer riba

  • Sekiranya sudah dimuat turun, anda hanya perlu memasang aplikasi Leonflix dan tunggu sehingga prosesnya selesai. Sekiranya demikian, anda hanya perlu membukanya melalui ikon seperti gambar di bawah.

  Langkah 3 - Pilih atau Cari Filem dan Siri TV di Leonflix

  • Seperti yang disebutkan oleh Jaka di atas, untuk bagaimana menggunakan Leonflix anda hanya perlu memilih filem atau siri TV yang dipaparkan di skrin utama.
  • Anda juga boleh menggunakan ciri Kotak Cari di bahagian atas untuk mencari filem dan siri TV yang anda mahukan, geng.

  Langkah 4 - Mula Menonton Filem di Leonflix

  • Sekiranya anda memilih filem, paparan akan muncul yang mengandungi judul, penilaian filem, tarikh tayangan, durasi, genre, dan penerangan ringkas mengenai filem tersebut. Cukup interaktif, bukan?
  • Sekiranya anda ingin menonton filem secara langsung di aplikasi Leonflix, anda hanya perlu mengklik ikon Main di bahagian atas.

  Langkah 5 - Cara Mengaktifkan Sari Kata di Leonflix

  • Anda tidak perlu memuat turun sari kata di Leonflix, kerana dalam beberapa filem ini tersedia secara automatik, anda tahu. Anda hanya mengetuk ikon Subtitle di bahagian bawah untuk memilih bahasa.

  Langkah 6 - Simpan Filem Leonflix atau Siri TV

  • Malangnya anda tidak dapat memuat turun filem di Leonflix. Tetapi jangan risau, anda juga boleh menggunakan ciri Bookmark untuk menandai filem dan siri TV kegemaran anda.

  Langkah 7 - Tonton Filem dan Siri TV Kemudian

  • Sekiranya anda telah menandainya, filem atau siri TV akan bertukar menjadi biru dan akan dipaparkan pada tab Bookmark aplikasi Leonflix. Sangat mudah, bukan?

  Soalan Lazim: Soalan Lazim Mengenai Memuat turun Leonflix Terkini!

  Nama aplikasinya menonton filem terbaru, tentunya akan ada banyak persoalan mengenai Leonflix yang banyak diajukan di internet. Jaka juga telah merangkum beberapa perkara seperti berikut.

  1. Adakah Aplikasi Android dan iPhone Leonflix Tersedia?

  Sumber foto: play.google.com

  Buat masa ini, aplikasi Leonflix masih dalam versi beta. Tepatnya versi Leonflix Beta 0.7.0 , geng.

  Leonflix sendiri juga hanya tersedia untuk peranti PC dan komputer riba dan tidak dapat dijumpai di Google Play Store atau dalam bentuk APK untuk OS Android.

  Melaporkan dari laman web rasmi, pembangun Leonflix masih fokus mengembangkan versi PC terlebih dahulu.

  Tetapi kabar baiknya, mereka telah menyatakan rancangan untuk membuat aplikasi Leonflix Android di masa depan. Sekiranya sudah ada, berminat untuk memuat turun?

  2. Adakah aplikasi Leonflix boleh digunakan secara percuma?

  Sumber gambar: quora.com

  Kerana masih baru dan beta, anda boleh menggunakan aplikasi Leonflix secara percuma .

  Di samping itu, anda juga tidak perlu risau tentang penampilan iklan yang menjengkelkan seperti ketika mengakses laman muat turun filem atau aplikasi percuma lain.

  Sekarang bagi anda yang ingin menyokong pengembangan Leonflix, pembangun juga membuka perkhidmatan sumbangan sekiranya anda berminat untuk turut serta.

  Oh ya, perlu juga diperhatikan bahawa pada masa akan datang aplikasi Leonflix juga akan mengenakan bayaran kepada pengguna untuk menyokong pengembangan selanjutnya, anda tahu!

  3. Adakah Aplikasi Leonflix Selamat Ditonton?

  Sumber gambar: medium.com

  Berdasarkan pengalaman Jaka menonton filem di Leonflix, belum ada malware atau gangguan lain yang disebabkan oleh penggunaan aplikasi ini.

  Tetapi secara sah, aplikasi Leonflix tetap berpartisipasi dalam menyebarkan kandungan haram di mana di beberapa platform anda harus membayar yuran.

  Jadi ada baiknya jika anda mencari yang selamat dan mencari alternatif lain dengan harga yang berpatutan. Contohnya Netflix, yang merupakan pakej termurah yang boleh anda beli sekarang dengan harga bermula dari Rp50 ribu.

  Nah, itulah tinjauan mengenai apa itu Leonflix dan cara memuat turun dan menggunakannya, geng. Leonflix memang kelihatan menggoda, tetapi statusnya yang tidak jelas juga membimbangkan saya.

  Sementara menunggu jadual pawagam dan menonton filem kegemaran terbaru anda, Jaka mengesyorkan agar anda menggunakan aplikasi menonton filem sah yang telah terbukti selamat dan selesa digunakan.

  Adakah anda pernah menggunakan aplikasi Leonflix? Atau mungkin ada soalan lain? Ayuh, jangan teragak-agak untuk menulis di ruangan komen di bawah, ya!

  Baca juga artikel mengenai Menonton Filem atau artikel menarik lain dari Fikri Harish .

  Artikel Berkaitan