7 Permainan Android 2D Terbaik 2017 Sesuai untuk Menghilangkan Kebosanan

Kali ini saya akan membincangkan mengenai permainan 2D atau permainan 2 dimensi terbaik yang sesuai dimainkan di Android.

Mengalami kebosanan akut tetapi bingung apa yang harus dilakukan? Salah satu penyelesaian yang boleh dilakukan adalah bermain permainan. Kini terdapat pelbagai permainan dari pelbagai genre yang boleh anda muat turun secara percuma.

Dari sekian banyak permainan yang dibuat, kali ini saya akan membincangkan permainan 2D terbaik atau permainan 2 dimensi yang sesuai dimainkan di Android. Inilah ulasan penuh.

BACA JUGA
  • 8 Permainan Romantik Android Terbaik yang Membuat Anda Klepek-klepek
  • 8 Permainan Perlumbaan Kereta Android Terbaik 2017 yang Anda Tidak Boleh Lupa
  • 8 Syarikat Permainan Terkaya di Dunia

Permainan 2D Terbaik di Android

1. Dewa Gila - Dewa Nyamuk

Pertama ialah Dewa Nyamuk - Dewa Gila . Permainan ini adalah salah satu permainan 2D terbaik yang mesti anda cuba. Dalam permainan ini, watak-watak dibuat lucu dan lucu diambil dari rujukan beberapa tokoh legenda cerita Three Kingdoms dan tokoh anime terkenal.

Ingin mencuba permainan Crazy Gods-God of Mosquito? Anda boleh memuat turunnya secara percuma di sini: Dewa Gila - Dewa Nyamuk

RPG Maingames Games DOWNLOAD

2. BADLAND

Selanjutnya adalah Badland . Permainan menatal sisi 2 dimensi ini mempunyai 100 tahap unik yang dapat anda menaklukkan. Di samping itu, terdapat juga ciri Multiplayer yang membolehkan anda bermain dengan rakan anda pada peranti yang sama.

Muat turun permainan di sini: Badland

DOWNLOAD Permainan Frogmind Arcade

3. Drag Racing

Seterusnya ialah Drag Racing . Permainan Android 2D yang dibuat oleh Creative Mobile ini mempunyai permainan yang menarik untuk dimainkan. Di sini anda diminta untuk memenangi perlumbaan lurus (drag) ketika melawan musuh.

Muat turun permainan di sini: Drag Racing

Sukan Sukan Permainan Mudah Alih DOWNLOAD

4. Pixel Wizard Adventure 2D

Seterusnya adalah Pixel Wizard Adventure 2D . Permainan yang dibuat oleh Games_Labs ini menghadirkan penampilan dan permainan klasik untuk anda mencuba. Bagi anda yang suka permainan RPG 2 dimensi, sepertinya anda harus bermain permainan yang satu ini.

Muat turun permainan di sini: Pixel Wizard Adventures 2D

5. Askar Logam

Seterusnya adalah Metal Soldiers . Walaupun permainan ini hadir dalam 2D, grafik yang dihasilkannya cukup bagus. Dalam permainan ini, anda akan bertindak sebagai askar yang memegang senjata. Di sana anda diminta untuk membasmi semua musuh.

Muat turun permainan di sini: Metal Soldiers

6. PERTAHANAN SLUG LOGAM

Permainan Android 2D terbaik seterusnya adalah METAL SLUG DEFENSE . Sekiranya anda seorang pemain permainan PS2, tentu anda sudah biasa dengan siri permainan Metal Slug ini. Untuk siri Android, permainan Metal Slug menawarkan permainan yang lebih menarik dengan pelbagai ciri menarik di dalamnya.

Hebatnya, anda boleh bermain berbilang pemain sehingga 4 pemain sekaligus. Jadilah 1 lawan 1 atau 2 melawan 2. Bilangan watak tidak sepadan, sehingga 200 watak dengan 5 askar yang berbeza!

Muat turun permainan di sini: PERTAHANAN SLUG LOGAM

7. Mig 2D: Penembak Retro!

Terakhir ada Mig 2D: Retro Shooter! . Permainan Android 2D ini dibuat oleh HeroCraft Labs. Permainan ini menawarkan permainan perang klasik menggunakan pesawat tempur.

Anda akan mengawal kapal terbang dan ditugaskan untuk memusnahkan markas pesawat musuh. Jangan lupa untuk mengambil setiap item yang nampaknya meningkatkan daya serangan pesawat anda.

Muat turun permainan di sini: Mig 2D: Retro Shooter!

Itulah beberapa permainan 2D terbaik di JalanTikus versi Android yang boleh anda mainkan. Sekiranya anda mempunyai cadangan permainan lain, jangan lupa untuk berkongsi di ruangan komen. Semoga berjaya!

Pastikan juga anda membaca artikel yang berkaitan dengan permainan atau tulisan menarik lain dari Em Yopik Rifai .

Artikel Berkaitan