Cara Mengunci dan Membuka Aplikasi Dengan Muka Anda

Menggunakan kunci skrin tidak mencukupi. Anda juga harus memberikan lapisan keselamatan tambahan, dengan mengunci aplikasi penting satu demi satu. Inilah cara mengunci dan membuka aplikasi dengan wajah anda.

Setiap aplikasi yang dipasang pada telefon pintar, tentu saja, menyimpan data sensitif di dalamnya. Lebih-lebih lagi, aplikasi media sosial, pengambil nota digital, perbankan, dan lain-lain.

Menggunakan kunci skrin tidak mencukupi. Anda juga harus memberikan lapisan keselamatan tambahan, dengan mengunci aplikasi penting satu demi satu .

BACA JUGA
  • Cara Buka Kunci Skrin Android Menggunakan E-KTP! Masih Tidak Tahu?
  • Inilah Cara Menukar PIN Kunci Skrin Anda Secara Automatik
  • Cara Hebat untuk Membuka Kunci Skrin Menggunakan Gerakan Tangan

Cara Mengunci Aplikasi dengan Muka Anda

Takut bersusah payah? Jaka mempunyai cara yang menyeronokkan untuk membuka aplikasi terkunci. Bukan dengan kata laluan, PIN, atau pola, tetapi menggunakan wajah Anda . Adakah anda ingin tahu bagaimana? Baca artikel ini hingga akhir.

Muat turun Aplikasi IObit Applock

Antivirus & Security Apps IObit Applock Team DOWNLOAD

IObit Applock adalah aplikasi yang membolehkan anda memastikan kerahsiaan aplikasi peribadi. Dengan mengunci aplikasi tertentu, baik dengan corak, PIN, atau Face Lock berdasarkan kecerdasan buatan.

LIHAT ARTIKEL

Anda tidak perlu lagi risau tentang data peribadi di telefon pintar anda, anda juga tidak perlu risau tentang akaun peribadi yang menggunakan transaksi dalam talian, berkat aplikasi keselamatan dari pasukan IObit .

Cara Membuka Aplikasi Dengan Kunci Muka

Dalam aplikasi IObit Applock anda boleh mengunci dengan kata laluan yang berbeza, sehingga tidak mudah rosak. Salah satunya adalah Face Unlock yang memberikan kuasa keselamatan untuk mengenali wajah pemilik untuk membuka aplikasi. Ini caranya!

  • Muat turun pertama aplikasi IObit Applock di JalanTikus.
  • Semasa membuka IObit Applock untuk pertama kalinya, anda mesti menetapkan kata laluan dalam bentuk corak atau PIN. Sekiranya anda terlupa kata laluan, anda boleh memasukkan e-mel anda.
  • Bagi anda yang menggunakan Android 5.0 Lollipop atau yang lebih baru, anda mesti mengaktifkan kebenaran di 'Penggunaan data akses'. Cukup klik buka di pop-up yang muncul dan aktifkan 'Izinkan akses penggunaan'.
  • Sekarang anda boleh menggunakan IObit Applock, buka pilihan Face Lock.
  • Rakam wajah anda dan ikuti persembahannya. Kemudian, pilih aplikasi yang ingin dikunci.

Baiklah! Sangat mudah untuk mengunci dan membuka aplikasi menggunakan wajah anda. Setakat ini, proses pembukaannya agak lancar.

Walaupun kadang-kadang juga gagal menggunakan Face Lock dan mesti dibuka dengan PIN atau corak yang telah anda tetapkan. Selanjutnya, cubalah sendiri.

Baca juga artikel mengenai aplikasi atau tulisan lain dari Lukman Azis .

Artikel Berkaitan