Cara Memindahkan Kredit Indosat Terkini 2020 | IM3, Mentari, Matrik

Panduan mudah mengenai cara memindahkan denyut Indosat menggunakan SMS dan UMB, mudah untuk digunakan tanpa repot. Lengkap dengan panduan gambar. Klik lengkap di sini

Indosat adalah salah satu penyedia telekomunikasi yang paling banyak digunakan. Terdapat 2 jenis perkhidmatan, iaitu perkhidmatan prabayar (IM3 Ooredoo & Mentari Ooredoo) dan perkhidmatan pascabayar (Matrix Ooredoo Auto).

Indosat mempunyai banyak ciri yang memudahkan penggunanya.

Salah satunya adalah ciri berkongsi atau memindahkan denyutan. Perkhidmatan ini dapat dinikmati oleh pelanggan prabayar dan pascabayar. Sudah tahu bagaimana caranya? Berikut adalah petua cara memindahkan pulsa Indosat 2020 terkini .

 • Petua 2 Cara Memindahkan Kredit Indosat
  • Kaedah Pemindahan Kredit Indosat melalui SMS
  • Cara Memindahkan Kredit dengan UMB
 • Bolehkah Saya Menghantar Kredit Indosat kepada Pengendali Lain?
 • Pemindahan Kredit Indosat Terlengkap 2020

  Sebelum mengetahui cara beralih ke Indosat pulse 2020 2020 terkini, Jaka terlebih dahulu menerangkan beberapa perkara penting untuk anda. Oleh itu, perkhidmatan pemindahan nadi Indosat ini dapat dilakukan antara semua lelaki Indosat .

  Ini bermaksud bahawa jika anda menggunakan IM3, anda boleh memindahkan ke nombor Matrix atau Mentari, dan sebaliknya. Had maksimum pemindahan kredit harian juga besar, iaitu Rp. 200,000 sehari.

  Melakukan pemindahan juga akan meningkatkan tempoh aktif penerima kredit.

  MUAT TURUN Apl

  Terma dan Syarat untuk Cara Memindahkan Kredit Indosat ke Fellow Indosat

  Untuk dapat melakukan proses pemindahan kredit, terdapat beberapa terma dan syarat yang harus anda ketahui. Untuk memudahkan anda memahami, Jaka membentangkan data melalui jadual di bawah:

  SyaratPeruntukan
  1. Ciri pemindahan kredit dapat dinikmati oleh pelanggan dengan usia kad atau telah aktif sekurang-kurangnya 181 hari. 1. Bayaran pemindahan kredit adalah IDR 600 setiap transaksi yang berjaya.
  2. Pengirim dan penerima mesti berada dalam tempoh aktif (kecuali Matrix Ooredoo Auto). 2. Jumlah Tempoh Aktif yang diperoleh berbeza bergantung pada kredit nominal yang dihantar. Penjelasan berikut:


  150 - <200K: 45 Hari

  3. Menambah tempoh aktif penerima tidak akan mengurangkan tempoh aktif pengirim.
  4. Tempoh pemindahan nadi aktif akan mengambil masa aktif terpanjang (tidak terkumpul) dengan maksimum 45 hari penambahan tempoh aktif.
  5. Sebagai tambahan kepada tempoh aktif, penerima akan menerima tambahan tempoh 30 hari (kecuali Matrix Ooredoo Auto).
  6. Kredit minimum yang dimiliki setelah mentransfer nadi dan memotong bayaran sebanyak Rp. 600, mesti meninggalkan Rp. 5.000.
  7. Jumlah denyutan yang dihantar akan dialokasikan ke kredit utama penerima sehingga tidak akan habis semasa penerima memindahkan paket.
  8. Sah untuk pelanggan prabayar Mentari Ooredoo, IM3 Ooredoo, Matrix Ooredoo mengikut terma dan syarat yang berlaku.

  Sudah jelas mengenai isi terma dan syarat? Sekiranya anda meneruskan proses bagaimana memindahkan kredit kepada pengendali Indosat, ya.

  Petua 2 Cara Memindahkan Kredit Indosat

  Terdapat 2 cara untuk memindahkan denyutan Indosat yang boleh anda cuba. Yaitu menggunakan SMS dan juga penggunaan UMB . Jaka akan menerangkannya kepada anda satu persatu. Untuk mempermudah, Jaka juga melengkapkannya dengan gambar.

  1. Cara Memindahkan Kredit Indosat dengan SMS

  Cara pertama adalah menggunakan ciri SMS. Pemindahan kredit dengan SMS ini akan dikenakan bayaran sebanyak Rp. 600 setiap pemindahan.

  Langkahnya mudah, kawan-kawan. Hanya memerlukan beberapa langkah, mari kita lihat proses di bawah.

  Langkah 1

  Buka aplikasi Mesej pada lelaki telefon pintar anda. Kemudian pilih untuk membuat mesej baru. Hantarkan mesej ke nombor 151 dalam format Transferpulsa (ruang) bilangan kredit penerima (ruang) kredit nominal . Sekiranya ia segera dihantar.

  Langkah 2

  Selepas itu, anda akan mendapat mesej pengesahan dengan Token Code untuk transaksi pemindahan nadi Indosat anda. Balas dengan kod token OK (ruang) yang dicetak pada awal mesej . Hantarkan segera!

  2. Cara Memindahkan Kredit dengan UMB

  Selain menggunakan kaedah pemindahan kredit Indosat Ooredoo menggunakan SMS, anda juga dapat menggunakan UMB.

  Kaedah ini juga akan dikenakan bayaran sebanyak Rp. 600. Inilah cara untuk menyelesaikannya.

  Langkah Menggunakan UMB untuk Kad Prabayar dan Pascabayar

  Cukup buka aplikasi Panggilan , kemudian masukkan kod * 123 * 7 * 2 * 3 * 1 # untuk pengguna kad Prabayar seperti yang ditunjukkan dalam gambar di bawah. Kemudian klik Panggil dengan nombor Indosat anda dan ikuti arahannya.

  Bagi anda yang menggunakan kad Pascabayar, anda boleh melakukan kaedah pemindahan nadi Indosat menggunakan UMB dengan memasukkan kod * 123 * 7 * 1 * 6 * 1 # di aplikasi panggilan dan mengklik Panggil.

  Bagaimana, lebih mudah menggunakan UMB bukan?

  Bolehkah Saya Menghantar Kredit Indosat kepada Pengendali Lain?

  Sayangnya sehingga kini Indosat tidak mempunyai ciri rasmi untuk berkongsi denyutan antara operator. Oleh itu kaedah untuk menghantar denyut Indosat Ooredoo masih tidak dapat dilakukan oleh Jaka untuk menulis.

  Sekiranya keluarga atau rakan anda mempunyai operator yang berbeza-beza, anda boleh memberi kredit menggunakan aplikasi penjualan kredit Android.

  Ini dia petua bagaimana cara memindahkan pulsa Indosat 2020 dari Jaka. Sekiranya anda mengalami kesukaran atau masalah ketika membuat transaksi pemindahan nadi Indosat, hubungi Pusat Panggilan mereka di 185 no .

  Anda juga dapat memeriksa kuota internet anda dengan mudah menggunakan langkah-langkah dalam artikel tentang cara memeriksa kuota internet Indosat Ooredoo 2020. Semoga ini berguna!

  Baca juga artikel mengenai Cara Memindahkan Kredit atau artikel menarik lain dari Daniel Cahyadi .

  Artikel Berkaitan