Tonton Filem Tidak Terlihat Mereka Secara Percuma (2017), Kisah Benar Anak Indigo

Ingin menonton filem Invisible People (2017)? Ayo, tonton streaming filem penuh Invisible People secara percuma di Jalantikus!

Invisible People adalah filem seram Indonesia yang dikeluarkan pada 11 Oktober 2017. Filem ini dibintangi oleh Estelle Linden dan Sophia Latjuba .

Filem ini ditulis oleh anak indigo dan YouTuber Indonesia bernama Billy Christian . Dia berkata, bagaimanapun, filem ini diadaptasi dari kisah benar, geng.

Sekiranya anda ingin tahu mengenai filem seram berjudul The Invisible, lebih baik anda membaca artikel Jaka berikut.

 • Fakta Menarik Tentang Filem Tidak Terlihat (2017)
 • Tonton Filem Tidak Terlihat Mereka (2017)
 • Sinopsis Filem Tidak Terlihat (2017)

  Saras adalah anak indigo yang dibesarkan sendiri oleh ibunya bernama Linda . Sejak kecil, Saras dapat melihat makhluk yang tidak kelihatan.

  Linda mempunyai perniagaan pastri untuk mencari nafkah untuk keluarganya. Selain Saras, Linda mempunyai seorang lagi anak bernama Laras yang merupakan adik perempuan Saras.

  Kerana sibuk dan jarang memberi perhatian kepada Saras, Linda tidak percaya dengan kemampuan Saras untuk melihat dan berkomunikasi dengan hantu.

  Ini menjadikan hubungan antara mereka berdua akrab. Pada usia 17 tahun, Saras sering dirasuki.

  Linda meminta adiknya yang merupakan ahli psikologi untuk berurusan dengan Saras. Namun, abangnya menolak dan mengatakan bahawa Linda harus menjadi ibu kandungnya yang harus menolong Saras.

  Suatu ketika, Saras dikunjungi oleh roh bernama Dinda yang meninggal dunia kerana dibuli oleh rakannya. Dia meminta agar Saras bercakap dengan ibu Dinda.

  Sebaliknya, hubungan Saras dan Linda menjadi semakin jauh ketika mereka berdua saling meluahkan rasa kecewa dan saling menyalahkan.

  Fakta Menarik Tentang Filem Tidak Terlihat (2017)

  Sekiranya anda tidak berminat untuk menonton filem Mereka yang tidak kelihatan, anda mesti membaca beberapa fakta menarik mengenai filem ini terlebih dahulu, geng.

  • Filem ini adalah filem seram pertama yang pernah dibintangi oleh pelakon Sophia Latjuba.

  • Kisah filem ini berdasarkan kisah benar. Dilaporkan, hantu itu sendiri menceritakan kisah hidupnya melalui perantara anak indigo, Frisly Balqis .

  • Terdapat 20 tambahan yang terlibat dalam filem ini. Anehnya, ketika menembak, ada 25 orang di ekstra.

  • Walaupun banyak penampakan hantu dilihat semasa penggambaran, tidak ada hantu hantu yang mengganggu proses pembuatan filem ini.

  Tonton Filem Tidak Terlihat Mereka (2017)

  TajukOrang Tidak Terlihat
  Menayangkan 11 Oktober 2017
  Jangka masa 1 jam 35 minit
  Pengarah Billy Christian
  Pelakon Estelle Linden, Sophia Latjuba, Bianca Hello
  Genre Seram
  Penarafan Tidak Terdapat (RottenTomatoes.com)


  7.4 / 10 (IMDb.com)

  Bagaimana, geng, pasti menarik dan sangat menakutkan, betul, filem ini? Sekiranya anda ingin menonton filem Invisible People, klik sahaja pautan di bawah.

  >>> Menonton Filem Tidak Terlihat (2017) <<<

  Demikianlah artikel Jaka mengenai filem seram Indonesia yang berjudul The Invisible People. Pasti mengerikan dan sangat mendebarkan, deh, geng.

  Apa lagi filem yang anda mahu tonton? Tulis jawapan anda di ruangan komen yang telah disediakan oleh Jaka, ya!

  Baca juga artikel mengenai Menonton Filem atau artikel menarik lain dari Prameswara Padmanaba

  Artikel Berkaitan