Cara Membeli Pakej Internet yang Murah dan Mudah di Android

Malas berjalan ke kaunter kredit untuk membeli pakej internet dan juga mahal. Gunakan cara membeli pakej internet murah untuk orang yang satu ini!

Membeli pakej internet bukanlah perkara yang sukar, kedai-kedai nadi menjamur di mana-mana sahaja. Tetapi, dengan membeli pakej internet yang murah dan mudah , inilah yang mungkin dicari oleh banyak orang.

Salah satu cara untuk membeli pakej internet dengan mudah adalah dengan mengunjungi laman pasar yang kini juga menjualnya. Tetapi adakah harganya murah ? Tidak semestinya tolong.

BACA JUGA
  • 9 Aplikasi Bebas Tol untuk Semua Pengendali Bukan Tipuan!
  • 10 perkara yang menyebabkan kredit anda habis tanpa menyedarinya
  • 10 Aplikasi & Permainan Penjanaan Kredit Percuma Terbaik & Terbaik, Cecair Dijamin!

Cara Membeli Pakej Internet yang Murah dan Mudah di Android

Kali ini, JalanTikus akan berkongsi cara untuk anda yang mencari pakej internet murah yang boleh anda beli di tangan anda. Dengan bantuan aplikasi, anda boleh membeli pakej internet murah melalui telefon Android anda .

Beli Pakej Internet Murah di Android melalui Aplikasi Ayopop

Salah satu aplikasi penjual kuota internet adalah Ayopop yang boleh anda muat turun di Google Play . Dengan aplikasi ini, sudah tentu anda tidak perlu lagi bersusah payah pergi ke kad kredit untuk membeli pakej atau kredit internet.

Selain praktikal, harga pakej internet di Ayopop juga agak murah. Sudah seperti itu, pakej yang anda beli juga akan masuk terus ke nombor anda semasa anda membeli dan ada ciri sembang langsung terus ke khidmat pelanggan.

DOWNLOAD Produktiviti Aplikasi PT Ayopop Teknologi Indonesia

Cara Membeli Pakej Internet Murah di Aplikasi Ayopop

Sekarang, setelah anda memuat turun aplikasi Ayopop untuk telefon bimbit Android anda melalui pautan ini, anda boleh meneruskan pendaftaran dan dapat membeli pakej internet yang anda mahukan. Berikut adalah langkah-langkahnya:

  • Klik Daftar untuk mendaftar sebagai ahli supaya anda dapat membeli kuota di Ayopop. Isi bidang yang telah disediakan mengikut arahan yang diminta. Nanti anda akan mendapat SMS yang mengandungi kod pendaftaran untuk mendaftarkan nombor anda .

  • Pilih Pakej Data jika anda ingin membeli pakej internet atau pilih Kredit jika anda ingin membeli kredit.

  • Masukkan nombor dan pilih pakej internet yang ingin anda beli.
  • Pilih kaedah pembayaran yang diingini. Dalam aplikasi Ayopop, ada berbagai metode pembayaran, seperti transfer bank, kad kredit, melalui outlet runcit, dan juga akaun maya . Pilih mengikut kehendak anda.

Pakej Internet Murah yang Disyorkan dalam Aplikasi Ayopop

Sekarang, selain menjual aplikasi dengan harga murah, Ayopop juga akan mengesyorkan pakej internet mana yang lebih menguntungkan untuk dibeli. Agar anda tidak keliru, JT akan berkongsi dengan anda pakej internet kos rendah yang disyorkan .

PengendaliPakej internetDiperolehiHarga
Telkomsel Kilat 10.5GB 3,5-4,5GB (Bergantung pada Zon) + 2GB (4G) + 5GB (HOOQ + VIU) IDR 97,600
XL XTRA Combo 5GB + 5GB YouTube + Telefon Percuma 5GB + 5GB YouTube + 20 Min. Telefon semua pengendali Rp.53.500
Indosat Kebebasan L 26GB 4GB + 8GB (4G) + 15GB (01: 00-06: 00) + Strim 4G Hidup IDR 90,000
3 (Tri) Kuota 12GB 4GB + 8GB (4G) Rp.58.500
AXIS Bronet 5GB 24 Jam 5GB 24 Jam Rp.58.500

Ciri Ayopop lain

Selain menjual pakej internet yang murah , ternyata anda juga dapat mencari ciri lain dalam aplikasi Ayopop, seperti membayar bil elektrik, membeli token elektrik, membayar BPJS, membeli voucher permainan, dan banyak lagi. Semuanya ada dalam satu aplikasi.

Di samping itu, anda juga boleh memuat turun invois dari transaksi yang telah anda lakukan. Oleh itu, anda boleh membuat pembukuan atau meminta pembayaran balik dari pejabat dengan menunjukkan bukti invoince anda.

Itulah kaedah praktikal untuk membeli pakej internet murah melalui telefon bimbit Android anda. Sekarang anda tidak perlu bersedih dan mati lagi ketika anda berada di tengah kuota dan tidak dapat tidur. Cukup beli dengan menggunakan aplikasi Android di telefon bimbit anda.

Artikel Berkaitan