7 Penyemak Imbas Paling Ringan Untuk Smartphone Android 512 MB RAM!

Daripada ingin tahu, lihat sahaja maklumat mengenai 7 penyemak imbas paling ringan untuk RAM 512MB berikut. Lihatlah!

Kadang kala penyemak imbas menjadi salah satu aplikasi yang menjadikan telefon bimbit kita perlahan . Itu semua tidak dapat dipisahkan dari fungsi penyemak imbas yang akan berusaha lebih jauh untuk mendapatkan sambungan internet. Namun, jangan salah jika semua penyemak imbas adalah penyebab utama telefon bimbit kami perlahan. Kerana, masih banyak penyemak imbas lain di luar sana yang ringan dan menjimatkan memori .

Selain menyimpan memori (dapat digunakan dengan lancar dalam RAM 512 MB ), penyemak imbas ini juga menjimatkan kuota bateri dan data. Anda yang kekurangan kuota tetapi ingin melayari dengan selesa dan cepat tidak perlu risau. Daripada ingin tahu, lihat sahaja maklumat mengenai 7 penyemak imbas paling ringan untuk RAM 512MB berikut. Lihatlah!

BACA JUGA
  • Cara Mengubah Penyemak Imbas menjadi MESIN MASA di Android
  • Cara Mengubah Paparan Penyemak Imbas Android Biarkan Anda Lebih Hadir
  • Mesti cuba! 9 Penyemak Imbas Alternatif Yang Boleh Mengalahkan Chrome

7 Penyemak Imbas Ringan Untuk Telefon Android RAM 512 MB!

1. Penyemak Imbas Web Puffin

Puffin agak ringan mengenai hak akses dan kuota data, dan itulah sebabnya Puffin adalah penyemak imbas paling ringan dan terpantas untuk Android. Puffin boleh didapati dalam dua versi, iaitu percuma dan berbayar, yang tentunya mengandungi kandungan yang lebih baik dan patut dibeli.

Di samping itu, Puffin juga menyokong pemain flash dan perlindungan awan yang sangat baik. Sekiranya anda mencari penyemak imbas yang sempurna, maka Puffin adalah jawapannya.

2. Penyemak Imbas Dolphin

Terdapat banyak sebab mengapa ramai pengguna telefon bimbit Android hari ini menggunakan Dolphin . Salah satunya ialah penampilan UI dan fungsinya juga agak lancar.

Di samping itu, Dolphin juga mempunyai kawalan paparan dan isyarat yang mudah yang memudahkan penggunaan dan pemahaman . Selain itu, Dolphin juga menyediakan ciri penyemakan imbas lengkap seperti Adblock, penyamaran penyamaran , dan Adobe Flash Player.

3. Opera Mini

Di Play Store , Opera Mini telah dimuat turun lebih dari 50 juta kali , menjadikannya salah satu penyemak imbas yang paling banyak digunakan di seluruh dunia. Terlebih lagi, Opera Mini mempunyai ciri penjimatan data yang luar biasa.

Sebenarnya, menonton video di Opera Mini akan menjimatkan lebih banyak kuota daripada penyemak imbas lain. Juga, pemuatan halaman yang cepat dan sebilangan kecil penggunaan memori adalah kelebihan lain.

4. Penyemak Imbas Web Maxthon

Maxton adalah penyemak imbas terbaik yang menggunakan ciri penyemakan imbas awan sehingga kuota yang dikeluarkan akan lebih sedikit dan pemuatan halaman menjadi lebih pantas berbanding penyemak imbas lain. Maxthon ditujukan untuk pengguna Android yang menginginkan penyemak imbas berprestasi tinggi , reka bentuk minimalis, tetapi tetap mesra pada CPU dan memori. Jika dibandingkan dengan Google Chrome, Maxthon mempunyai keupayaan untuk memuat turun halaman web 30% lebih cepat .

5. Penyemak Imbas Jeli

Jelly adalah penyemak imbas baru yang dikembangkan oleh pembangun LineageOS dan bukannya penyemak imbas AOSP yang usang . Penyemak imbas ini direka khas untuk telefon bimbit Android kelas rendah. Seperti kebanyakan penyemak imbas, Jelly menggunakan enjin WebView yang dibuat di Android dan sumber terbuka sepenuhnya, alias muat turun percuma.

Malangnya, penyemak imbas ini belum mempunyai banyak ciri, tetapi masih ringan di semua sisi, terutamanya RAM. Jika dibandingkan dengan penyemak imbas lain, Jelly menggunakan sistem multitasking pada tab seperti Google Chrome.

6. Penyemak Imbas Kilat

Lighting adalah penyemak imbas yang kurang terkenal, tetapi boleh dikatakan yang terbaik terutama bagi pemilik telefon bimbit. Penampilan penyemak imbas ini sangat mirip dengan Chrome , tetapi mempunyai lebih banyak pilihan penyesuaian.

Sama seperti Opera Mini, Lighting juga mempunyai mod susun atur mudah alih dan tablet . Di samping itu, terdapat juga beberapa tema yang dapat diterapkan untuk memberikan pengalaman melayari yang sedikit berbeza. Pencahayaan juga mempunyai banyak kelebihan , beberapa di antaranya adalah anda boleh menukar Ejen Pengguna dengan cara yang anda inginkan, mengaktifkan atau mematikan semua JavaScript , dan mematikan kuki .

7. Pautan Pautan

Flyperlink adalah penyemak imbas revolusioner yang dioptimumkan untuk multitasking pada peranti mudah alih. Penyemak imbas ini juga mempunyai ciri Tab Khusus seperti Google Chrome. Paparan spesifikasi ringkas dan mesra adalah kelebihan penyemak imbas yang dikembangkan oleh Flyperinc .

Selain itu, Flyperlink juga memungkinkan pengguna membuat penyesuaian peluasan . Sokongan seperti Adblock , pengalihan domain, dan aplikasi dan pemilihan teks adalah ciri lain yang menjadi andalan di Flyperlink.

Itulah 7 penyemak imbas paling ringan untuk telefon Android 512 MB RAM . Perlu diingat jika penyemak imbas di atas ringan dalam semua aspek, termasuk pemproses, RAM, dan juga data. Jadi, bagi anda yang suka melayari tetapi tidak mahu kehabisan data dengan cepat, maka 7 penyemak imbas di atas adalah pilihan terbaik. Semoga bermanfaat!

Artikel Berkaitan