Suka Menonton? Ini adalah 9 Pemain Video Android Terbaik yang Mesti Anda Miliki

Pada masa ini saya akan memberikan senarai pemain video / pemain video yang menyokong Android untuk memaparkan sari kata supaya anda dapat menonton dengan lebih selesa dan mudah difahami.

Sebagai alternatif untuk menonton filem di pawagam dan juga menjimatkan, pasti anda memuat turunnya dari internet bukan? Semasa menonton filem dari Android adakah anda pernah merasakan bahawa Pemain Video anda tidak sesuai untuk menonton filem?

Kali ini saya akan memberikan senarai pemain video Android yang sudah menyokong untuk menampilkan sari kata supaya anda dapat menonton dengan lebih selesa dan mudah difahami. Apa benda itu? Lihat artikel ini dengan lebih lanjut.

BACA JUGA
  • Cara Mudah Menonton Video 3D di Laptop
  • 6 Aplikasi Pemain Video Android VR Terbaik
  • Cara Membuat Video Stop Motion di Android dengan Mudah!

9 Pemain Video Android Terbaik yang Mesti Anda Miliki

1. Pemain AC3

Pemain Video Android ini mempunyai ciri standard seperti dapat memainkan pelbagai format video dan sari kata yang menyokong. Paparan yang ringkas dan mudah digunakan adalah penggunaan utama bagi anda yang tidak mahu menjadi rumit ketika bermain video.

2. Pemain BS

Aplikasi Pemain Video Android Pemain BS mungkin baru di telinga anda, tetapi aplikasi ini sudah memenuhi syarat untuk menjadi aplikasi pemutar video yang bagus untuk filem kerana mempunyai fitur standard seperti mendukung sari kata dan menyokong berbagai format video.

3. Pemain DX

Aplikasi Pemain Video Android DX Player mempunyai ciri-ciri standard seperti yang lain, cuma mempunyai ciri unik iaitu Kunci Aplikasi yang dapat mengunci video yang anda mahukan sehingga orang lain tidak dapat melihatnya. Aplikasi ini juga memiliki fitur untuk menyembunyikan video sehingga tidak muncul dan disembunyikan, dan juga mempunyai kelebihan bahawa kita dapat menyesuaikan suara bass atau treble dengan bebas.

4. Pemain GOM

Aplikasi pemain video GOM Player mungkin sering didengar di telinga kita, tetapi kadang-kadang menulis aplikasi ini tidak menggunakan abjad sehingga orang tidak mengenali aplikasi ini. Kelebihan aplikasi ini hampir sama dengan yang lain yang menyokong pelbagai format dan menyokong fail sari kata.

MUAT TURUN GOM Media Player Aplikasi Video & Audio Android

5. KMPlayer

Kelebihan aplikasi KMPlayer adalah bahawa ia menyokong banyak jenis fail video yang sangat lengkap sehingga fail yang kadang-kadang sukar dimainkan seperti WebM dapat dimainkan dalam aplikasi ini. Seperti aplikasi pemain video lain yang menyokong fail sari kata. Aplikasi ini sangat popular di kalangan pengguna untuk menonton filem atau video biasa.

6. Pemain MX

Aplikasi pemain video MX Player selain dapat memainkan pelbagai jenis format video dan sarikata sokongan, juga dapat memaparkan warna sari kata yang kadangkala menjadikan menonton lebih selesa. Aplikasi ini juga sangat ringan dan dapat memutar video dengan codec H.265 / High Efficiency Video Coding (HEVC) dengan lancar yang kini banyak digunakan untuk membuat video dengan ukuran kecil tetapi masih jelas gambarnya.

J2 Interaktif MUAT TURUN Aplikasi Video & Audio

7. Pemain Sebenar

Kelebihan aplikasi pemain video Android Real Player selain menyokong pelbagai format video dan sari kata, juga dapat mencari video dalam talian dari YouTube atau Bing. Aplikasi ini juga mempunyai kelebihan seperti dapat mengawal main balik ketika Android kita terkunci.

8. Pemain Video Sempurna

Seperti yang lain, aplikasi Video Player Perfect juga menyokong pelbagai format video dan sari kata. Tetapi aplikasi ini tidak kurang dari yang lain kerana aplikasi ini ringkas dan dapat memainkan video HD dengan lancar.

9. Pemain VLC

Aplikasi pemain video yang satu ini sememangnya tidak asing lagi bagi anda, terutamanya mereka yang sering menonton video di PC. Versi Android juga cukup baik untuk diandalkan dari segi memainkan video. Aplikasi ini mempunyai ciri-ciri utama seperti yang lain dan mempunyai kelebihan lain seperti dapat mengunci skrin sehingga tidak ada yang dapat mengganggu video yang ditonton, jadi menonton lebih selesa.

Aplikasi Video & Audio VideoLabs DOWNLOAD

Untuk mengetahui kelebihan lain, ada baiknya anda mencuba aplikasinya sendiri dan memberikan pendapat anda sendiri kerana pendapat orang kadang-kadang berbeza. Itu sahaja yang dapat saya katakan semoga bermanfaat. Jumpa lagi!

Artikel Berkaitan