Cara Mengambil Foto Unik dengan Aplikasi Kamera 3D Terbaik

Melalui aplikasi ini anda dapat mengambil gambar pegun dalam bentuk 3 dimensi yang jelas kelihatan lebih realistik dan semula jadi. Bagaimanapun, seronok menggunakan aplikasi kamera 3D yang disebut Kamera 3D Phogy.

Bagi sebilangan pengguna Android, mereka mesti mengambil foto dan kemudian mengeditnya dengan aplikasi penyuntingan foto. Bagaimana dengan aplikasi penyuntingan foto seperti Camera 360? Kalian juga mesti betul-betul mengenalnya?

Sekarang saya ingin berkongsi aplikasi yang tidak kurang hebatnya dengan aplikasi penyuntingan foto yang ada. Melalui aplikasi ini anda dapat mengambil gambar pegun dalam bentuk 3 dimensi yang jelas kelihatan lebih realistik dan semula jadi. Bagaimanapun, seronok menggunakan aplikasi kamera 3D yang disebut Kamera 3D Phogy . Aplikasi ini dapat mengambil gambar dan hasilnya dapat dilihat seperti foto 3D yang realistik dan pastinya sangat keren.

BACA JUGA
 • Cara Mudah Membuat Foto 3D Tanpa Photoshop
 • Jadikan Foto 3D Lebih Mudah dan PERCUMA dengan Aplikasi Android ini
 • Sejuk! Inilah Cara Membuat Foto 360 Derajat Dan Kirimkannya ke Facebook

Cara Mengambil Foto Unik dengan Aplikasi Kamera 3D Terbaik

Kelebihan Ciri Aplikasi Kamera 3D Phogy

 • Tidak memerlukan spesifikasi perkakasan khas pada Android
 • Boleh mengambil gambar unik dengan tangkapan 3D
 • Gambar boleh dikongsi secara langsung melalui e-mel dan perkhidmatan media sosial
 • Foto boleh dikongsi dengan format MP4 dan GIF berkualiti tinggi
 • Foto-foto yang telah 3D dapat digunakan sebagai kertas dinding langsung di Android

Cara menggunakan Kamera 3D Phogy

 1. Muat turun dan pasang aplikasi kamera 3D terbaik yang dipanggil Kamera 3D Phogy pada Android.
 2. Sekarang, buka aplikasi kamera 3D yang telah selesai dipasang pada telefon pintar anda.
 3. Pilih Take Phogy dan panduan akan muncul untuk mengambil gambar dengan cara yang disyorkan. Akhirnya pilih Mula untuk bersiap untuk mengambil gambar yang diinginkan.
 4. Kini tiba masanya untuk mengambil gambar 3D yang diinginkan dengan menekan butang yang muncul di layar kamera Android. Ambil gambar mengikut panduan yang diberikan sebelum ini.
 5. Selepas itu aplikasi akan memproses gambar yang telah diambil. Tunggu beberapa saat dan kemudian foto 3D yang muncul dapat dilihat dengan menggegarkan telefon pintar ke kiri dan kanan.

Aplikasi Android 3D Terbaik Serupa dengan Kamera 3D Phogy

Foto 3D Fyuse

Fyuse adalah aplikasi Android 3D terbaik yang juga memberikan fitur kepada penggunanya untuk mengambil gambar 3D, sama seperti aplikasi Phogy. Perbezaannya adalah, dalam aplikasi kamera 3D ini kita dapat berkongsi foto yang telah kita buat dengan pengguna lain di seluruh dunia.

Kamera 3D

Dengan aplikasi kamera 3D terbaik ini, anda dapat mengambil hingga 99 foto ke dalam satu set gambar 3D. Jumlah gambar maksimum bergantung pada jumlah memori yang ada pada peranti Android. Dengan aplikasi Kamera 3D , anda boleh membuat gambar 3D hingga 360 darjah.

Jadi, aplikasi kamera 3D mana yang akan anda pilih? Tuliskan di ruangan komen.

Artikel Berkaitan