Cara WhatsApp secara percuma tanpa had, Kuota & Aplikasi Percuma Dijamin!

Adakah anda mahu WA mendapat sumpahan percuma tanpa rasa takut kehabisan kredit? Datang dan lihat bagaimana WA percuma tanpa kuota dan aplikasi berikut!

WhatsApp (WA) adalah salah satu aplikasi chattingan terbaru dan terbaik yang digunakan hari ini. Ini dibuktikan dengan jumlah pengguna yang melebihi 100 juta orang.

Mulai dari pekerja pejabat, pelajar, ibu bapa, hingga kekasih menggunakannya secara rutin. Ciri praktikal dan ringkas adalah sebab utama mengapa WhatsApp begitu popular.

Selidiki kalibrasi, ternyata anda boleh menggunakan WA secara percuma, anda tahu! Macam mana boleh jadi? Sabar, Jaka akan menerangkan WA percuma sehala tanpa kuota dan bahkan tanpa aplikasi . Hanya tetapkan sekali, anda boleh WA-lakukan sesuka hati!

 • Cara WhatsApp / WA Percuma dengan Aplikasi
 • Cara WhatsApp / WA Percuma

  Sumber gambar: Techweez

  Dengan peretasan teknologi ini , anda tidak perlu bingung atau panik jika sembang WA anda tiba-tiba tidak ada pemeriksaan kerana kehabisan kuota. Anda boleh kandungan tanpa had WA tanpa terhalang oleh kos .

  Anda juga boleh menggunakan barisan WhatsApp MOD APK dengan ciri terbaik untuk mengalami pengalaman WA maksimum yang tidak anda dapati di aplikasi WA biasa, geng!

  Terdapat 2 kaedah WA percuma tanpa kuota yang boleh anda gunakan, iaitu tanpa menggunakan aplikasi apa pun dan menggunakan aplikasi pihak ketiga. Mana yang anda mahu pilih, ia kembali kepada anda. Mari lihat panduan di bawah!

  DISCLAIMER


  Di sini Jaka hanya memberikan informasi saja, ya! Aneka jenis bahaya maupun risiko yang timbul menjadi tanggung jawab pengguna 100%.

  Cara WhatsApp / WA Percuma Tanpa Aplikasi

  Pertama, Jaka akan memberitahu anda cara WA secara percuma tanpa aplikasi . Untuk panduan ini, kami akan menggunakan Nama Titik Akses (APN) sepenuhnya yang boleh anda konfigurasikan melalui tetapan pada telefon pintar anda.

  Kaedah WhatsApp / WA percuma tanpa kuota dan aplikasi ini hanya berlaku di penyedia tertentu, seperti Telkomsel, 3, Axis, dan XL. Daripada berlama-lama, berikut adalah panduan!

  Langkah - 1 : Sila pergi ke tetapan APN pada telefon pintar anda. Caranya, ketik Tetapan> Sambungan> Rangkaian Mudah Alih> Nama Titik Akses .

  Langkah - 2 : Selepas itu, untuk menambahkan APN baru, ketik Tambah . Untuk langkah seterusnya, sila tulis dan masukkan maklumat di bawah sesuai dengan penyedia yang anda gunakan.

  1. Pembekal Telkomsel

  Bagi anda yang menggunakan penyedia Telkomsel , anda boleh menggunakan panduan yang disediakan di bawah.

  MaklumatTelkomsel
  Nama percuma
  APN patibrn8
  Proksi 52.74.83.214
  Pelabuhan 80

  2. Penyedia XL

  Bagi anda yang menggunakan penyedia XL , anda boleh menggunakan panduan yang disediakan di bawah.

  MaklumatXL
  Nama percuma
  APN x terhad
  Proksi 202.152,240.50
  Pelabuhan 8080
  Nama pengguna (Biarkan kosong)
  Kata laluan (Biarkan kosong)
  Pelayan sembang.whatsapp.net

  3. Penyedia Paksi

  Bagi anda yang menggunakan penyedia Axis , anda boleh menggunakan panduan di bawah.

  MaklumatPaksi
  Nama percuma
  APN paksi
  Proksi 37,228,111,171
  Pelabuhan 80
  Nama pengguna (Biarkan kosong)
  Kata laluan (Biarkan kosong)
  Pelayan sembang.whatsapp.net

  4. Penyedia 3 (Tri)

  Bagi anda yang menggunakan penyedia 3 / Tri , anda boleh menggunakan panduan yang disediakan di bawah.

  Maklumat3
  Nama percuma
  APN GPRS 3
  Proksi 141.0.11.253
  Pelabuhan 8080/80
  Nama pengguna (Biarkan kosong)
  Kata laluan (Biarkan kosong)
  Pelayan sembang.whatsapp.net

  Langkah - 3 : Setelah itu, langkah seterusnya adalah menetapkan set APN sebagai APN lalai pada telefon pintar anda. Selesai! Anda boleh mencuba WA secara percuma.

  Sekadar maklumat, kaedah di atas tidak semestinya berjaya digunakan untuk semua telefon pintar ya, geng. Di samping itu, Jaka juga tidak mendorong anda untuk menggunakannya, kerana kaedah ini akan sangat merugikan penyedia yang berkenaan.

  Cara WhatsApp / WA Percuma dengan Aplikasi

  Sekiranya kaedah di atas tidak berfungsi, anda tidak boleh tidak perlu menggunakan aplikasi pihak ketiga, geng. Kaedah WA percuma ini dapat digunakan oleh semua penyedia, seperti Indosat, Telkomsel, XL, Axis, hingga 3.

  Di sini, Jaka akan menggunakan aplikasi bernama AnonyTun . Aplikasi ini juga boleh anda gunakan untuk melayari internet secara percuma , anda tahu! Daripada berlama-lama, berikut adalah langkah-langkahnya!

  Langkah - 1 : Sila muat turun aplikasi AnonyTun di Google Play. Daripada rumit, Jaka telah memberikan aplikasi di bawah. Sila muat turun dengan segera!

  Apps Utilities Art Of Tunnel MUAT TURUN

  Langkah - 2 : Setelah memasuki aplikasi, ketuk menu Tetapan Stealth di kanan atas. Seterusnya, sesuaikan tetapan dalam urutan berikut!

  1 . Hidupkan / ketik AKTIF pada butang Hidup / Mati Stealth Tunnel .

  2 . Kemudian di bahagian Connection Protocol , sila pilih TCP .

  3 . Nanti di bahagian Connection Port akan menulis 8080 nombor secara automatik. Biarkan sahaja.

  4 . Sila hidupkan / ketuk butang TCP / HTTP Header Custom . Ini adalah yang paling penting, jadi anda mesti melakukannya.

  Langkah - 3 : Kemudian setelah anda menghidupkan / mengetuk butang TCP / HTTP Header Custom , butang Edit Header TCP / HTTP Custom akan diaktifkan secara automatik.

  Fungsi butang ini adalah untuk mempercepat sambungan internet pada telefon pintar anda. Ketik butang, kemudian sesuaikan tetapan dalam urutan berikut!

  1 . Untuk URL / Host, sudah ada alamat bertulis m.facebook.com . Biarkan sahaja.

  2 . Di bahagian Kaedah Permintaan , anda boleh memilih Dapatkan atau Kirim .

  3 . Untuk Kaedah Suntikan , pilih Normal .

  4 . Tinggalkan Kaedah Pertanyaan , jangan periksa apa-apa.

  5 . Di bahagian Extra Headers, periksa Keep Alive .

  Langkah - 4 : Selepas tetapannya sama seperti yang ditulis Jaka di atas, ketik Buat . Nanti hasilnya akan muncul seperti di bawah!

  Sekiranya ada, ketik Simpan , kemudian ketuk Simpan lagi.

  Langkah - 5 : Sekarang, telefon pintar anda kini boleh digunakan untuk menghantar mesej WhatsApp secara percuma. Untuk melakukan ini, kembali ke halaman pertama AnonyTun, kemudian ketik butang Connect .

  Selesai! Itulah cara WA percuma boleh digunakan di telefon bimbit anda. Tetapi sekali lagi Jaka mengingatkan anda, kaedah ini hanya dibenarkan untuk anda gunakan semasa kecemasan, ok!

  Itulah kaedah WhatsApp / WA percuma yang boleh anda gunakan di telefon pintar anda. Bagaimana, sangat mudah bukan? Sekiranya anda mempunyai cara lain, anda boleh menulisnya di ruangan komen di bawah. Ikuti penulisan Jaka yang selebihnya!

  Baca juga artikel mengenai Tech Hack atau artikel menarik lain dari Diptya .

  Artikel Berkaitan