9 telefon bimbit terbaik yang akan dikeluarkan sehingga akhir tahun 2019, patut ditunggu-tunggu!

Tidak sabar untuk membeli telefon pintar baru? Baiklah, geng. Beberapa telefon pintar canggih yang akan dikeluarkan hingga akhir 2019 dijamin akan membuat anda tergoda

Bercakap mengenai trend telefon pintar, ia tidak akan berhenti. Selalu ada trend baru atau ciri canggih yang akan dikeluarkan oleh pengeluar.

Budaya masyarakat moden dan konsumtif mempengaruhi corak membeli-belah kita sekarang. Apabila ada telefon pintar keluaran baru, pasti kita akan memikirkan untuk membeli.

Makan .., sabar, geng. Masih banyak, anda tahu, telefon pintar yang akan dilancarkan sehingga akhir 2019. Tidak percaya? Lihat artikel Jaka berikut, ya!

 • Telefon Asus ROG 2
 • Samsung Galaxy Lipat
 • Nokia 9.1 PureView
 • Huawei Mate X
 • Siri OnePlus 7T
 • Xiaomi Mi Mix 4
 • Siri Google Pixel 4
 • Realme 5 Series
 • 9 telefon pintar terbaik yang akan dikeluarkan sehingga akhir tahun 2019

  Semua pengeluar telefon pintar sentiasa bersaing untuk mempersembahkan reka bentuk dan ciri yang paling canggih. Pada masa ini, inovasi yang sedang dilakukan oleh pengeluar adalah sambungan 5G dan telefon pintar lipat.

  Beberapa telefon pintar baru yang akan dilancarkan hingga akhir 2019 telah mempersiapkan diri untuk menyambut teknologi baru dan semakin canggih.

  Berikut adalah 9 telefon pintar canggih yang akan dilancarkan sehingga akhir 2019 . Lihatlah!

  1. iPhone 11 Series

  Seperti biasa, iPhone mengeluarkan perdana utamanya tahun ini bertajuk iPhone 11 . Bukan hanya satu varian, ada 3 iPhone baru, iaitu iPhone 11 , iPhone 11 Pro , dan iPhone 11 Pro Max .

  Walaupun mempunyai nama yang berbeza, tetapi ciri-ciri yang ditawarkan juga tidak jauh berbeza, geng. Hanya saiz dan bilangan kamera yang berbeza,

  Harga iPhone 11 bermula dari AS $ 699 , atau sekitar 10 juta di Amerika Syarikat. Namun, ketika memasuki Indonesia, ia boleh berlipat ganda, geng. Netizen juga membuat meme yang menyindir reka bentuk iPhone 11.

  Dengan membawa pemproses Bionic A13 , Apple menjanjikan prestasi yang lebih pantas dan pastinya menjimatkan bateri.

  iPhone 11 baru sahaja dilancarkan di Amerika pada 11 September semalam. Mari tunggu sehingga pembebasan rasmi di Indonesia, geng.

  2. Telefon Asus ROG 2

  Tidak lama dahulu, Asus mengumumkan telefon pintar permainan utama mereka, Asus ROG Phone 2 . Dilaporkan, telefon pintar ini akan dilancarkan secara global pada bulan Oktober.

  Telefon pintar ini dilengkapi dengan chipset Snapdragon 855 , RAM 12GB , memori dalaman 512GB , dan kapasiti bateri 6000 mAh . Dijamin bermain permainan lebih berpuas hati.

  Bukan itu sahaja, geng. Agar ia tidak cepat panas ketika bermain permainan berat, telefon bimbit ini juga dilengkapi dengan aksesori kipas penyejuk yang dapat dipasang di bahagian belakang telefon bimbit.

  3. Samsung Galaxy Lipat

  Setelah sebelumnya gagal, Samsung kini telah mengemas kini konsep telefon pintar skrin lipat terbarunya, Samsung Galaxy Fold.

  Pada versi awal, ada masalah serius di mana lapisan pelindung skrin dengan mudah dikeluarkan sehingga dapat merosakkan komponen penting dalam telefon bimbit ini.

  Walaupun begitu, Samsung berjanji bahawa tidak ada masalah yang akan muncul di telefon bimbit baru mereka. Samsung Galaxy Fold dilaporkan akan meluncur ke seluruh dunia dari pertengahan hingga akhir September 2019.

  4. Nokia 9.1 PureView

  Nokia 9.1 PureView adalah peningkatan dari Nokia Flagship yang dirilis tahun sebelumnya, Nokia 9 PureView. HP ini cukup menarik kerana kameranya yang unik.

  Walaupun bentuknya tidak jauh berbeza dengan siri sebelumnya, Nokia 9.1 PureView kini dilengkapi dengan pemproses Qualcomm terbaru, Snapdragon 855 .

  Telefon ini juga telah disediakan untuk menggunakan sambungan 5G , geng. Walaupun pelepasan ditangguhkan, nampaknya telefon ini akan dilancarkan secara rasmi pada Oktober 2019.

  5. Huawei Mate X

  Tidak boleh kalah oleh Samsung, Huawei juga akan mengeluarkan telefon pintar skrin lipatan dipanggil Huawei Mate X . Namun, telefon bimbit ini tidak mempunyai masalah yang sama dengan geng Samsung Galaxy Fold.

  Dikuasakan oleh pemproses terbaru mereka, Kirin 990 dan juga dilengkapi dengan kamera ToF tambahan , Huawei Mate X menjadi salah satu produk unggulan Huawei pada tahun 2019.

  Walaupun tidak jelas apakah ia akan dilancarkan secara rasmi di Indonesia atau tidak, telefon bimbit ini dirancang untuk dijual mulai November 2019.

  Sekiranya anda tidak memasukkannya secara rasmi, membeli BM boleh menjadi pilihan memandangkan peraturan penyekat yang tidak jelas dengan IMEI.

  6. Siri OnePlus 7T

  OnePlus 7T Series adalah pengganti OnePlus 7 pada tahun 2019. Walaupun begitu, tidak ada perubahan reka bentuk antara dua siri HP Flagship yang dihasilkan oleh OnePlus.

  OnePlus 7T akan menggunakan layar tanpa kedudukan sehingga menggunakan teknologi kamera pop up. Selain itu, HP ini juga akan dilengkapi dengan pemproses Snapdragon 855 plus yang paling canggih .

  OnePlus 7T akan dikeluarkan dalam 2 varian iaitu versi biasa dan juga versi Pro . Berdasarkan kebocoran di internet, telefon bimbit ini kemungkinan akan dilancarkan pada akhir tahun 2019.

  7. Xiaomi Mi Mix 4

  Tidak seperti pengeluar telefon pintar lain, Xiaomi tahun ini jarang mengeluarkan telefon bimbit terbaru. Walau bagaimanapun, telefon pintar Xiaomi terbaru sangat sesuai untuk anda nantikan.

  Xiaomi Mi Mix 4 adalah siri HP premium Xiaomi yang akan membawa reka bentuk skrin baru, iaitu Waterfall Screen. Siri Xiaomi Mi Mix sememangnya terkenal dengan rekaan premium dan revolusioner, geng.

  Dilaporkan HP ini akan membawa 4 kamera belakang dengan resolusi 100 MP . Telefon bimbit ini dengan badan seramik akan dikuasakan oleh pemproses Qualcomm Snapdragon 855 Plus , RAM hingga 12GB dan memori dalaman 1TB .

  8. Siri Google Pixel 4

  Tidak mahu ketinggalan jenama lain, Google juga akan mengeluarkan 2 varian telefon pintarnya dalam masa terdekat. Google Pixel 4 & Pixel 4 XL kemungkinan akan dilancarkan Oktober depan.

  Berdasarkan kebocoran, kedua-dua telefon bimbit dari Google akan membawa kamera dengan modul kotak seperti iPhone 11 di bahagian belakang. Selain itu, telefon bimbit ini juga menggunakan sensor cap jari di skrin.

  Google memperkenalkan 2 ciri baru dalam siri Pixel 4 iaitu Motion Sense dan Face Unlock . Ciri Motion Sense membolehkan anda memberikan arahan kepada HP melalui gerakan tangan.

  9. Seri Realme 5

  Sub-jenama dari Oppo ini akan mengeluarkan telefon pintar utama mereka pada bulan September ini. Realme 5 & Realme 5 Pro akan menjadi entri terbaik di kelasnya.

  Bagaimana tidak, kedua-dua varian ini dilengkapi dengan 4 kamera dengan resolusi utama 48 megapiksel , geng. Setakat ini, kualiti kamera Realme tidak pernah mengecewakan.

  Kedua-dua telefon ini telah menggunakan teknologi VOOC Flash Charge 3.0 yang dapat mengecas 55% hanya dalam 30 minit. A 5000 mAh bateri dijamin untuk membuat multimedia mengalami lebih menyeronokkan.

  Demikianlah artikel Jaka mengenai 9 telefon pintar terbaik yang akan dikeluarkan hingga akhir 2019. Apa khabar, geng? Adakah anda akan membeli telefon bimbit kecil di atas?

  Jumpa di artikel Jaka seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai Telefon Pintar atau artikel menarik lain dari Padmanaba Prameswara

  Artikel Berkaitan