Cara Mengaktifkan Ciri Kamera Detektor Haba di Android

Kamera mempunyai beberapa ciri menarik, salah satunya adalah kamera pengesanan haba. Dapat digunakan dengan mudah, ini adalah cara mengaktifkan fitur kamera pengesanan haba di Android.

Teknologi kamera terus berkembang, salah satunya adalah kamera pengesan haba. Dengan menggunakan ciri ini, anda dapat melakukan pelbagai perkara. Bermula dari mengesan panas badan, mengetahui suhu persekitaran atau hanya untuk bersenang-senang.

Dengan menggunakan telefon pintar Android, tidak mustahil anda dapat menikmati ciri-ciri canggih yang satu ini. Bersenjata dengan aplikasi yang keren, berikut adalah cara mengaktifkan ciri kamera pengesanan haba di Android .

BACA JUGA
  • Cara Membuat Kamera Telefon Pintar Canggih seperti Kamera Tanpa Cermin
  • Kamera Digital vs Kamera Telefon Pintar; Mana yang lebih baik?
  • 7 Aplikasi Kamera Lutsinar untuk Android, Bolehkah Anda Betul?

Cara Mengaktifkan Ciri Kamera Detektor Haba di Android

Untuk dapat mengaktifkan ciri kamera pengesan haba, anda mesti memasang aplikasi Thermal Camera Simulated . Melalui aplikasi ini anda dapat mencipta kesan seolah-olah menggunakan teknologi canggih ini. Ingin tahu bagaimana caranya?

  • Kali pertama anda perlu lakukan ialah memuat turun aplikasi Thermal Camera Simulated dari CIBERDROIX yang tersedia secara percuma di Google Play Store.
CIBERDROIX MUAT TURUN Aplikasi Foto & Pengimejan
  • Kemudian anda boleh membuka aplikasi Thermal Camera Simulated yang sudah terpasang. Apabila anda mula membuka, cukup pilih butang Mula Aplikasi di bahagian atas skrin untuk pergi langsung ke paparan utama aplikasi.
  • Maka anda hanya perlu mengaktifkan kebenaran untuk memberi kamera akses ke aplikasi ini.
  • Sekarang anda boleh bermain dengan aplikasi Thermal Camera Simulated. Untuk mengawalnya, anda boleh menggunakan butang di bahagian bawah skrin . Di sebelah kiri terdapat butang hidup / mati, flash dan aktifkan penanda. Di sebelah kanan anda boleh menyesuaikan intensiti kamera pengesan haba yang anda mahukan.
  • Akhirnya anda juga dapat mengambil gambar dengan mengetuk ikon kamera di bahagian atas. Untuk melihat hasilnya, ketik ikon folder lelaki.

Sekarang itulah cara mengaktifkan fitur kamera pengesan panas di Android dengan menggunakan aplikasi Termal Kamera Simulasi. Oleh itu, anda boleh menunjukkan kepada rakan anda dengan aplikasi hiburan yang satu ini. Semoga berjaya semua!

Baca juga artikel mengenai Kamera atau artikel menarik lain dari Satria Aji Purwoko .

Artikel Berkaitan