Tonton Filem Rasuk 2 (2019) | Kuliah Perubatan Bertema Seram

Adakah anda ingin menonton filem seram buatan Indonesia yang mempunyai tema yang unik? Ayuh, tonton filem penuh Rasuk 2 (2019) di sini!

Pembuat filem seram nampaknya tidak pernah kehabisan idea. Dengan perkembangan zaman, apa sahaja dapat dijadikan bahan.

Begitu juga dengan filem pawagam Indonesia terbaru, berjudul Rasuk 2 . Filem seram domestik ini dibintangi oleh pelakon Nikita Willy .

Sebelum menonton filem Rasuk 2 di pawagam, ada baiknya anda membaca artikel ini sehingga anda mengetahui garis besar filem yang satu ini.

 • Fakta Menarik mengenai Filem Rasuk 2 (2019)
 • Tonton Filem Rasuk 2 (2019) Filem Penuh
 • Sinopsis Filem Filem Rasuk 2 (2019)

  Isabella (Nikita Willy) adalah pelajar perubatan yang menjalani koas. Namun, dia agak ragu-ragu kerana kemampuan pancaindera keenamnya.

  Kemampuannya membolehkannya melihat arwah. Lebih buruk lagi, dia ditugaskan untuk menjaga bilik mayat di hospital.

  Dia yang pada awalnya mengabaikan kemampuan ini kemudian berubah setelah Isabella dan rakan-rakannya membedah mayat seorang wanita misteri.

  Mayat itu kemudian mengikutinya ke mana sahaja dia pergi. Roh itu bahkan berusaha memilikinya untuk mendapatkan pertolongan.

  Gangguan ini memberi kesan kepada kehidupan dan kajian peribadi Isabella. Satu-satunya yang dapat memahami keadaannya adalah abangnya.

  Sebaliknya, Isabella juga bertemu dengan seorang lelaki bernama Radja (Achmad Megantara) . Dia jatuh cinta padanya kerana Radja dapat memahami kekuatannya.

  Bagaimana kesinambungan kisah Isabell yang terus menerus diganas oleh hantu wanita itu tanpa identiti?

  Fakta Menarik mengenai Filem Rasuk 2 (2019)

  Sekiranya anda tidak berminat menonton Rasuk 2, mungkin beberapa fakta menarik ini akan mengubah pandangan anda, geng.

  • Tidak hanya bergantung pada jumpscare, filem Rasuk 2 juga mempunyai kesan bunyi yang dijamin akan membuat anda terkejut dari tempat duduk anda.

  • Pada awalnya, watak utama filem ini akan dilakonkan oleh Shandy Aulia . Namun, akhirnya ia digantikan oleh Nikita Willy.

  • Filem Rasuk 2 juga mempunyai cameo dari bintang terkenal Indonesia, anda tahu. Sebenarnya, ada cameo yang akan memberikan jawapan kepada teka-teki.

  • Filem ini mempunyai konflik yang agak membingungkan. Mungkin anda akan mudah memahami jika anda anak indigo atau pelajar perubatan.

  • Filem Rasuk 2 adalah filem oleh Risa Saraswati , pengarang novel dan filem Danur yang berdasarkan kisah benar tentang dirinya.

  Tonton Filem Rasuk 2 (2019) Filem Penuh

  MaklumatRasuk 2
  Ulasan (Bilangan pengulas) TBA
  Jangka masa 1 jam 35 minit
  Genre Seram
  Tarikh Tayangan 2 Januari 2020
  Pengarah Rizal Mantovani
  Pemain Nikita Willy


  Asri Welas

  Sekiranya anda berminat untuk menonton Rasuk 2 di pawagam, anda boleh mengklik pautan di bawah untuk mengetahui waktu tayangan dan teater mana yang memainkan filem ini.

  >>> Tonton Filem Rasuk 2 (2019) Filem Penuh <<<

  Filem Rasuk 2 sangat sesuai untuk anda tonton untuk membuka tahun baru 2020. Kita juga diminta untuk menghargai pembuat filem domestik, geng.

  Jumpa anda dalam artikel menarik yang lain, Jaka. Jangan lupa tinggalkan komen atau cadangan di ruangan yang ada, geng.

  Baca juga artikel mengenai Filem atau artikel menarik lain dari Padmanaba Prameswara

  Artikel Berkaitan