Tonton Filem Critical Eleven (2017) | Kisah Cinta Yang Membuat Anda Baper!

Ingin menonton drama romantis Critical Eleven? Anda boleh menontonnya di sini yang anda tahu! (Filem penuh)

Dalam dunia penerbangan, istilah kritikal sebelas diketahui, yang merupakan sebelas minit paling penting dalam pesawat, tiga minit selepas berlepas dan lapan minit sebelum mendarat.

Diadaptasi dari sebuah novel dengan tajuk yang serupa, istilah flight kemudiannya diterapkan pada hubungan sesama manusia melalui filem Critical Eleven , the gang.

Dalam filem ini, sebelas kritikal ditafsirkan sebagai 3 minit awal untuk membuat kesan pertama pada hubungan sesama manusia dan 8 minit terakhir adalah momen penentu kesinambungan hubungan.

Lalu, bagaimana istilah ini disajikan dalam jalan cerita dalam filem Critical Eleven? Mari, lihat sinopsis penuh di bawah.

 • Fakta Menarik Sebelas Filem Kritikal
 • Tonton Filem Sebelas Kritikal
 • Sinopsis Filem Critical Eleven

  Dibintangi oleh pelakon dan pelakon utama, filem Critical Eleven mengisahkan tentang hubungan Anya Baskoro (Adinia Wirasti ) dan Ale Risjad (Reza Rahdian) .

  Bertemu dalam penerbangan dari Jakarta ke Sydney, Anya dan Ale akhirnya membawa kisah cinta mereka ke tahap yang lebih serius, iaitu perkahwinan.

  Setelah berkahwin, kedua-duanya memutuskan untuk pindah ke New York kerana tuntutan pekerjaan Ale.

  Pada awalnya, kehidupan Anya dan Ale berjalan dengan lancar dan selalunya sikap romantis keluar dari mereka berdua.

  Perubahan kemudian berlaku ketika Anya hamil dan Ale menjadi sangat melindungi isterinya. Dari situ berlaku sedikit kekecohan di antara keduanya.

  Kemuncaknya, ketika Ale meminta Anya untuk kembali ke Jakarta kerana dia tidak mahu meninggalkan isterinya sendirian di apartmen ketika dia harus bekerja di rig selama berminggu-minggu.

  Sehingga suatu hari, Anya mengalami kemalangan yang menyebabkan dia keguguran dan Ale sepertinya menyalahkan isterinya kerana tidak mematuhi permintaannya.

  Lalu, bagaimana kedua kisah cinta itu berterusan? Adakah Ale dan Anya akan menyerah dalam kemarahan atau menyembuhkan luka mereka dan mengikat kembali cinta mereka?

  Fakta Menarik Sebelas Filem Kritikal

  Menjadi salah satu filem Indonesia yang mengangkat kisah cinta pasangan suami isteri, filem Critical Eleven tentunya menyimpan banyak fakta menarik, geng.

  Ingin tahu apakah fakta menarik ini? Berikut adalah beberapa fakta menarik di sebalik proses produksi filem Critical Eleven.

  • Filem Critical Eleven berdasarkan novel terlaris karya Ika Natassa dengan judul serupa yang terjual sehingga 1,11 naskhah dalam masa kurang dari 11 minit.

  • Penggambaran dilakukan di tiga lokasi yang berbeda, yaitu New York, Lamongan, dan Jakarta.

  • Critical Eleven menjadi filem ketiga Reza Rahadian dan Adinia Wirasti digandingkan sebagai kekasih.

  • Selain dibintangi pemain senior yang berpengalaman, ada juga beberapa pendatang baru seperti Refal Hady, Aci Resti, dan Anggika Bolsterli.

  Tonton Filem Sebelas Kritikal

  MaklumatSebelas Kritikal
  Ulasan (Bilangan pengulas) 7.3 (500)
  Jangka masa 2 jam 15 minit
  Genre Drama
  Tarikh Tayangan 10 Mei 2017
  Pengarah Robert Ronny


  Monty Tiwa

  Pemain Reza Rahadian


  Hannah Al Rashid

  Kimia yang kuat yang terjalin antara Reza Rahadian dan Adinia Wirasti dalam filem itu nampaknya berjaya menjadikan penonton baper, geng.

  Nah, bagi anda yang ingin tahu kisah penuh filem ini, anda boleh menonton filem Critical Eleven di sini.

  Itu adalah sinopsis dan beberapa fakta menarik mengenai drama romantis Critical Eleven, kumpulan itu.

  Apa lagi filem menarik yang anda mahu tonton? Tulis jawapannya di bahagian komen di bawah, ya!

  Baca juga artikel mengenai Menonton Filem atau artikel menarik lain dari Shelda Audita .

  Artikel Berkaitan