10 Aplikasi Kalkulator Android Terbaik untuk Pelajar Perakaunan

Ingin belajar perakaunan atau matematik? Jangan risau, anda boleh menggunakan aplikasi kalkulator Android untuk mengira semua masalah.

Seperti yang anda ketahui, menggunakan telefon pintar Android bukan hanya untuk berkomunikasi, anda boleh menggunakannya untuk aktiviti lain untuk memudahkan anda belajar dan bekerja. Salah satunya adalah dengan memiliki aplikasi kalkulator Android .

Betul, jangan sesekali membazirkan telefon pintar Android hanya untuk media sosial, berbual, atau aktiviti yang kurang berguna. Anda boleh menggunakannya untuk sesuatu yang jauh lebih menguntungkan. Melalui artikel ini, Jaka membentangkan 10 aplikasi kalkulator Android yang dapat digunakan untuk pelajar perakaunan .

BACA JUGA
  • 10 Aplikasi Android Terbaik Untuk Pelajar Yang Belajar Aktif!
  • 8 Laptop Terbaik Di Bawah 5 Juta Untuk Pelajar
  • Permohonan Khas Untuk Pelajar Malas Mengambil Catatan Belajar

10 Aplikasi Kalkulator Android untuk Pelajar Perakaunan

1. Kalkulator Plus

Aplikasi Calculator Plus adalah aplikasi yang sangat serupa dengan kalkulator konvensional pada umumnya. Anda boleh melakukan pengiraan menggunakan aplikasi Android ini. Ciri-cirinya juga serupa dengan kalkulator digital tradisional.

2. Kalkulator MyScript

Kadang kala, semasa anda serius menjalankan tugas perakaunan, anda mesti malas mengambil telefon pintar anda hanya untuk menggunakan kalkulator. Oleh itu, MyScript Calculator hanya boleh digunakan dengan menulis nombor menggunakan jari atau pen stylus. Menarik kan?

3. Kalkulator Google

Produk Google yang boleh anda gunakan untuk mengira nombor adalah Kalkulator Google . Aplikasi kalkulator Android ini tersedia di hampir semua telefon pintar yang menjalankan sistem operasi Android. Namun, anda tidak boleh bergantung pada aplikasi ini untuk tugas berat, kerana fitur yang disajikan hanya berisi fitur standar.

4. Kalkulator ++

Aplikasi Kalkulator ++ adalah aplikasi kalkulator yang direka untuk telefon pintar Android. Antara muka paparan yang disajikan tidak jauh berbeza dengan Kalkulator Google. Aplikasi ini mempunyai dua mod kalkulator, iaitu Standard dan Mode .

5. Kalkulator - penukar unit

Sekiranya anda mengharapkan aplikasinya baik, anda tidak boleh menggunakan Kalkulator - penukar unit . Namun, untuk penggunaan yang mudah dan antara muka yang mudah, anda boleh menggunakan aplikasi ini yang dibuat oleh ASUS. Berminat?

6. Kalkulator Bergaya CALCU Percuma

Adakah anda mencari kalkulator yang mempunyai banyak ciri? Tepat, CALCU Stylish Calculator Free adalah jawapannya. Untuk pelajar perakaunan seperti anda, anda boleh memuat turun aplikasi ini dan menyesuaikan penampilannya. Sebenarnya, ia boleh dibuat terang, jadi saya tidak bosan.

7. Satu ++

Aplikasi kalkulator Android untuk pelajar perakaunan atau pelajar sekolah berikutnya adalah One ++ . Aplikasi ini akan membolehkan anda mengakses ciri menarik yang mengandungi formula di dalamnya untuk menyelesaikan masalah matematik dan perakaunan yang melanda otak anda.

8. GeoGebra

Siapa di antara anda yang masih merupakan pelajar sekolah menengah dan dikekang oleh masalah matematik di sekitar carta dan rajah? Baiklah, untuk membantu menyelesaikan masalah ini, anda boleh menggunakan aplikasi GeoGebra . Kerana, anda di sini dapat mempelajari kalkulus, statistik, geometri, dan aljabar. Menarik ya?

9. CalcNote

Hai pelajar perakaunan! Adakah anda sering menghadapi masalah dalam menyelesaikan masalah? Anda mesti menggunakan aplikasi kalulator untuk Android yang disebut CalcNote . Kenapa? Kerana, aplikasi ini adalah aplikasi Android terbaik yang dapat anda gunakan. Anda dapat melihat semua entri dan pengiraan jika anda melakukan kesalahan, dan anda boleh memperbaikinya bila-bila masa yang anda mahukan.

10. CalcTape

CalcTape adalah aplikasi kalkulator yang mempunyai antara muka seperti Notepad. Aplikasi ini sesuai untuk masalah matematik dan perakaunan di mana anda dapat memeriksa pengiraan anda dalam masa nyata. Sebenarnya, anda boleh menyesuaikan susunan butang mengikut keinginan anda.

Sekarang ini adalah 10 aplikasi kalkulator Android terbaik untuk pelajar perakaunan dan masalah matematik yang menyukarkan hidup anda. Aplikasi Android yang mana untuk pelajar seperti pengiraan yang anda suka? Berikan jawapan anda di ruangan komen di bawah ya.

Artikel Berkaitan