8 Kaedah Paling Unik untuk MENGHUBUNGI UJIAN pada BBM anda

BBM yang hanya mengandungi mesej "maaf TC" sering terasa menjengkelkan. Nah, kali ini Jaka ingin memberitahu anda Trik BBM agar Ujian Kontak tidak terasa menjengkelkan.

Sekiranya anda menggunakan aplikasi BlackBerry Messenger , anda mesti biasa dengan istilah Test Contact, aka TC . Yep, TC atau Test Contact dilakukan dengan menghantar mesej siaran kepada semua rakan yang berada dalam kenalan BBM, untuk mengetahui apakah ada kenalan yang tidak lagi aktif atau perlu dijemput semula. Tetapi sayangnya, siaran BBM yang hanya mengandungi mesej "TC", "maaf TC", atau "ujian hubungan" sering mengganggu. Nah, kali ini Jaka ingin memberitahu anda Trik BBM agar Ujian Kontak tidak terasa menjengkelkan.

BACA JUGA
  • 10 Fungsi PING dalam BBM yang Tentunya Anda Tidak Tahu!
  • Cara Membaca Mesej BBM Tanpa Memberi Bacaan Kepada Pengirim
  • Cara membuat BBM DP bergerak tanpa aplikasi dan perisian sendiri

Pada asasnya, semasa melakukan ujian kenalan, kami menghantar mesej yang sama kepada semua rakan yang berada dalam kenalan BBM kami. Apa yang menjengkelkan ialah apabila mesej yang dihantar hanya mengandungi "maaf TC". Anda tahu, ada berjuta-juta pengguna BBM di luar sana yang teruja ketika mereka menerima pemberitahuan mesej BBM, tetapi ketika dibuka hanya ada kontak percubaan. Bolehkah anda bayangkan betapa pedihnya hati mereka? Oleh itu, dalam artikel ini, Jaka ingin memberi anda petua untuk membuat pesanan siaran agar hubungan ujian tidak terasa mengganggu.

8 Jenis Mesej Siaran Sehingga Kenalan Uji Tidak Merasa Sedih

1. Kata-kata Galakan dan Motivasi

Daripada hanya mengatakan "maaf TC", lebih baik anda mengirim kata-kata semangat dan motivasi . Siapa tahu, jika rakan anda "down", maka anda akan lebih terdorong untuk menjalani kehidupan setelah menerima siaran BBM yang mengandungi ayat motivasi dari anda.

2. Kata Pemuja

Hampir seperti ayat motivasi, kata-kata yang mengandungi refleksi juga sesuai digunakan sebagai mesej siaran ketika anda melakukan ujian hubungan. Dengan kata-kata renungan ini, anda mungkin dapat membangunkan rakan anda yang kecewa dalam hidupnya, sehingga dia lebih sabar dan bersyukur.

3. Cerita lucu dan lucu

Di tengah aktiviti yang sengit, pasti semua orang memerlukan hiburan untuk melupakan semua masalah mereka seketika. Nah, cerita lucu dan lucu yang dihantar melalui BBM boleh membawa senyuman, anda tahu! Cuba cari cerita yang benar-benar lucu dan tidak gemar dihantar sebagai mesej siaran ketika dihubungi. Dijamin, tidak ada yang akan merasa terganggu dengan pesanan itu.

4. Maklumat Penting

Maklumat penting yang dimaksudkan oleh Jaka di sini boleh menjadi pelbagai perkara. Terutama berita dan maklumat terkini mengenai peristiwa yang ada di sekitar anda dan rakan anda. Contohnya maklumat mengenai gempa bumi, bom yang meletup, kemalangan, rampasan dan sebagainya. Maklumat penting seperti maklumat lalu lintas juga dapat membantu rakan anda memilih jalan ketika pergi ke suatu tempat.

5. Maklumat Kesihatan

Dunia internet hari ini dipenuhi dengan pelbagai maklumat kesihatan yang sangat berguna. Contohnya mengenai makanan sihat untuk mencegah barah, bahan semula jadi untuk pelbagai penyakit, senaman ringan untuk membakar kalori, dan sebagainya. Dengan maklumat ini, niat anda yang pada awalnya hanya untuk ujian kenalan dapat menjadikan kehidupan rakan anda lebih sihat.

6. Kekosongan Kerja

Tidak dapat dinafikan bahawa ketika ini mencari pekerjaan sangat sukar. Oleh itu, daripada menguji kenalan dengan cara biasa, lebih baik berkongsi kerja kosong dengan rakan. Siapa tahu, jika seseorang menganggur dan memerlukan pekerjaan. Ujian hubungan yang anda kirim boleh menjadi peluang bagi mereka untuk mendapatkan pekerjaan dan hidup dengan baik.

7. Petua & Trik

Anda juga boleh berkongsi petua dan trik mengenai apa sahaja. Contohnya petua mengenai gaya hidup sihat, petua memproses ramuan makanan, petua merawat luka dan penyakit, muslihat telefon pintar, trik BBM, dan sebagainya. Walaupun petua itu umum, mereka pasti berguna untuk orang lain. Daripada hanya "TC" yang tidak berguna, petua dan trik akan lebih berguna.

8. Berdakwah

Pada masa ini, khotbah juga dapat dilakukan melalui aplikasi sembang seperti BBM, anda tahu! Anda boleh memetik ceramah atau menulis petikan ayat-ayat suci, kemudian menghantarnya ke semua kenalan BBM anda semasa hubungan ujian. Kaedah ini sangat sesuai untuk anda yang beragama atau aktif dalam aktiviti dakwah.

Itulah beberapa cara yang boleh anda lakukan sehingga ujian siaran menghubungi anda sehingga anda tidak merasa terganggu bagi mereka yang menerimanya. Terutama jika anda adalah orang biasa yang rajin dan rutin menguji semua kenalan BBM anda. Sekiranya anda mempunyai maklumat atau petua berguna lain mengenai BBM dan kenalan hubungan, sila tulis di ruangan komen di bawah.

Artikel Berkaitan