5 Antivirus Dalam Talian Terbaik untuk Menghapus Virus Tanpa Memasang Antivirus

Seperti yang kita ketahui, virus dapat memasuki komputer kita dengan pelbagai cara. Salah satunya adalah melalui sambungan internet ketika kita melayari, melalui peranti USB dan ketika kita memasang perisian yang dijangkiti

Seperti yang kita ketahui, virus dapat memasuki komputer kita dengan pelbagai cara. Salah satunya adalah melalui sambungan internet ketika kita melayari, melalui peranti USB dan ketika kita memasang perisian yang dijangkiti. Virus ini dapat membuat komputer kita berjalan dengan perlahan dan juga beberapa virus berbahaya dapat mencuri data kita. Bahkan virus juga boleh merosakkan sistem operasi yang kita gunakan.

Yup, nampaknya ada antivirus dalam talian yang boleh anda gunakan untuk membasmi virus komputer tanpa memasang aplikasi di komputer. Baik kali ini Jaka akan berkongsi 5 Antivirus Dalam Talian Terbaik untuk Menghapus Virus degil . Mari kita lihat tinjauan berikut:

BACA JUGA
 • 15 Petua Android yang WAJIB Diketahui oleh Semua Pengguna Android
 • 15 Kaedah Berkesan untuk Mengatasi Android Mobile Back Slow
 • 51 WhatsApp 2019 Petua & Trik Tidak Diketahui Ciri Baru

5 Antivirus Dalam Talian Terbaik untuk Menghapus Virus Tanpa Memasang Antivirus

Pengimbas Dalam Talian Metadefender

Sumber foto: image: Tech Viral Metadefender adalah penyedia perkhidmatan untuk mengimbas virus yang terdapat dalam fail komputer anda. Anda boleh mengimbas fail dalam talian sehingga 140MB. Langkah-langkah berikut untuk mengimbas fail dalam talian di Metadefender:
 • Pertama, lawati //metadefender.opswat.com/#!/ menggunakan penyemak imbas kegemaran anda. Kemudian klik pada butang ikon klip untuk memilih dan memuat naik fail yang ingin anda imbas.

 • Kemudian klik butang ANALISIS untuk memulakan proses imbasan. Tunggu sehingga selesai.

Sekiranya fail anda dijangkiti malware atau virus, Metadefender akan memberitahu Anda dan juga menunjukkan tahap ancaman.

VirSCAN

Sumber foto: gambar: Akses Hampir sama seperti sebelumnya, VirSCAN adalah perkhidmatan pengimbas dalam talian percuma dan percuma yang berguna untuk memeriksa fail yang dijangkiti malware. Anda dapat melihat hasil fail yang dipindai yang anda muat naik dan akan ditunjukkan betapa berbahaya atau tidaknya fail tersebut untuk komputer anda. Inilah cara mengimbas fail di virscan.org:
 • Lawati www.virscan.org dari penyemak imbas anda.

 • Muat naik fail yang ingin anda imbas, kemudian tekan butang Imbas. Tunggu beberapa saat sehingga proses pengimbasan selesai.

Setelah proses pengimbasan selesai, anda akan ditunjukkan hasil imbasan beserta nama dan jenis fail pengimbas.

Kaspersky VirusDesk

Sumber gambar: image: gHacks Technology News Kaspersky VirusDesk mengimbas fail dengan sistem kerja yang sama dengan aplikasi Kaspersky Lab yang biasanya kita pasang di komputer. Gunakan pangkalan data antivirus yang sama. Apa yang membezakan, Kaspersky VirusDesk dalam bentuk perkhidmatan web dalam talian dan Kaspersky Lab dalam bentuk aplikasi desktop.

Perkhidmatan laman web ini dapat mengimbas fail sehingga 50MB. Anda juga dapat mengimbas banyak fail sekaligus dengan memuat naiknya dalam format .zip. Inilah cara menggunakan Kaspersky VirusDesk

 • Buka virusdesk.kaspersky.com di penyemak imbas web anda.

 • Kemudian anda akan melihat paparan di mana anda akan diminta untuk menyeret & melepaskan atau menyalin tampal pautan fail yang ingin anda imbas.

 • Pilih salah satu kaedah ini kemudian tekan SCAN.

Proses pengimbasan biasanya memakan masa kurang dari dua minit . Oleh itu, bersabarlah, tunggu sehingga selesai. Setelah selesai anda akan melihat skrin seperti berikut. Kaspersky VirusDesk akan memberikan pemberitahuan jika terdapat perisian hasad atau virus di dalam fail anda.

Tiada Sebarkan

Sumber foto: image: saicollegejaipur.org NoDistribute adalah laman web pengimbas dalam talian yang hebat yang membolehkan pengguna memuat naik fail dan mengimbasnya dengan menggunakan lebih daripada 35 mesin antivirus secara serentak. Setelah imbasan selesai, pengguna dapat melihat halaman hasil untuk setiap mesin antivirus. Inilah cara menggunakan NoDistribut:
 • Lawati nodistribute.com di penyemak imbas web anda.

 • Kemudian klik Pilih Fail dan pilih fail yang ingin anda imbas.

 • Kemudian klik pada Imbas Fail dan tunggu beberapa saat sehingga fail anda dimuat naik dan selesai mengimbas.

Setelah selesai, anda akan melihat imbasan fail anda dari 35 mesin antivirus yang berbeza.

Sumber foto: gambar: Accessify PCrisk.com adalah perkhidmatan antivirus berasaskan web alternatif yang boleh anda gunakan untuk mengimbas malware dan kerentanan yang terdapat di laman web anda. Inilah cara menggunakan pcrisk.com untuk mengimbas perisian hasad dan kerentanan web anda:
 • Buka halaman //scanner.pcrisk.com/ di penyemak imbas.

 • Masukkan alamat web anda

 • Kemudian klik pada butang Scan for Malware dan tunggu sehingga proses pengimbasan selesai.

Setelah proses pengimbasan selesai, pcrisk.com akan memberitahu anda sama ada terdapat perisian hasad atau kerentanan di laman web anda .

Jadi itulah 5 Antivirus Dalam Talian Terbaik untuk Menghilangkan Virus degil . Dengan kaedah ini, anda dapat membuang semua virus dengan cepat yang boleh merosakkan sistem operasi dan laman web anda. Kaedah ini sangat baik dan cekap dan tidak memerlukan perisian.

Artikel Berkaitan