Mobile Legends: Bang Bang 2.0 Hadir Secara Rasmi, Apa Yang Baru Dikemaskini Kali Ini?

Moonton baru sahaja mengeluarkan kemas kini terbaru untuk Mobile Legends dengan menaik taraf permainan ke 2.0. Kira-kira apa yang membezakan versi baru dengan versi lama, ya?

Selama tiga tahun terakhir, Mobile Legends telah mendominasi permainan mudah alih yang paling popular di Indonesia. Tidak hairanlah permainan ini adalah permainan mudah alih yang paling popular yang dipertandingkan dalam pertandingan eSports profesional.

Walaupun masih popular, reputasi permainan MOBA yang satu ini mesti dijaga. Kemunculan permainan baru terbukti mengancam dominasi permainan yang satu ini.

Pelbagai kemas kini telah diberikan oleh Moonton sebagai pembangun untuk mengekalkan ekosistem pemain yang ada dan menarik pemain baru.

 • Enjin Permainan Lebih lancar
 • Wira dan Perombakan Baru
 • Mod Menara Maze
 • Perubahan yang dibawa oleh Mobile Legends 2.0

  Nah, Mobile Legends baru sahaja mengeluarkan kemas kini besar-besaran, geng. Membawa versi 2.0, Mobile Legends semasa pastinya sangat berbeza dengan versi sebelumnya.

  Dengar, Moonton menggunakan enjin baru yang menjadikan permainan menjadi lebih lancar dan anti-ketinggalan. Gambar juga menjadi lebih baik, anda tahu.

  Sekiranya anda peminat permainan Mobile Legends, pasti anda ingin tahu? Mari kita lihat, mari kita lihat artikel Jaka berikut!

  1. Antara Muka Lebih Menarik

  Perkara pertama yang dilakukan oleh Moonton untuk Mobile Legends adalah mengubah penampilan menu dan antara muka pengguna . Perubahan ini dilakukan berulang kali untuk memuaskan mata pemain.

  Warna biru yang digunakan sekarang sangat kontras tetapi tetap halus. Bukan hanya warna, anda dapat melihat sendiri bahawa grafik ML kini lebih halus dan realistik.

  Aliran sungai yang lebih nyata dan hutan yang semakin terperinci pengetua akan merosakkan mata anda, deh. Saya tidak pernah menyangka bahawa permainan mudah alih boleh mempunyai grafik seperti ini.

  Oh ya, ini bukan sekadar grafik, anda tahu, geng. Kesan bunyi yang dikeluarkan juga agak realistik, anda tahu. Mobile Legends juga mempunyai kesan bunyi yang unik untuk setiap senario.

  Kehadiran peta dengan penampilan baru juga akan menjadikan permainan lebih menarik. Bagaimanapun, anda akan lebih selesa bermain permainan ini berjam-jam, geng.

  UI dalam Mobile Legends 2.0 benar-benar memperhatikan reka bentuk dan penampilan. Penampilan yang sederhana tetapi elegan pasti akan memanjakan mata anda.

  2. Enjin Permainan Lebih lancar

  Bukan hanya mempunyai UI baru, Mobile Legends juga dilengkapi dengan enjin baru. Membawa mesin Unity 2017 , Mobile Legends menawarkan pengalaman bermain yang lebih maksimum.

  Enjin ini akan memberikan pengalaman pengguna yang lebih baik, model watak yang lebih terperinci, dan masa pemuatan yang lebih pendek, geng.

  Dia berkata, bagaimanapun, enjin baru ini dapat meningkatkan prestasi Mobile Legends hingga 60% , kumpulan itu. Sekiranya memuatkan sebelum ini boleh mengambil masa 25 saat, sekarang hanya 10 saat.

  Dengan Unity 2017, anda juga akan mengalami peningkatan FPS Mobile Legends, geng. Permainan akan lebih lancar apabila digabungkan dengan jeda yang dikurangkan dari sisi pelayan.

  Walaupun mempunyai animasi dan grafik yang lebih baik daripada sebelumnya, permainan ini tidak menaikkan spesifikasi minimum. Bermain di telefon bimbit kentang juga tidak menjadi masalah.

  3. Wira dan Perombakan Baru

  Mobile Legends Update versi 2.0 juga akan memberikan beberapa perubahan pada pahlawan senarai dalam permainan.

  Dalam versi ini, Mobile Legends memperkenalkan wira baru bernama Wanwan . Wira penembak jitu ini mempunyai daya tahan yang rendah, tetapi kelemahannya ditutupi oleh ketangkasannya.

  Serangan asas Wanwan tidak masuk akal, geng. Statistik dan kebolehannya bahkan hampir penuh. Saya rasa, Wanwan akan menjadi kapal pemusnah tangki seperti Karrie .

  Kerana kerosakannya sangat tinggi, sudah tentu pembangun mesti memberikan 1 kelemahan agar permainan tetap seimbang. Wah, Wanwan memang sukar dimainkan, geng.

  Sebagai tambahan kepada watak-watak baru, Moonton juga mengubah Pharsa sehingga pemain itu dapat melihat kembali. Seperti yang kita ketahui, Pharsa sering dianggap tidak berguna kerana kemahiran yang agak sukar digunakan.

  4. Mod Maze Menara

  Kemas kini Mobile Legends terbaru juga membawakan mod baru yang akan dilaksanakan dalam masa terdekat. Mode yang disebut Tower Maze atau Chess-TD akan membawakan permainan baru.

  Mod ini boleh dimainkan oleh 6 orang yang akan ditempatkan dalam 6 folder yang berbeza. Anda mesti membina labirin yang dapat menahan serangan musuh yang bermaksud menghancurkan pangkalan anda.

  Untuk menjadikan labirin anda lebih sukar untuk melewati creep lawan, anda boleh membeli unit yang akan merosakkan creep yang lewat.

  Mod ini akan sangat menghiburkan jika anda terus kalah ketika bermain peringkat. Daripada turun ke peringkat lebih baik mencari hiburan lain, bukan?

  Demikianlah artikel Jaka mengenai kemas kini yang dibawa oleh kemas kini Mobile Legends versi 2.0 yang baru. Pasti, kemas kini ini memberikan pengalaman yang lebih menarik daripada sebelumnya.

  Jaka mahu bermain dengan cepat. Anda sendiri juga mesti penasaran untuk mencuba ciri-ciri baru di atas?

  Jumpa di artikel Jaka seterusnya!

  Baca juga artikel mengenai Mobile Legends atau artikel menarik lain dari Padmanaba's Prameswara

  Artikel Berkaitan