Trik Menonton Saluran TV Kabel Berbayar secara PERCUMA!

Televisyen masih mendapat permintaan ramai orang kerana harganya yang rendah dan senang dinikmati. Baiklah, kali ini Jaka ingin mengetahui Trik Menonton Saluran TV Premium secara PERCUMA!

Adakah anda jenis orang yang suka menonton TV? Ya, nampaknya televisyen memang media massa dan hiburan yang tidak akan terhakis oleh zaman. Televisyen masih mendapat permintaan ramai orang kerana harganya yang rendah dan senang dinikmati. Baiklah, kali ini Jaka ingin mengetahui Trik Menonton Saluran TV Premium secara PERCUMA !

BACA JUGA
  • 3 Petua Hebat untuk Menggunakan Telefon bimbit Anda untuk Menonton TV di Android
  • 6 Aplikasi Terbaik untuk Menonton TV pada Telefon Android
  • Bosan menonton Rancangan Muzik Kacang? Menonton Tontonan kualiti streaming di sini

Pada masa ini terdapat banyak penyedia perkhidmatan televisyen langganan yang dapat menyajikan pelbagai saluran televisyen. Mulai dari televisyen standard nasional, hingga saluran TV kabel premium yang hanya dapat dinikmati oleh pelanggan dari perkhidmatan ini. Tetapi malangnya, perkhidmatannya agak mahal. Bayarannya antara 100-500 ribu rupiah sebulan. Tetapi anda boleh menikmati saluran ini secara percuma. Inilah muslihatnya.

Tonton Saluran TV Premium PERCUMA di Mivo TV

Anda boleh menggunakan perkhidmatan Mivo TV dengan cara yang sangat mudah. Cukup buka laman web TV Mivo, kemudian pilih saluran yang ingin anda tonton. Terdapat 59 saluran berbeza yang boleh anda tonton! Tidak akan membosankan menonton TV di Mivo TV, kerana terdapat banyak pilihan. Berikut adalah senarai saluran yang terdapat di Mivo TV

Senarai lengkap Saluran TV di Mivo TV

Senarai lengkap Saluran TV di Mivo TV
SALURAN INDONESIA DW LATINO TV CAHAYA BERSIH.
AMERIKA PHOENIX DW ARABIA CCTV BERITA TV MIVO
LBS DALAM DRAMA DW EUROPA TV TIANJIN SCTV
LBS K-DRAMA BERITATU TRANS TV TV DW
KEDAI LBS BLOOMBERG TRANS 7 IFILM
SUKAN TVRI PENDIDIKAN TV TV METRO TV
TVRI KEBANGSAAN SALURAN O TEKAN TV ANTV
TVRI JAKARTA TV PHOENIX PERANCIS 24 DAAITV
BUDAYA TVRI U SALURAN TV HAARI TV SATU
TV SHANDONG TV MEDIBIZ HITAM PANAS TV DMC
TV ELSHINTA NABI TV INDOSIAR BBC
RUANG BERITA EURO TV ASWAJA CNN
RUANG 2 TV KOMPAS BERITA SKY JTV
PERGERAKAN CINA AL JAZEERA TV PEACE RTV
DUNIA NHK ANTARA TV BELIAN TERBAIK

Tetapi ada cara yang lebih mudah, tablet untuk menikmati rancangan yang disediakan oleh Mivo TV. Yaitu dengan menggunakan telefon Android anda. Kaedahnya sangat mudah. Anda hanya perlu memuat turun aplikasi Mivo TV di bawah, kemudian memasangnya di telefon Android anda.

Video & Audio Media & Video MUAT TURUN Aplikasi

Inilah cara untuk menonton saluran TV Premium secara percuma dengan cara praktikal. Sesungguhnya, anda masih memerlukan sambungan internet yang mulia. Tetapi masih boleh percuma, bagaimana jika anda menggunakan WiFi awam yang terdapat di kafe. Sekiranya anda mempunyai maklumat lain mengenai menonton saluran TV premium secara percuma, sila tulis pendapat anda di ruangan komen di bawah.

Artikel Berkaitan